SAMSUN

Başkan Demir: “Kuş Cenneti’nde fotoğraf çekimi yasak değil”

   |   
 1833
Başkan Demir: “Kuş Cenneti’ndefotoğraf çekimi yasak değil” - UNESCO Dünya Doğal Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti fotoğraf sanatçılarını bekliyor.
Bafra Haber

 | Bafra haber - UNESCO Dünya Doğal Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti fotoğraf sanatçılarını bekliyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir kuş fotoğrafçılarını Kızılırmak Deltasına davet ediyor ancak araç ile girmelerine izin verilmiyor. 15 km'lik yol boyunca 15-20 kiloluk çantalarını bisiklet ile taşımalarını istiyorlar. Araç yasak diyorlar ama valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasetçileri ağır veya torpilli misafirler araçları ile alana  girebiliyor.  

İHA'NIN HABERİ:

Şehir merkezine 30 kilometre mesafede bulunan 56 bin hektar alana sahip Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti 359 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Yılkı atları ve manda varlığı ile öne çıkan, endemik bitki türlerine sahip böylesine önemli bir alanda fotoğraf çekiminin yasak olmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, onlarca kuş türünün üreme alanı olan deltanın araç trafiğine kapalı olduğunu söyledi. Başkan Demir, “Samsun Valiliği Mahalli Sulak Alan Komisyonu’nun 04.10.2017 tarihli kararına göre bölge araç trafiğine kapatılmıştır. Manda ve sığır sahipleri dışında ziyaretçilerin SAMKUŞ tarafından tahsis edilecek bisiklet, akülü araç ve otobüsler ile alanı gezmelerinin sağlanması hususu karara bağlanmıştır” dedi.


Başkan Mustafa Demir, dünyanın en önemli sulak alanlarından biri olan ve UNESCO Dünya Doğal Mirası Geçici Listesi’nde yer alan bölgenin tanıtımı için her türlü çalışmanın yapıldığını, doğa fotoğrafçılarının bölgeye gelmeleri ve buranın eşsiz güzelliklerini herkese göstermeleri için de azami gayret gösterildiğini vurgulayarak, “Samsun Valiliğimizin 16.07.2018 tarihinde internet sitesinden de duyurduğu gibi Kızılırmak Deltası Yörükler Jandarma Kontrol Noktası ile Doğanca Ziyaretçi Merkezi arasındaki alan taşıt trafiğine kapatılmıştır. Araç trafiğine kapatılan alan en hassas doğal yaşamın gözlendiği bölgedir. Trafiğe kapatılması kararı ise belediyemize has bir karar değildir. Ziyaretçilerin ister kendi bisikletleri, isterlerse SAMKUŞ tarafından tahsis edilecek bisiklet, akülü araç ve otobüsler ile alanı gezmeleri ve fotoğraf çekmelerinde hiçbir sakınca yoktur. Kaldı ki, trafiğe kapatılan alan 1. derece SİT, yaban hayatı geliştirme sahası ve RAMSAR sınırı içerisinde yer almaktadır. Bu bölge 21 Nisan 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kesin Korunacak Hassas Alan olarak da ilan edilmiştir” diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Demir: “Kuş Cenneti’nde fotoğraf çekimi yasak değil” içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 14
User defaultYorum Id: 108968
23 Aralık 2020
22:34
  • Yorum Id: 108968
  • 23 Aralık 2020
  • 22:34

Şimdi yakın zamanda gezmeye üst üste gittim.misafirlerimizi gezdirmek amacı ile. derken orası burası geldik jandarma noktasına, araba yasak bildiğimizden hemen park edip atlara yöneldik. olmadı karşısında bulunan patikadan biraz dolaştık. bisiklet kiralama var, 5-6 kişi olursa akü araç kiralama hizmeti vermekteler. istiyen ise 2 saatlik otobüs turu mevcut. evet şimdi jandarma noktasında otobüs servis türü için girince bizde gayri ihtiyari orada misafirlerine durumu anlatıp konuşuyorduk derken sivil plaka bir abimiz güneş gözlükleri ile jandarmaya bariyeri açmasını istedi. kısaca geçersem bir belediyede bölüm müdürüydü. jandarmaya kartını gösterip araç içersinde getirdiği misafirlerine doyumsuz kuş cenneti göstermeye başladı. ben tabi rahmet okumaya başlayınca jandarma noktasında gorevlilerde aynı fikri ve söylemleri paylaşarak oradan ayrıldık.

User defaultYorum Id: 108909
23 Aralık 2020
10:56
  • Yorum Id: 108909
  • 23 Aralık 2020
  • 10:56

Belediye gereken imkanları ve kolaylığı sağlamış, haberinizde açıklamışsınız zaten. çok eminim ki belediye araba ile fotoğraf çekimine izin verseydi, siz başkanın verdiği izin ile doğa katlediliyor diye haber yapardınız.

User defaultYorum Id: 108907
23 Aralık 2020
10:31
  • Yorum Id: 108907
  • 23 Aralık 2020
  • 10:31

Onler için içerde golf arabaları var zaten 150 200 tl ye veriyorlardı belediye

Daha Fazla Yorum