Olay Fevzi Çakmak Mahallesi Huzurlu Sokak Dededağ yolu üzerinde meydana geldi. Hayvan sahibinin iddiasına göre, 15 süt buzağısı başıboş köpekler tarafından telef edildi ve birçoğu da çeşitli yerlerinden yaralandı.
Bafra Belediyesine, Tarım Müdürlüğüne ve Hayvanseverlere seslenen şahıs, “15 adet süt buzağı başıboş köpekler tarafından telef edildi. Biz bir köpeği vursak veya herhangi bir hayvana zarar versek hayvanseverler ayaklanır ve mahkeme süreci başlar. Peki, bunlar hayvan değil mi? Bizim zararımızı kim karşılayacak. Yetkililerin bizi bir şekilde ciddiye almasını istiyoruz.” dedi.
Bu sorunun çözümü ile ilgili olarak internetten derlediğimiz bilgiler şu şekildedir:
Sokak köpeklerinin ahırdaki koyun ve ineklere saldırıp öldürmesi, doğal bir davranış olmayan ve insanların kontrol etmesi gereken bir durumdur. Bu tür olaylar, hayvan hakları ve çiftçilikle ilgili etik sorunları gündeme getirir.
Evcil veya sokak köpekleri, açlık, saldırganlık veya başka nedenlerle çiftlik hayvanlarına saldırabilir. Bu tür olaylar hem çiftçilik açısından ekonomik kayıplara yol açabilir hem de hayvanların acı çekmesine neden olabilir.
Bu tür sorunlarla başa çıkmak için, çiftçiler genellikle ahırlarını daha iyi koruma altına almak, çiftlik hayvanlarını köpeklerden korumak için çitler veya diğer önlemler kullanmak gibi yöntemlere başvururlar. Ayrıca, yerel hükümetler ve hayvan hakları kuruluşları, sokak köpeklerinin nüfusunu kontrol altına almak ve insanlarla çiftlik hayvanları arasındaki çatışmaları azaltmak için çeşitli programlar ve politikalar geliştirebilirler.
Bafranın haberi, bafra
Yorumlarda ne kadar cahil insan var pes
Hayvan severler topla sinlar köpekleri evlerinde baksinlar
Vallah benim basıma gelse o köpekleri hepsini tektek öldürürüm hayvan severlikte biryere kadar