GÜNDEM

Balıkçıların İmdadına Kaymakam Yetişti

 
 105
Balıkçıların İmdadına Kaymakam Yetişti - Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Kızılırmak nehir ağzının kum ile dolması nedeniyle mahsur kalan balıkçıların imdadına yetişti.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Kızılırmak nehir ağzının kum ile dolması nedeniyle mahsur kalan balıkçıların imdadına yetişti.

Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Kızılırmak nehir ağzının kum ile dolması nedeniyle mahsur kalan balıkçıların imdadına yetişti.

Bafra`da tekneleriyle avlanmak için denize açılamayan, açıldıklarında ise  barınmak için, Kızılırmak yatağına geri dönemeyen Bafra`lı  balıkçıların imdadına  Kaymakam Ayhan Boyacı yetişti. Boyacı," Kum dolması nedeniyle mağdur olan balıkçılar için balıkçı barınağı ve yat limanı yapımı için etüd çalışmaları başlatılmıştır" dedi.

Balıkçı teknelerinin  denize açıldığında ırmak ağzına dolan kum nedeniyle barınaklarına dönemedikleri, yada denize  hiç açılamadıklarına dikkat çeken Boyacı," İlk iş olarak bu alanı DLH`ya ait Tarak Gemisi ile temizleteceğiz. Barınak ve yat limanı yapılması için Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile etüd çalışması başlattık. Bu alan  Kızılırmak Deltası içinde yer aldığı için Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında. Biz etüd çalışmalarının sonuçlarını  Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu`na göndererek,gelecek rapor doğrultusunda çalışmalarımız başlayacak" diye konuştu..

Mandalar ıslah edilecek
Manda ıslahı prrojesi kapsamında çalışmaların sürdüğünüde ifade eden Boyacı,manda neslinin korunması için  kurulan Bafra Manda Yetiştiricileri Birliği`nin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek,"Mandalar tamamen doğal ortamda organik ürünlerle besleniyor. Burdan elde edilen ürünler çok sağlıklı ve değerli ürünler bu nedenle manda islahını yaygınlaştırarak ekonomik kaybın önüne geçilmeli" dedi.

Müzede proje sorunu
Bafra Müzesi`nin açılmasının geçikme nedenlerini de söyleyen Boyacı,.Projede eksiklikler tesbit edildiği için  bu güne kadar açılamadığını, anıtlar kurulunun proje değişikliği için çalışma başlattığını söyledi.
Oktay ÖZTÜRK

  • BafraHaber Yorum
  • Balıkçıların İmdadına Kaymakam Yetişti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0