SAMSUN

Bakan Kılıç'tan Abd'li Eski Elçilere: "Siz Kimsiniz"

 
 439
Bakan Kılıç'tan Abd'liEski Elçilere: "Siz Kimsiniz" - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ABD'nin iki eski Büyükelçileri Marc Edelman ve Morton Abramowitz tarafından ortaklaşa kaleme alınan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi otoriterliğe, ekonomik yavaşlamaya ve iç savaşa sürüklediğini yazdıkları makaleye sert cevap vererek, "Yahu siz kimsiniz" dedi
Bafra Haber

 |  - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ABD'nin iki eski Büyükelçileri Marc Edelman ve Morton Abramowitz tarafından ortaklaşa kaleme alınan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi otoriterliğe, ekonomik yavaşlamaya ve iç savaşa sürüklediğini yazdıkları makaleye sert cevap vererek, "Yahu siz kimsiniz" dedi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Kahvaltının ardından Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Sadettin Sarıoğlu'nun açılış konuşmasından sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Önümüzdeki en fazla 3 veya 4 yıl içersinde yani 2019 yılına kadar Samsun'un köylerinin hiçbirinin yol diye bir problemi kalmayacak. İçme suyu diye bir problemi kalmayacak, enerji diye bir problemi kalmayacak, eğitim diye bir sorunu olmayacak, spor diye bir sorunu olmayacak, sağlık diye bir sorunu olmayacak. Bunlar hallolduktan sonra örneğin Samsun'un Rasathane Mahallesi'nde oturmak ile Çarşamba'nın yukarı mahallelerinde oturmanın bir farkı kalmayacak" dedi.

YILMAZ: "BÜYÜK BİR SOSYOLOJİK DEĞİŞİM"

Şu ana kadar Samsun'da 100'e yakın kasabalaşmış köy yaptıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Köyün içine gittiğinizde köy kahvesi, asfaltları pırıl pırıl gibi 100'e yakın kasabalaşmış köyler yaptık. Artık Samsun'un 100'e yakın köyü var ki, içinde beton, sıcak asfalt veya parke kaplıdır. Bunun ilk uygulaması Kocaeli'nde oldu ve İstanbul'un köylerinde oldu. Samsun'da büyük bir sosyolojik değişim gerçekleşiyor. Biz bunun farkında değiliz. Bir konuda sıkıntı var oda içme suyu meselesi. İçme suyu ile ilgili konu, özellikle tarımsal ilaçları yaygın bir şekilde kullanan köylerimiz kullandıkları tarım ilaçlarını aşırı derecede kullandıklarından ötürü yer altı sularında büyük oranda kimyasallar çıkıyor. Bizim bin bir masraflarla sondajlarla yeraltından alıp göğe vermeye çalıştığımız, köylerde evlerde musluklarını açıp akar hale getirmeye çalıştığımız suların içersinden kimyasallar çıkıyor. Bu kimyasalların arıtılması gerekiyor. Biraz onun için uğraşıyoruz. Dolayısıyla su konusunda 2019 yılına kadar daha fazla mücadele vereceğiz" diye konuştu.

"BİZ BAZI MAHLUKATLARIN VARLIĞINDAN RAHATSIZ OLURSAK, HAYATIN GERÇEĞİNE AYKIRI KONUŞMUŞ OLURUZ"

Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "Spor alt yapısında, sağlık alt yapısında, eğitim alt yapısında merkezi hükümetimizin, milletvekillerimizin, bakanımızın büyük katkılarına bizde şehir içersinde, köylerde ve ilçelerde yaptığımız ve yapacak olduğumuz projelerle şehrimizi doludizgin geleceğe doğru çalışıyoruz. Bir şeyler konuşanlar, bir şeyler atıp tutanlar, bir takım tezviratlar yapanlar onların işi gücü yok, onlar bir takım fitne fesat etmek ve fitne fesat üretmekle görevlendirilmiş kişiler. Bir ormanda veya kırsal alanda bir ceylan da vardır, geyik de vardır, çakal da vardır. Her türlü mahlukat vardır. Şimdi biz bazı mahlukatların varlığından rahatsız olursak, 'bu mahlukatlar niye burada var' dersek, hayatın gerçeğine aykırı konuşmuş oluruz. O bakımdan biz işimizi yapacağız. Birbirimizle daha fazla dayanışma içerisinde olacağız. Birbirimizi daha fazla seveceğiz. Böylesine güzel bir şehirde ve ülkede yaşamış olmanın mutluluğunu hep beraber yaşayacağız."

KARAASLAN: "ARTIK SİLOPİ'DE, CİZRE'DE VE SUR'DA TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

Dün Diyarbakır'da olduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan şunları söyledi: "Diyarbakır'a tüm Türkiye'den 21 bayan milletvekili olarak gittik. Aynı zamanda Başbakanımızın eşi Sade Davutoğlu da bizimle birlikte gitti. Orada her birimiz gruplar oluşturup terörden mağdur olan ve evini terk etmek zorunda kalan Sur'un dışında yaşayan aileleri ziyaret ettik. Ben Sur'un içerisindeki ekibin başında görevliydim. Dünkü yaşadığımız tecrübe bizim için çok önemliydi. O yüzden bu ülke ve Samsun için buradaki birlik ve beraberlik nasıl kıymetliyse, bizim dün orada gösterdiğimiz birlik ve beraberlik de o kadar kıymetliydi. İnşallah önümüzde çok güzel bir dönem başlıyor. Çünkü artık Silopi'de, Cizre'de, Sur'da çatışmalar bitti, temizlik çalışmaları başladı. İnşallah terör belasından tamamen kurtulduğumuz ve hep birlikte oturup projelerimizle, hedeflerimizi, hayallerimizi konuştuğumuz yepyeni bir döneme geçiş yapıyoruz."

ŞAHİN: "DİK, GÜÇLÜ OLMAK DURUMUNDAYIZ"

Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değinen Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Türkiye'nin farklı yerlerinde farklı sorunlar var. Özellikle Güneydoğu ve Doğu bir takım sıkıntıları yaşıyor. Emin olun, devlet ilk defa bu düzeyde ve bu kararlılıkta olayın üzerine gidiyor. İnşallah en kısa zamanda bu olaylar, bu sorunlar ortadan kalkacak, kardeşliğimiz, birliğimiz yine devam edecek. Dünya yeniden şekilleniyor. Bazı devreye giren güç denen oyuncular, 'ben oyun kurucuyum, sınırları tekrar belirleyeceğiz' diyerek dünyadaki sınırları değiştiriyorlar ve yeni sınırlar oluşuyor. Bundan dolayı biz olabildiğince dik, güçlü olmak durumundayız."

BAKAN KILIÇ: "19 MAYIS STADYUMU EN KISA ZAMANDA AÇILACAK"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise yaptığı konuşmada Samsun'da yapımı devam eden yeni stat hakkında bilgi vererek, "Stadımızda biraz gecikmemiz var. Doğrudur, beklediğimiz tarihte açamadık. Daha önce açmak istiyorduk ama biraz gecikmesi oldu. Ben bunu daha öncede söyledim. Bunu ben saklamıyorum. Bazen yazıyorlar, 'ne zaman açılacak' diye. En kısa zamanda açılacak. En hızlı şekilde açılacak. İnşallah Samsunspor Süper Lig'e çıkacak, o zaman Süper Lig maçlarını orada oynayacağız. Ama koskoca bir yatırımı, 120 milyon TL'lik bir yatırımı 3-4 aylık bazı gecikmeler, elimizde olmayan sebeplerden dolayı, dünya ekonomisindeki bazı değişiklikler, bazı sıkıntılar getirdi. İstediğimiz hızda yürüyemedik. Yüklenici firma ile taşeronla ilgili bazı sıkıntılar yaşandı. Ben bunları şeffaf ve açık yüreklilikle paylaşıyorum. Bir şey sakladığımız yok. En hızlı şekilde yapıp, bitirmek üzere çalışıyoruz. TOKİ çalışıyor, biz çalışıyoruz. Ama burada biraz bir gecikme oldu diye koskoca bir yatırımı bu kadar olumsuz şekilde anmaya çalışma doğru değil" dedi.

ABD'Lİ ESKİ ELÇİLERE "SİZ KİMSİNİZ"

ABD'nin iki eski Büyükelçisi, Marc Edelman ve Morton Abramowitz tarafından ortaklaşa kaleme alınan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi otoriterliğe, ekonomik yavaşlamaya ve iç savaşa sürüklediğini yazdığı makaleye Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç sert cevap verdi. Bakan Kılıç şöyle konuştu: "Dün uluslararası bir takım örgütlerde görev alan ve Türkiye'de de zamanında görev yapmış olan eski Türkiye'deki ABD'nin büyükelçilerinden 2 tanesi bir makale kaleme almış. Bu makalelerinde Cumhurbaşkanımız ile ilgili olarak bir takım kendilerine göre eleştiriler getirmişler. O eleştirilerle ilgili olarak harekete geçmez ise kendini değiştirmez ise görevinden ayrılması gerektiğini söylemişler. Yahu siz kimsiniz. Yani burada bir dönem görev yapmış olmanız, uluslararası farklı bir sivil toplum örgütünde görev yapıyor olmanız Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na ne yapacağını söyleme hakkını mı veriyor size. Siz nasıl bir yaklaşım içerisindesiniz. Görev yaptığınız dönemler içersinde ülkenizin temsilini ülkemizde yaparken siz bu tip şeylerle ilgili olarak konuşma hakkına sahip miydiniz? Böyle bir şey olamaz. Biz Cumhurbaşkanımızın nasıl göreve geldiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanıdır. Görev süresi bellidir. Bu görev süresi içersinde halkına olan hizmetleri, halkıyla, milletiyle olan birliliği, bağlılığı ortadadır. Dolayısıyla siz fikirlerinizi kendinize saklayın. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görevinin ne olduğunu gayet iyi bilmektedir. Sizin de hiçbir şekilde bize bir şey söylemenize ihtiyacımız yoktur. O fikirleriniz sizde kalabilir."

"MİLLETİNE VE DEVLETİNE İHANET EDİYOR"

Kendi ülkelerini başka ülkelere şikayet edenlerin ülkelerine ihanet ettiğini belirten Bakan, "Devletimizin içersinde kendine paralel bir devlet yapılanmasını ortaya koymaya çalışanlar işte bakın bu tip Türkiye'yi sevmeyenlerle Türkiye'ye olan olumsuz düşüncelerini de farklı noktalarda Cumhurbaşkanımızın şahsında ona saldırarak dile getirmeye çalışan bu olumsuz düşünceye sahip olanlarla bu paralel örgüt onlarla işbirliği yapıyor. Onlarla beraber hareket ediyor. Ülkemizin itibarını, ülkemizin ve milletimizin gücünü, dünya üstündeki gücünü farklı yansıtmaya çalışıyorlar. Düpedüz milletine ve devletine ihanet ediyorlar. Nasıl olurda Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olduğunu iddia eden birisi giderde kendi ülkesi aleyhine program içersinde olur. Kendi ülkesi aleyhine sivil toplum örgütü olarak hareket eder ve gider bunu yurtdışında farklı ülkelerde o ülkelerin temsilcileriyle, seçilmişleriyle ülkesinin aleyhine bir takım çalışmalar ve komplolar içerisinde olur. Bunun adı düpedüz ihanettir. Bunlara karşı olan mücadelemizde hiçbir şekilde taviz vermeksizin devam edecektir. Ama ben biliyorum ki, milletimizde bunlara karşı hiçbir şekilde taviz vermeyecektir" şeklinde konuştu.

Kahvaltıya ayrıca İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Adalet Komisyonu Bşakanı Kemal Alver, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Sadettin Sarıoğlu, dernek başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bakan Kılıç'tan Abd'li Eski Elçilere: "Siz Kimsiniz" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0