SİYASET

Bakan Demir, Bafra`da Evet İçin Dolaştı

 
 680
Bakan Demir, Bafra`da Evet İçin Dolaştı - Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir Bafra`da bir takım ziyaretlerde bulunarak, dolaştığı esnaflarda ``Referandum İçin Evet Oyu``kullanın çağrısında bulundu.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir Bafra`da bir takım ziyaretlerde bulunarak, dolaştığı esnaflarda ``Referandum İçin Evet Oyu``kullanın çağrısında bulundu.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir Bafra`da bir takım ziyaretlerde bulunarak, dolaştığı esnaflarda ``Referandum İçin Evet Oyu``kullanın çağrısında bulundu.
Bakan Musfa Demir ilk olarak Ak Parti Bafra İlçe Başkanlığını ziyaret ederek burada bir basın açıklaması yaptı.
Bakan Demir yaptığı açıklamada, ``Türkiye artık eski Türkiye değil. Ekonomik alanda, eğitim alanında, sağlık alanında kısacası her alanda kendini oldukça geliştirmiştir. Bütün illerimizde üniversitelerimiz var. Türkiye, bundan 8 yıl öncesiyle kıyaslanamayacak kadar iyi durumda. Yapılacak referandumda da halkın `Evet` diyeceğini biliyoruz. Çünkü Anayasa değişiklik paketi milletin hayrına olacaktır. Herhangi bir siyasi oluşumun bunun karşısında durması da asla izah edilemiyor. Meclis görüşmelerinde hep birlikte izledik, gelecek nesiller bunu nasıl değerlendirecek ben bunu çok merak ediyorum.` dedi.

`Referandum sadece AK Parti`nin meselesi değildir arkadaşlar, bunu bilesiniz.` Diyen Demir sözlerini şöyle sürdürdü: `Bu top yekün 73 milyon insanımız için, çocuklarımız için, torunlarımız için milletimiz için çok önemli bir meseledir. Bu oylama Türkiye`nin 8 yılda gösterdiği performansı katlayarak gelişmesini, ilerlemesini sağlayacak ayrıca uluslararası alanda ülkemizi önemli bir yere taşıyacak çok önemli bir oylama olacaktır. Ayrıca 22 Ağustos Pazar Günü Samsun`a gelecek olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan hep birlikte karşılayalım.`
Bafra sivil İnsiyatif 2020 Vizyonu Tema gönüllüsü işadamı Hamit Genç ise, `Bu referandum, AK Partinin veya her hangi bir siyasi partinin değil, bu referandum bizim geleceğimiz için Cumhuriyetin bir basamak yukarıya çıkarılması demektir. Anayasa değişikliğine `Evet` demek boynumuzun borcudur` diye konuştu.

Bafra`nın demokrasinin beşiği olduğunu vurgulayan Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy,  Bafra`da son zamanlarda siyasi gelişmeler, özellikle selde zarar gören köylü çiftçi ile ilgili sorunları karşılıklı sohbet havası içerisinde Bayındırlık ve İskan Bakanına anlattıklarını söyledi.
Bafra Ziraat Odasında muhtarlara yönelik konuşma yapan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir,` Bafra`nın genlerinde demokrasi ve insan hakları her zaman vardır. Yani, Bafra bu referandumda da bayraktarlık yapacağına inanıyorum. Bafra`nın geninde, yapısında,  kültüründe hep doğrunun yanında yer alma vardır.12 Eylülde yapılacak olan bir referandum, siyasi partilerin değildir. Bu tamamen insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerinin tekabül etmesi ve anayasal ilaveli bir pakettir. Tüm hakim ve savcılarımızın kendileri ile doğrudan ilgili olan HSYK üyelerini seçmede söz sahibi olmaları, devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine verilen uyarma ve kınama cezalarına yargı yolunun açılması, 12 Eylül darbe anayasasının kısmen de olsa değişmesi için halk oylamasında `Evet` önemlidir` diye konuştu.

Bakan Demir, Çetinkaya Beldesi, Kolay Beldesini ziyaret ettikten sonra Bafra`dan ayrılarak Samsun`a hareket etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bakan Demir, Bafra`da Evet İçin Dolaştı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0