GÜNDEM

Bahçelerde toprak analizi ve zararlı tespiti

 
 1326
Bahçelerde toprak analizi ve zararlı tespiti
 - Samsun’un Çarşamba ilçesinde toprak altında köklere zarar veren ve ağaç gelişimini olumsuz etkileyen zararlının bazı bahçelerde Tarım ve Orman Çarşamba İlçe Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun’un Çarşamba ilçesinde toprak altında köklere zarar veren ve ağaç gelişimini olumsuz etkileyen zararlının bazı bahçelerde Tarım ve Orman Çarşamba İlçe Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Tarım ve Orman Çarşamba İlçe Müdürlüğü ekipleri son olarak Bafracalı, Hacılıçay ve Beylerce Mahallelerinde üreticilerle bir araya geldi. Bahçe ve toprak analizleri yapılarak kök zararlısı tespiti ve olası hastalık riskleri değerlendirildi. Üreticilere mayıs böceği larvalarının gelişim süreci, zarar şekilleri ve mücadele yöntemleri hakkında bilgi aktarıldı. Personeller, beyaz kurtların toprak altında fındık saçak kökleriyle beslenerek ağaçlarda zayıflamaya, verim kaybına ve ilerleyen süreçte kurumalara neden olabileceğini vurguladı. Özellikle sonbahar ve kış aylarının mücadele açısından önemli olduğuna dikkat çeken ekipler, hem doğal hem de kimyasal mücadele seçeneklerini üreticilere anlattı.
Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün fındık bahçelerinde zararlı takibini aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

Haber Kaynağı

Bu haber abonesi olduğumuz iha.com.tr'den üretilmiş ve sistemimize otomatik olarak eklenmiştir.

  • BafraHaber Yorum
  • Bahçelerde toprak analizi ve zararlı tespiti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0