Bafra İlçesinde tarihi bedesten aralığında hizmete giren Bafrasta`nın açılışını AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven yaptı.
Açılışta konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, "Bafra İlçemizde mesleği ve işi olmayan bayanlarımıza kursu açan proje sorumlusu Hülya Yangın Ertekin`e çok teşekkür ederim. Kursa katılan tüm bayanlara ise başarılar dilerim" dedi.
Bafrasta projesi hakkında açılışa katılanlara bilgi veren, Hülya Yangın Ertekin, "Bafra Umut Derneği ve Bafra Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile bitkisel örücülük kursu açtık. 2 ay sürecek olan bu kursun amacı işsiz ev hanımlarına Bafra`yı temsil eden hediyelik eşyalar yapmayı öğreterek üretilen ürünlerin sergilenip satılabileceği bir pazar oluşturmaktır. Böylelikle işsiz ev hanımlarının boş vakitlerini değerlendirebileceği ve bu sayede para kazanabileceği bir ortam sağlamış olacağız." dedi.
Proje sorumlusu Hülya Yangın Ertekin hanımların el emeği göz nuru ile hazırladığı Bafra`nın sembolik Çetinkaya Köprülü havluyu Milletvekili Ahmet Yeni, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven`e hediye etti.
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!