GÜNDEM

Bafraspor Cinayeti Davasında Hüküm Verildi

 
 1560
Bafraspor Cinayeti Davasında Hüküm Verildi - Kamuoyunda "Bafraspor baskını"  ve "simitçi cinayeti"  olarak bilinen ve Dünya basınında da yer bulan davada hüküm verildi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Kamuoyunda "Bafraspor baskını"  ve "simitçi cinayeti"  olarak bilinen ve Dünya basınında da yer bulan davada hüküm verildi.

25 Mart 2008 yılında Samsun`un Bafra ilçesinde gerçekleşen çifte cinayetin kararı 5 yıl sonra ölüm yıldönümü olan 25 Mart 2013 tarihinde nihai olarak kesinleşti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi`nin verdiği nihai karara göre sanık Mustafa Şimşek,  Bafra Belediyespor Teknik Direktörü Sedat Gezer ve kaleci antrenörü İsmail Kurt`u öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı.

Aynı davada yargılanan sanık İsmail Aydın ise adam öldürmeye iştirak suçundan toplam 25 yıl hapis ile cezalandırıldı.

5 yıl süren davanın ilk kararında Sedat Gezer ve İsmail Kurt`u öldüren Mustafa Şimşek`e 2 kez müebbet hapis ve suça iştirak eden İsmail Aydın`a toplam 57 yıl hapis cezası verilmişti.

Temyize başvuran her iki tarafın itirazlarının değerlendirilmesi sonucu Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararı bozarak yeniden yargılanmasını istedi.

Yerel Mahkeme, Yüksek Yargıtay 1. Ceza Dairesi`nin bozma ilamına direnerek davayı tekrar gördü ve Mustafa Şimşek`in iki kez müebbet hapis ile cezalandırılmasına, İsmail Aydın`ın ise önce müebbet hapis ile cezalandırılmasına sonra indirimler ile toplam 16 yıl 8 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verdi.

Tarafların temyiz istemi sonucu dava, 11.10 2011 tarihinde Yargıtay Ceza Genel Kurulu`nda tekrar görüldü. Yargıtay Ceza Genel Kurulu Bafra Ağır Ceza Mahkemesi`nin 25.08.2010 tarihindeki direnme kararının bozulmasına karar verdi.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu`nun bozma kararı üzerine Bafra Ağır Ceza Mahkemesi 21 Mart 2012 tarihinde bozma kararına uydu ve yargılamayı tekrar yaptı.

Yargılama sonucu Mustafa Şimşek, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile İsmail Aydın ise toplam 25 yıl hapis ile cezalandırıldı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi son kararı onayarak hükmü verdi.

25 Mart 2008 tarihinde Samsun`un Bafra ilçesinde meydana gelen olayda; kulüp müdürü Ergin Özarslan ile telefonda simit satışı yüzünden tartışan İsmail Aydın, Mustafa Şimşek isimli akrabasını da yanına alarak kulübe gelmiş ve kulüp müdürünün odasındaki tartışmada Mustafa Şimşek, Bafra Belediyespor Teknik Direktörü Sedat Gezer ile kaleci antrenörü İsmail Kurt`u silahla vurarak öldürmüştü. Olay sonrası kaçan saldırganlar bir gün sonra yakalanarak gözaltına alınmıştı. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran cinayet Dünya Spor basınında da büyük yer bulmuştu. 

AİLELER KARARDAN MEMNUN

Kaleci antrenörü İsmail Kurt`un eşi Leyla Kurt ve teknik direktör Sedat Gezer`in eşi Seval Gezer ortak yaptıkları açıklamada duygularını şu sözlerle ifade ettiler: "25 Mart 2008 tarihinde Bafra spor kulübündeki kanlı baskında öldürülen eşlerimizin katilleri hakkında Türk Adaletinin vermiş olduğu karardan dolayı Türk yargısına teşekkür ediyoruz. Karar bozmalar yüzünden biraz geciktiyse de sonuç olarak suçu işleyenler hak ettikleri cezaları almışlardır. Bu ceza bize kaybettiğimiz eşlerimizi geri getirmeyecek ancak eşlerimizi katledenlerin de elini kolunu sallayarak sevdikleriyle beraber olamayacaklarını ve kalan zamanlarını hapishanede işledikleri suçun cezasını ödeyeceklerini bilerek geçirecek olmaları acımızı bir ölçüde hafifletmektedir. Karardan dolayı baştan itibaren tek sığındığımız makam olan Yüce Türk Adaletine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Hukuk mücadelemizde baştan beri yanımızda olan avukatlarımız Senem İşçimen ve şahsında Özersin Hukuk Bürosuna ve deveci Hukuk Bürosuna ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca son Yargıtay ilamının karar gününün 25 Mart tarihinde olması da eşlerimizin ölüm yıl dönümüne rastlaması çok manidardır." 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafraspor Cinayeti Davasında Hüküm Verildi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0