BAFRA

Bafralı Gemi Mühendisinden Gemi Üreten Damsan’a Ziyaret

 
 7924
Bafralı Gemi MühendisindenGemi Üreten Damsan’a Ziyaret - İstanbul Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BAFDER) Başkan Yardımcısı, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Bafralı Mustafa Kürşat Pekşen Damsan Makina Sanayi Sefa Serdal Kocabaş’ı ziyaret etti.
Bafra Haber

 | Bafra haber - İstanbul Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BAFDER) Başkan Yardımcısı, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Bafralı Mustafa Kürşat Pekşen Damsan Makina Sanayi Sefa Serdal Kocabaş’ı ziyaret etti.

Serdal Sefa Kocabaş, sektördeki başarı hikayesini, şirketin kurulduğu günden bugüne kat ettiği yolları, vizyonunu, hedeflerini ve bugüne kadar şehrimize ve ülkemize sağladığı katma değerlerini İstanbul Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BAFDER) Başkan Yardımcısı TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Bafralı hemşerimiz Mustafa Kürşat Pekşen’le paylaştı.

Kocabaş,’’ İmalat sanayiye 45 yıllık tecrübemizle yön veriyor ve her geçen gün ihracat kapılarını tüm dünyaya açıyoruz. Sürdürülebilir Müşteri Memnuniyeti vizyonuyla hareket ediyoruz. Gelişen teknolojiyi takip ederek, üretim ve tasarım aşamasında müşteri faydasına olacak şekilde çalışmaktayız.

Denizcilik sektörüne de hitap ettiğimizden dolayı balıkçı gemisi yapımına başladık. Bugüne kadar birçok gemimiz kara sularında aktif halde yüzmekle birlikte yurt dışında, Moritanya, Rusya, Abzya gibi birçok ülkelerde de gururla Damsan yapımı gemilerimiz yüzmektedir. Bu şehrimiz için de guru verici bir tablodur. Bafra için, Samsun İçin, Ülkemiz için DAMSAN MAKİNA SANAYİ olarak yaptıklarımızı asla kafi görmüyoruz. Daha çok ve daha büyük işler yapmak azminde ve mecburiyetindeyiz. ‘’diyerek sözlerini tamamladı.

Mustafa Kürşat Pekşen ise ilk olarak TMMOB Gemi Mühendisleri Odasında projeler hakkında açıklama yaptıktan sonra İstanbul Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin (BAFDER) yaptığı etkinliklerle ilgili bilgiler sundu.

Pekşen, “30. yılını doldurmuş olan güzide İstanbul Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğimiz (BAFDER) çok güzel işlere imza atmaktadır.

Derneğimizin oturmuş düzeninin sürekliliğini sağlamayı ve bu düzenin yanında yeni projeler geliştirmeyi amaçladık. Görev aldığımız dönemde, Onursal Başkanımız Sayın Bülent Arslan eşliğinde Bafra’da protokol ziyaretleri gerçekleştirip, kendimizi takdim ettik. Yönetim içerisinde görev dağılımları yapıp, kendimize projeler üretmeyi hedefledik. Bu bağlamda 3 temel kategoriyi esas aldık. Bunlar, Bafra hemşeri derneği olarak öncelikle Bafra’mıza hizmet edeceğimiz bir proje, İstanbul’da yaşayan Bafralılar olarak buradaki gençlerimize yönelik projeler ve birer Türk evladı olarak Türkiye’miz için sosyal sorumluluk projesi geliştirmeyi kendimize amaç edindik. 

Özetle, maddiyata dayanmayan ve maddiyattan daha kıymetli olan Bafralı dayanışması ile birçok projede gönüllü bir şekilde yer aldık. Günün sonunda aldığımız teşekkür mesajları ile dünyanın en mutlu insanları olduk. ‘’ dedi.

Konuşmaların ardından ise Mustafa Kürşat Pekşen’e tesisleri gezdirerek sektörde yaptıkları hakkında ayrıntılı bilgi sundu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafralı Gemi Mühendisinden Gemi Üreten Damsan’a Ziyaret içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0