Bafra'da Temmuz ayında güvenlik bilançosu açıklandı: 22 bin 386 kişi sorgulandı

Bafra'da polis ve jandarma ekiplerinin Temmuz 2026 dönemine ait faaliyet raporları açıklandı. İki kurumun verilerine göre ay boyunca on binlerce kişi ve araç denetlenirken, aranan şahıslar yakalandı, silah ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi.
Açıklanan verilere göre, Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Temmuz ayında toplam 22 bin 386 kişi sorgulandı, 13 bin 882 araç kontrol edildi. Çeşitli suçlardan aranan 99 kişi yakalanırken, jandarma sorumluluk bölgesindeki operasyonlarda 14 kişi tutuklandı.
Güvenlik güçlerinin çalışmaları kapsamında toplam 26 ateşli silah (tabanca, tüfek ve kurusıkı tabanca), 8 kesici alet ele geçirildi. Uyuşturucuyla mücadelede ise 9 bin 175 gram uyuşturucu madde, 7 bin 528 adet uyuşturucu hap, 820 kök uyuşturucu bitkisi ele geçirildi.
Jandarma'nın Temmuz ayı faaliyetleri
Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından;
9 bin 290 kişi sorgulandı.
8 bin 868 araç sorgulandı.
46 aranan şahıs yakalandı.
14 kişi tutuklandı.
5 yoklama kaçağı tespit edildi.
6 tabanca ve 3 av tüfeği ele geçirildi.
1.097 gram uyuşturucu madde, 7 bin 346 adet uyuşturucu hap ve 35 kök kenevir ele geçirildi.
Emniyetin Temmuz ayı faaliyetleri
Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ise;
13 bin 96 kişinin GBT sorgusu yapıldı.
5 bin 14 araç kontrol edildi.
53 aranan şahıs yakalandı.
17 tabanca, tüfek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi.
8 kesici alet ele geçirildi.
8 bin 78 gram uyuşturucu madde, 182 adet uyuşturucu madde ve 785 kök uyuşturucu bitkisi ele geçirildi.
Bafra'da polis ve jandarma ekiplerinin suç ve suçlularla mücadeleye yönelik denetim ve operasyonlarını kararlılıkla sürdürdüğü bildirildi.
Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın