Bafra Gençlik Merkezi karşısında, Atatürk Bulvarı üzerindeki kaldırımda bulunan ağacın dallarının büyük bölümünün Bafra Belediyesi ekipleri tarafından kesildiğini belirten çevre esnafı, budamanın zamanlamasına tepki gösterdi.

Ağacın özellikle yaz aylarında gölge sağladığını, vatandaşların yanı sıra sokak hayvanlarının da ağacın gölgesinden faydalandığını ifade eden esnaf, budamanın yaz sonuna bırakılabileceğini savundu.

“KIŞIN SÖYLEDİK, YAZIN ORTASINDA KESTİLER”

Bir esnaf tepkisini şöyle dile getirdi:

“Kaldırımın kenarında çok güzel bir ağacımız vardı. Herkes, hayvanlar dahil gölgesinden faydalanıyordu. Bu sabah iş yerimize geldiğimizde belediye ekipleri tarafından budandığını gördük. Bu mevsimde, burada yaşayanlardan ve esnaftan habersiz şekilde yapılması doğru mu? En azından yaz bitiminde, bir ay sonra yapılamaz mıydı?”

Ağacın daha önce budanması için belediyeye talepte bulunduklarını da belirten esnaf, “Kışın defalarca söylememize rağmen hep bir bahane bulunuyordu. Tam yazın ortasında budamışlar. Ağacın neredeyse tek dalı kalmış” diyerek tepki gösterdi.