BAFRA

Bafrabit'ten Avrupa Hareketlilik Haftasında Şehir İçi Bisiklet Turu 

 
 2103
Bafrabit'ten Avrupa Hareketlilik HaftasındaŞehir İçi Bisiklet Turu  - Bafra Bisiklet Topluluğu (Bafrabit) tarafından, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla şehir içi toplu  Bisiklet Turu düzenlendi. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Bisiklet Topluluğu (Bafrabit) tarafından, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla şehir içi toplu  Bisiklet Turu düzenlendi. 

Bafra Bisiklet Topluluğu Başkanı Volkan Karaman etkinliğin amacı ve önemi ile ilgili şunları söyledi:

 2021 yılı teması ‘sürdürülebilir ulaşım, sağlıklı ve güvenli hareketlilik’ olan Avrupa Hareketlilik Haftasında bizler de Bafra'da farkındalık oluşturmak, dünyada  gitgide daha büyük sorunlar yaşatan küresel iklim krizinin sebeplerinden biri olarak gördüğümüz, motorlu taşıtlar yerine alternatif olarak gördüğümüz bisikletin yaygınlaştırılması teşvik edilmesi  için bu anlamlı günde onlarca Bisikletli ile Bafra şehir içerisinde toplu bisiklet sürüşünü gerçekleştirdik .

Peki, neden Bisiklet? Çünkü 2-3 km gibi kısa araba yolculuklarını bisiklet yolculuğuna çevirmek küresel ısınmaya yol açan gazları azaltmak için mükemmel bir yoldur. Kısa mesafelerde motorlu araç yerine alternatif olan bisikleti sürerek sağlıklı bir beden e sahip olmamız kaçınılmazdır. 

Bafra'dan örnekleyerek konuşayım. Günden güne artan bir araç yoğunluğu belki de birçok hemşerimiz fark etmiştir. Araç park etmeye yer arayan gün içinde belki yüzlerce kişi vardır. Birçok yer araç ile doluyor görüntü ve ses kirliliği de cabası . 

Bir de olayın şu tarafına bakalım: Düşünsenize beş yol mevkisinde oturuyorsunuz ve gitmek istediğiniz yer gençlik caddesi yani ortama 2 km civarı bir mesafe. Gün içerisinde bu mesafe aralıklarındaki yerler arası araç ile gidiş gelişler belki binlerce aracın sadece iki km için trafikte yer alması demek. Bu mesafeler trafiğe takılmadan Bisiklet sayesinde daha hızlı gidilebiliyor. Hem zamandan kazanıyoruz hem de doğamızı koruyoruz. Bafra'daki araçların atmosfere yaydığı zehirli gazı da düşünür isek dünyadaki milyonlarca aracı düşünebiliyor muyuz? 

Bizler #bafra-bisiklet1# Topluluğu olarak yarınlara güzel bir gelecek temiz bir dünya bırakmak için, iklim krizi ile mücadelede bisikletin ve düzenli yürüyüşlerin önemini çalışmalarımız ile her zaman vurgulayacağız. Bu vesile Avrupa Hareketlilik Haftası Bisiklet Turumuza gelen herkese teşekkür ederiz. Etkinlikte destekleri dolayısı ile Bisiklet Antrenörümüz Tevfik Soruklu'ya teşekkür ederiz.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafrabit'ten Avrupa Hareketlilik Haftasında Şehir İçi Bisiklet Turu  içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 5
User defaultYorum Id: 128645
19 Eylül 2021
23:40
  • Yorum Id: 128645
  • 19 Eylül 2021
  • 23:40

Bafralı geçlerimizi canı gönülden kutlarım yaşadıkları dünyayı daha huzurlu ve temiz gelecek sağlamak için bir araya gelerek bizlere ve çocuklarımıza örnek olarak gösterebiliyoruz sağ olun var olun gençler.

User defaultYorum Id: 128644
19 Eylül 2021
23:32
  • Yorum Id: 128644
  • 19 Eylül 2021
  • 23:32

Gençlerimize helal olsun belediyemiz de kent meydanında siragecesi cigköfte yoğurun

User defaultYorum Id: 128643
19 Eylül 2021
23:27
  • Yorum Id: 128643
  • 19 Eylül 2021
  • 23:27

Tebrikler arkadaşlar.

Daha Fazla Yorum