BAFRA

Bafra Ziraat Odasından Damsan’a Siyah Pirinç Üretimi Teşekkürü 

 
 1972
Bafra Ziraat Odasından Damsan’aSiyah Pirinç Üretimi Teşekkürü  - Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve  beraberindeki heyet Bafra’da ilk defa siyah pirinç üretimi yapan, Damsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş’ı Bafra Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) işletmesinde ziyaret etti.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve  beraberindeki heyet Bafra’da ilk defa siyah pirinç üretimi yapan, Damsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş’ı Bafra Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) işletmesinde ziyaret etti.

Ziyarette Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Serdal Sefa Kocabaş’a yaptığı örnek çalışmalar ve Bafra Tarımına yeniliklerle katkı sağlayarak ilk defa siyah pirinç üretiminden dolayı teşekkür etti.

Tosuner ayrıca, “Türkiye’nin en verimli ovalarından biri olan Bafra Ovasımızda  çeltiğin hasadı geçtiğimiz günlerde başladı. Bafra 2015 yılında 71 bin dekar alanda yapılan çeltik şu an 2020 yılında 134 bin dekara çıktı. 2021 yılında ise 150 bin dekara çıkmasını hedefliyoruz. Bugün ise yaptığı yeniliklerle örnek bir iş insanı olan ve Bafra’da ilk defa siyah pirinç üretimi için atılım yapan Kocabaş’ı ziyaret ederek oda olarak teşekkürlerimizi sunmak istedik. Bereketli bir sezon diliyoruz.” dedi.

Serdal Sefa Kocabaş ise Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve  beraberindeki heyetin  ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirtti. 

Kocabaş, çeltik üretimiz hakkında şunları söyledi: sonra yaptığı açıklamada, “Çakıl diye tabir edilen bir dere yatağını düzelterek çeltik ekimi yaptık. Atıl durumda olan bir araziyi ıslah ettik. 4 farklı çeltik üretimi yaptık. Siyah pirinci ürettik. Bu ürünlerin tamamında  160 ton civarında bir üretim bekliyoruz. Yaklaşık olarak 17 bin kişiye yetebilecek bir pirinç üretimi yaptık. Bu yıl güzel bir sezon geçiriyoruz. Siyah pirinç yaklaşık 13 dönümlük bir alana ekildi, arkasında ise yasmin diye tabir edilen kokulu bir pirinç türü daha denedik. Siyah pirinç ve yasmin Bafra'da ilk defa denendi. Diğer tarafta ise Osmancık pirinci denen pirinç türümüz mevcut. Arazide yerli tohum uygulaması gerçekleştirdik. Zeybek markasının tohumunu sertifikalı olarak yetiştirmesini yaptık. Bafra artık Türkiye'nin çeltik üretiminde önemli bir yere gelmiştir. Topraksız tarımda ürün yetiştiriliyorsa topraksız bir alanda çeltik neden üretilmesin dedik ve sonuçları 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Ziraat Odasından Damsan’a Siyah Pirinç Üretimi Teşekkürü  içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 2
User defaultYorum Id: 103742
02 Ekim 2020
16:58
  • Yorum Id: 103742
  • 02 Ekim 2020
  • 16:58

Sefa bey akıllı adamsın seni sonuna kadar destekliyorum çünkü bu memlekette işini ehline bırakmaları gerek laf salatası ile iş yürümez hep vaat hep vaat seni iyi yerlerde görmek isterim bende bir iş adamıyım senin bunlardan on kat üstün olduğunu az çok biliyorum seninle konuşmuşluğum yok ama az çok tanırım allah yolunu açık etsin hem osb seni o masadan uzaklaştıranlara da allah akıl fikir versin iş adamının olmadığı veya onlardan birinin nsl bir osb olacak bilmiyorum siyasetçilermi bilgi sahibi orada iş adamlarının eksiği hakkında allah hepinizin yardımcısı olsun

User defaultYorum Id: 103708
01 Ekim 2020
22:20
  • Yorum Id: 103708
  • 01 Ekim 2020
  • 22:20

Sefa bey tso başkanlığını inşallah alırsın. mustafa bey ve özgür bey senle yola çıkıp sonra koşa koşa göksele gittiler. doğru kişilerle yola çık lütfen.