BAFRA TÜRKAV`DAN BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ`İ ANMA PROGRAMI TÜRKAV Bafra Temsilciliği tarafından ``Son Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ‘’ konulu anma programı düzenlendi. Vakıf oturma salonunda yapılan programa çok sayıda i dinleyici olarak katıldı. Açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Uğur Hatipoğlu Ülkücü hareketin efsanevî lideri Başbuğ Alparslan Türkeş’i, bundan 11 sene önce 4 Nisan 1997 tarihinde geçirdiği bir kalp spazmı sonucu kaybettik. Türkiye ve Türk dünyası liderini ve Başbuğunu kaybetmenin üzüntüsünü yüreklerinde hala taşımaktadır. Onun vefatı ile Türkiye`de liderler dönemi de son bulur. Artık Başbuğ Türkeş yaşamıyor. Ancak eserleri, öğretisi ve ideolojisi her geçen gün güçlenerek yarınlara taşınacaktır. Geride bıraktığı milyonlar onu ve öğretisini ebediyete kadar götürmeye kararlıdır. Bu da Başbuğu Türkeş`i ölümsüzler arasına katmaya yeter. Onu kaybetmenin acısını yüreklerimizde duyuyoruz. Fakat Türk milliyetçiliğini geleceğe taşıyacak ülkücü gençlerin kararlılığı, sevgisi ve inançlara olan bağlılığı, bizleri Başbuğsuz bir Türkiye mutsuzluğunu yaşamamızı engeller. Başbuğsuz günlerdeki bu yalnızlığımızı bizlere unutturur. Başbuğun bize vasiyeti şu idi: “Türk Devletinin yükselişini ve ihtişamını sağlamak. Bunun için de bütün milletle barış içinde yaşamak, herkesi ayrımsız sevmek, İslâmiyet`in ipine ihlâsla bağlanmak”
Bizde diyoruz ki : `Ey Ulu Kişi, Sana söz veriyoruz. Açtığın yoldan bıraktığın Ülkü`de, bize gösterdiğin doğrultuda izinden bir an bile şaşmayacak, ahlâklı, faziletli, kalbi hak ve vatan aşkıyla çarpan ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan insanlar olacağız. Böylece emanet ettiğin ülküyü gergefte nakış işler gibi tüm neslimize işleyeceğiz.
Dün Ata’ya söz verdiğimiz gibi şimdi sana söz veriyoruz. Eskişehir ülkü ocakları eski başkanlarından Afşin HATİPOĞLU tarafından verilen konferansta; Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in hayatı , gençlik yıllarında “tabutluklarla” başlayan milliyetçilik mücadelesi,Türk-İslam ülküsünün temel dayanakları,hayatı boyunca Türk-İslam ülküsünü yayma mücadelesi ve Ülkücülüğün temel doktirini olan 9 ışık hakkında bilgiler verildi. Başbuğ Alparslan Türkeş’in yaşamından kesitlerin gösterildiği sinevizyon gösterisi yapıldı.
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!