BAFRA

Bafra Turizm Derneği Başkanı Haydar Aksu’dan Kapıkaya Festivali Öncesi Değerlendirme

 
 731
Bafra Turizm Derneği Başkanı HaydarAksu’dan Kapıkaya Festivali Öncesi Değerlendirme - Bafra Turizm Derneği Başkanı Haydar Aksu 24-28 Temmuz tarihleri arasında 3.sü gerçekleştirilecek Kapıkayafest Festivali hakkında yapılan toplantı sonrası bir değerlendirme açıklaması yayımladı. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Turizm Derneği Başkanı Haydar Aksu 24-28 Temmuz tarihleri arasında 3.sü gerçekleştirilecek Kapıkayafest Festivali hakkında yapılan toplantı sonrası bir değerlendirme açıklaması yayımladı. 

Haydar Aksu’nun eleştiri ve önerilerinin yer aldığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

Bafra Turizm Derneği #haydar-aksu2# ve Bafra Yamaç Paraşütü Derneği Kaan Özyürek, Bedir Erdoğan beyler 27.06.2019 perşembe saat 20:00 de Bafra Belediyesi Ali Kale turistik tesislerinde Uluslararası 3. Kapıkayafest için toplantıya katıldık. 

Ana tema Kapıkayafest’in teknik konularının konuşup önceki yıllardan görülen eksikliklerin giderilmesi üzerine STK’lar ve konularında uzman sayılabilecek kişiler davet edilmiştir. 

Özellikle de festivalin belediyenin işi profesyonel özel bir firmaya vermesi ve Bafra Belediyesinin festivalin ne kadarının sorumluluğunun olduğu konuşuldu. 

Bu minvalde sadece muhalif görüşümüzü sunduk. Türkiye genelinde bu düzenlemelerin 5. Ya da 6.’da sponsorlar yoluyla ama festivalde tüm işlerde Belediyelerin 1. derece sorumlu olduğunu, belediyenin teknik donanımı yüksek bir görevliye bu işi rücu ettiğini ifade ettik. Ayrıca Tekirdağ Uçmakdere Festivalinin erken özelleştirilmesinin olumsuz sonuçlarını anlattık. 

Belediyelerin bu tip olaylarda kar amacı gütmeyen halkının ve bölgesinin refahı için çalışmasının önemini anlattık. 

Ayrıca bu çalışmanın merkezi olan Kapıkaya Mahallesi’nden en az bir temsilcinin bulunması gerektiğini ifade ettik. 

Bu festivalin 10 yıllık bir mücadelenin ürünü olduğunu, özellikle de 2014 yılı ve sonrası iş adamları Kaya Aşçı, Helim Kurt gibi arkadaşlarımızın finanse ettiklerini, Bafra ve Büyükşehir Belediyelerimizin de altyapı ve hizmet sektöründe büyük destekleriyle 2015 ve 2016 küçük çapta şenlikler yapıldığını hatta bir televizyon kanalında bu çalışmalarımızın sonuçlarının yayınlanması gerçekleştiğini ifade ettik. 

En dikkat çekici görüşümüz olarak "daha emekleme aşamasındaki bir bebekten yetişkin insanın yapacaklarının talep edilmesinin sakıncaları anlatıldı. 

Ayrıca tam olgunlaşmamış ve içi ticari olarak zenginleşmemiş bir alanın erken özelleşme ya da tabirleri ile sponsorlara teslim etmenin hem Belediye hem de iş adamları açısından doğacak olumsuz sonuçlara dikkat edilmesini talep ettik 

Bu görüşlerimiz cevap Bafra Belediye Başkanı Sayın Hamit Kılıç Beyefendi’den geldi. 

Özetle "en az maliyetle en fazla iş ve toplumsal yarar kazanımı hedeflenmiştir. Festivalin %70 sorumluluğu bizde %30 sorumluluğu sponsor firmada olduğunu alt yapı ve denetim güvenliğin tamamımın belediyenin sorumluluğundadır denildi. 

Sponsor firmaya olayın teslim edilmesine muhalif olmamıza da anlam veremediklerini bizlere söyledi. 

Zamanla belediyenin festivalden tamamıyla çekilip sponsor firma ya da firmalara devredileceğini ifade ettiler. 

Bizler de bu festivalin sosyal bir olgu olduğunu, şirket profili gibi düşünülüp yapıldığında Tekirdağ uçmakdere gibi silinip katılımcı sporcuların gelmemesi ile unutulup silinebileceği söyledik. 

Festivallerin amacının bölgeyi tanıtmak ve bölge insanının bir gelir sağlanması ile iç ve dış Turizm potansiyeli oluşturmak üzerine olmalıdır. Özelikle Yavaş Turizm kategorisinde 5 günlüğüne gelen katılımcı sporcuların ve izleyici kitlesinin katma değer yaratarak bölgemizin ekonomik profiline katkılarını düşünmek gerek. 

Kapıkayafest gerek içeriği gerekse çeşitlilik açısından Türkiye'de ve dünya tek olduğunun farkına varılmalıdır. 

Katıldığımız tüm festivallerin hava sporları üzerine olduğunu ama Kapıkayefest'in Doğa, tarih, coğrafya, spor, bilişim ve kültürel özelliklerinin olduğunu alan ve birden fazla spor branşlarının bünyesinde olduğunun unutulmaması gerekir. 

Bafralı iki öğretmen olarak bu festivalin hazırlanmasında yılların birikimlerinin özelleşme ile heba edilmemesi gerektiğinin altını çizeriz. 

Burhan Apaydın ve Haydar Aksu olarak bu olayın sorumluluklarını iyi bilerek bu günlere bu festivali taşıdığımızı, kamu görevlilerini de bizleri destekleyerek başarının mimarı olduklarını unutmadık unutulmasını da istemiyoruz... 

Ayrıca ikili görüşmemizde sponsor firmanın da şu beyanını yazmadan geçmek haksızlık olur. Festival argümanlarının ihtiyaçlarının yerel tedarikçilerden karşılanacağını tedarik edilemeyeceklerin dışarıdan davet yoluyla karşılanacağını ifa etmişlerdir. 

Bu iş için taşın altına tüm bedenlerini koyduklarını amaçlarının kardan çok festivalin sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu ifade etmişlerdir. Öncelikle Bafralı olduğunu ve her Bafralı gibi üzerine düşeni en layıkı ile yapma gayretinde olduğunu da görülmesini bizati olarak anlattı. Yapacaklarımızın içinde eksikliklerin veya unutulmuşların bizleri takip edenlerin uyarılarıyla da telafi edilebileceğini sunmuştur.

Takdir kamuoyunundur…

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Turizm Derneği Başkanı Haydar Aksu’dan Kapıkaya Festivali Öncesi Değerlendirme içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0