BAFRA

Bafra Tso Ve Şehit Erkut Yılmaz Mtal’den Liderlik Semineri 

 
 550
Bafra Tso Ve ŞehitErkut Yılmaz Mtal’den Liderlik Semineri  - Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ile Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) işbirliği ile yürütülmekte olan “Girişimci Okul ve İstihdam için İşbirliği” projesi kapsamında ‘Liderlik’ semineri gerçekleştirildi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ile Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) işbirliği ile yürütülmekte olan “Girişimci Okul ve İstihdam için İşbirliği” projesi kapsamında ‘Liderlik’ semineri gerçekleştirildi.

Seminer öncesi açılış konuşmasını Proje Danışmanı Selim Aksar yaptı. Selim Aksar konuşmasında “2018-2019 eğitim öğretim dönemi başında Bafra TSO ile ortaklaşa hazırladığımız proje kapsamında birçok etkinlik planladık ve planımıza göre bu etkinlikleri sırası geldikçe gerçekleştirmekteyiz. İlk olarak öğrenci ve öğretmenlerimizden oluşan bir gruba KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi gerçekleştirdik. Bu gün içinde öğretmenlerimizin Liderlik semineri almasını planlamıştık. “Genç girişimcileri lider özellikleri olan öğretmenler yetiştirir” düşüncesiyle 20 öğretmenimizin gönüllü olarak katıldığı bu eğitim programı ile projemizin faaliyetlerine devam etmekteyiz. Projeye destek olan Bafra TSO Başkanı Göksel Başar’a ve Yönetimi ile Oda çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Ardından proje faaliyetlerini içeren sunum izlettirildi.

Bafra TSO Başkanı Göksel Başar ise “Bafra’da ve bölgemizde bir ilk olarak hayata geçirdiğimiz “Girişimci Okul ve İstihdam için İşbirliği” projesini sevgili öğrencilerimizi ve kıymetli öğretmenlerimizi kapsayacak şekilde hayata geçirmiştik. Odamız personeli tarafından gerçekleştirilecek Liderlik Seminerinde Öğretmenlerimiz eğitim öğretim ve sosyal hayatlarında kendilerine farkındalık yaratabilecek yararlı bilgilerin paylaşılacağına inanıyorum. 

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak Teknik ve mesleki liselerin öneminin farkındayız ve bu kapsamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Girişimci Okul ve İstihdam için İşbirliği projesi kapsamında faaliyetlerimiz devam edecektir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Ertürk ise konuşmasında Meslek liselerinin önemini vurgulayarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan Eğitim 2023 vizyonunda Meslek liselerine yönelik iyileştirme ve yeniliklerin olacağı ve bu vizyonun kendisini çok mutlu ettiği ifade ederek “Bafra Ticaret Sanayi Odasını böyle bir projeyi desteklediği ve Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemize değer kattığı için başta Başkan Göksel Başar olmak üzere Oda Yönetimi ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projede görev almış ve etkinlikler de yer alan, bu gün burada eğitime katılan öğretmen arkadaşlarımızı da tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Eğitmen Ayhan Avcı Liderlik tanımından başlayarak Liderin taşıması gereken özellikler hakkında bilgiler verdi. Slayt şeklinde devam eden Seminerde Avcı, “Liderlik nedir, Lider kimdir, Yöneticilik nedir, Yönetici Kimdir ve Liderlik ile Yöneticilik arasındaki farklar nelerdir? Liderliğin takım ruhunu oluşturan, hem kendisinin hem işyerinin ve hem de çalışanlarının sürekli gelişimini destekleyen, çalışan başarısının en iyi sonuca yönlendiren, İnsan ilişkileri konusunda başarılı, çalışan başarısını en iyi sonuca yönlendirendir. Yönetici ise Dengeyi kuran ve bu dengenin devam etmesi için çaba gösteren kişidir.

Yöneticinin etkinliği statü ve mevkisinden kaynaklanır, liderin etkinliği ise kişiliğinden kaynaklanır” dedi.

Programa Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Ertürk, Bafra TSO Genel Sekteri Talip Şahin, Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil Uncu ve okul idarecileri ile öğretmenler katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Tso Ve Şehit Erkut Yılmaz Mtal’den Liderlik Semineri  içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0