BAFRA

Bafra Tso’dan Gazeteciler Gününe Özel Kahvaltı

 
 75
Bafra Tso’dan Gazeteciler Gününe Özel Kahvaltı - Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebi ile bölgede görev yapan gazetecileri ağırladı. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebi ile bölgede görev yapan gazetecileri ağırladı. 

Çelik Park AVM, Niyazi Kesim Restoranda düzenlenen kahvaltılı toplantıya Bafra TSO Yönetimi ve birçok gazeteci katıldı. Toplantı, gazeteciler günü kutlaması ile başladı. Kahvaltı sonunda gazetecilere oda tarafından hediyeler takdim edildi.

Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, odanın faaliyetleri ve kurulan ve kurulacak olan Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

#goksel-basar0#’ın açıklamalarının satırbaşları şunlar:

2018 seçimlerinde Ticaret odamızın tekrar seçimleri oldu. Üyelerimiz çok büyük bir çoğunlukla, çok büyük bir teveccüh göstererek bizi ve arkadaşlarımıza hep beraber yönetime taşıdılar. Biz de 2013 yılında başladığımız gibi aynı şevk ve heyecanla görevimizi yapmaya çalışıyoruz. 

BİZ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ DEĞİL MESLEK ODASIYIZ

Bafra Ticaret Ve Sanayi Odası özellikle siz basın mensuplarının bilmesini istiyorum çünkü bazı toplantılarda üst düzey toplantılarda bile bizim odalardan bahsedilirken sivil toplum örgütü diye bahsediyor. Siz bunu mutlaka biliyorsunuz, biz sivil toplum örgütü değiliz biz kamu kurumu niteliğinde meslek odasıyız. Bu yüzden bu sivil toplum örgütü ile meslek odalarının ayrımını sizin özellikle yapmanızı ve sizin yazılarınız da konuşma yapan insanlara da bu ayrımı özellikleri yapmanızı rica ediyorum. 

Bizim Ticaret ve Sanayi Odası olarak en büyük hedefimiz, bu bölgenin, 4 ilçenin olduğu bölgenin marka değerini arttırmak. 

TÜRKİYE’NİN İLK ORGANİZE MEDİKAL BÖLGESİ

2013 yılında başladığımız Bafra Organize Sanayi Bölgemizin 2. Etabını, Türkiye'nin İlk Organize Medikal Bölgesine dönüştürme olayı gerçekleşmiştir. 

Her zaman sizinle yaptığımız toplantıda şunu söylüyorduk: Arkadaşlar bu 40 basamaklı bir merdiven. Belki 2 sene önce 20. basamağındaydık. 1 sene önce 30. basamağındaydık. Medikal Sanayi Organize bölgemizin altyapı inşaatı 2018 yılının Kasım ayında başladı. 

BU İŞLER NEDEN UZUYOR?

Tabii içinizden sorabilirsiniz “ya bu işler neden bu kadar uzuyor”

Sevgili arkadaşlar çok iyi biliyorsunuz ki Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlet. Dünyada, bölgemizde ve ülkemizde çok büyük işlerle uğraşıyor. Bafra, Ankara'dan bakıldığında onlar için burası bir ilçe olarak gözüküyor ama biz ülkemize ve bölgemize ne kadar çok sahip çıkarsak o kadar fazla yatırım alabiliriz. Biz, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası adına bu sahip çıkmayı sonuna kadar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. 

Şimdi hepinizin hatırlayacağı gibi eğer biz Bafra organize sanayi Bölgesinin 2. Etabını Medikal Sanayi Organize bölgesi ilan edilmemiş olsaydı bugün için ikinci etabın altyapısı başlamayacaktı. Çünkü devletimiz Bilim Ve Sanayi Teknoloji Bakanlığının kurallarına ve yönetmeliğine göre organize sanayi bölgelerindeki doluluk oranı fiili olarak işletme ruhsatı yüzde yetmişe gelmeden organize sanayi bölgelerinin ikinci etabı yatırım programına alınmıyor arkadaşlar. Biz organize sanayi bölgemizi medikal organize sanayi bölgesi ilan edilerek yatırım programına alınmasını ve altyapısının başlamasına sağladık.

MEDİKAL OSB NEDEN GECİKTİ?

Sadece sizinle bu işlerin neden geciktiği ile ilgili çok basit bir örnek vereceğim. Haziran ayında önceki kaymakamımız ile beraber gittiğimiz ihaleye Ankara'da 7 firma katıldı. İzyak inşaat buranın ihalesini aldı arkadaşlar. Aldığı ihaleden müteahhit ile sözleşme yapana kadar güvenlik soruşturması 75 gün sürdü. 75 günlük süre 60 günü geçtiği zaman müteahhit ile ihale yapıldığı günden 60 güne kadar sözleşme yapmazsanız bu müteahhit ihaleden geri çekilme hakkına sahip.  Allah razı olsun İzyak İnşaat'ın sahibi 75 gün olmasına rağmen geri çekilmedi, sözleşmeyi imzaladı ve işe başladı. İşlerin gecikmesinin sebebi bürokrasinin şartlarının birazcık daha yavaş işlemesinden kaynaklandığını hepimizin bilmesini istiyorum. 

MEDİKAL FİRMALARI YATIRIM YAPACAK MI?

Hepimizin aklında bir soru var. Sohbet esnasında hep şunu soruyorlar bize “medikal organize sanayisinin altyapısı başladı altyapısı ile ilgili acaba medikal firmaları buraya yatırım yapacak mı yapmayacak mı soru işaretleri var” Samsun'da da bize soruluyor her yerde bize soruluyor. Arkadaşlar bu şuna benziyor benim de bahsettiğim gibi bizim organize sanayi bölgemizin ikinci etabı eğer medikal organize sanayi bölgesel ilan edilmeseydi bugün altyapımız başlamayacaktı. 

Peki, ne durumda olacaktık? Bafra Medikal Organize Sanayi bölgemiz şu anda yüzde 85 doluluk oranına erişti. Artık orada 90 dönümlük bir yer kaldı elimizde ve bundan sonra da artık herkese yer vermiyoruz arkadaşlar. İstihdam yaratacak bölgemize ve Türk ekonomisine katkı sağlayacak firmalara yer vermeye çalışıyoruz. 90 dönümlük yerde elimizden gittiği zaman bundan sonra elimizde yer kalmayacak. Ne ile uğraşacaktık? Organize sanayi bölgesinde 2. Etap, onun alt yapısıyla uğraşacaktık. 

Bugün başlamış olsaydık 3 sene 4 sene önceden burası bitmiş olmayacak arkadaşlar. Yani şu anda orayı medikal yaparak altyapısını tamamladık. Bizim şu an elimizde yatırımcıya çok kısa zamanda açılacak Bir organize sanayi bölgemiz var. 

A planımız medikalcilerin en kısa zamanda buraya gelmesi. Medikal sektörü ile ilgili çok önemli gelişmelerden bir tanesi de bilim ve sanayi teknoloji Bakanlığının özellikle ihracat yapan sektörlere destekleri başlıyor. Biz geçende destek programı ile ilgili sayın valimizle üniversitede bir toplantı yaptık. Şimdi burada sözleri toparlamak gerekirse şu an medikal organize sanayi bölgemize biz tam yol ileri devam ediyoruz. İnşallah bu yılsonuna kadar da çalışmalarımızı devam ettirip oranın altyapı çalışmalarını bitirmeye çalışacağız. 

TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ

Bir başka konu arkadaşlar biliyorsunuz bir diğer organize sanayi bölgemiz Bafra tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgemiz. 

Burada ne durumdayız? 2013 Haziran ayında başlattığımız süreçte burada da son geldiğimiz aşamada burası kalkınma bakanlığı yatırım programına alındı. Arazinin tapusu Bafra Sera Organize Bölgesi adına tescil edildi. Fakat arazinin tam ortasında 35 dönüm vatandaş arazisi olduğu için buranın kamulaştırılması gerekiyor. 

Biliyorsunuz yaşam hakkından sonraki en kutsal hak mülkiyet hakkıdır. Biz de mülkiyet hakkı sebebiyle oradaki insanlarımıza kamulaştırma adına müracaat ettik fakat onlar onların belirledikleri bedeller bizim belirlediğimiz bedel ile çok farklı çıkınca biz bu iş ile ilgili mahkemeye başvurduk. Mahkemede de kamu yararı kararı olduğu için kamu yararı kararı sebebiyle de şu anda mahkemenin tespit ettiği bilirkişi bedelleri biz mahkemenin söylediği hesaba yatırıyoruz arazilerin tapusunu üzerimize alıyoruz. İnşallah şubat ayı sonu itibariyle de o arazi ve organize sanayi bölgesi adına tescil edildiği anda Bakanlık ile sürekli görüşürüz arkadaşlar onlar da sera organize sanayi Bölgesinin bir an önce yapmak istiyorlar orayla ilgili bir engel yok. 

Bakanlık bu konuda sera organize sanayi Bölgesi ile ilgili ilişkilerimiz den dolayı çok bize yardımcı oluyorlar. Bize bu sene kamulaştırma için 550 bin lira para ayırmışlar. 

BAFRA SERA OSB BAFRA İÇİN ÖNEMLİ

Bafra sera organize sanayi Bölgesinin 6 tane ortağı var. Tabii bu şu anda ülkemizdeki sıkıntıdan dolayı para gelirlerine sıkıntılar yaşıyoruz. Bize ayrılan 550 bin liralık ödeneğin ödenekten başka bir ödenek vermeyeceklerini söylemişlerdi. Ama Aralık ayının son haftası bize bir telefon açtılar bakanlıktan oradaki iyi ilişkilerimizden sebep dediler ki “ödeneklerimizden 183 bin arttı siz eğer evraklarınızı hazırlayabilirsiniz. Bu 183 bin lirayı da size gönderelim.” Hatırlarsanız Vali Bey geldi yılbaşından 4 gün önce burada toplantı yaptık, kararımızı aldık hemen aynı gün mail ortamından bakanlığımıza evrakımızı gönderdik, cumartesi günü kargoya verdik. Pazartesi günü yılbaşı gününün son günü 183 bin lira bizim sera OSB’nin hesaplarına geçti. 

Kim işini takip ederse onun işi yürüyor. Biz hem Ankara ile diyaloğumuz çok iyi, hem de ekip olarak bu işleri çok iyi takip ettiğimiz için kamulaştırma ile ilgili paramız sera OSB’nin hesabında hazır. 

İnşallah Şubat ayı sonuna kadar tamamladığımız anda bakanlığımız bir an önce burayı yatırım programına almak istiyor. Onu da etkin olarak takip ediyoruz. Sera OSB neden önemli bizim için, köylerdeki araziler miras yoluyla küçülüyor. İnsanlar küçük arazilerde seracılık yaparak, orada daha fazla kazanç elde etme yoluna gidebilirler. Ben şuna inanıyorum ki seracılık Bafra’da ne kadar gelişirse bu bir sera organize sanayi bölgesi insanlara örnek olacak. 

Biz, Sera Organize Sanayi Bölgesi faaliyetlerine devam ederken İbrahim Süzen arkadaşımız -biliyorsunuz Ziraat Mühendisi arkadaşımız bizim organize sanayi bölgesi işlerimizi takip ediyor- United Genetics Japon firmasının kendileri bölge distribütörü. Onların ürettikleri fideleri İbrahim Bey ve ekibi bölgeye dağıtıyor. 

85 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Onlar da bu bölgeye bir yatırım yapma noktasında istişareler elinde ve biz bu çalışmalar sonucunda United Genetics firması burada bizim organize sanayi bölgesi içerisinde bir yer alacaktı fakat bizim iş gecikince sıkıntı olduğu için hemen yanında 280 dönümlük yer tahsis edildi ve şu anda o bölgede 30 dönümlük alanı kapattılar. Önümüzdeki haftadan itibaren müdürü ile görüştüm 15 kişilik teknik kadro ve 70 kişilik eleman alacak. Düşünün bu kriz ortamında 85 kişi orada işe başlayacak. Ben İbrahim Bey ve ekibine bu konuda teşekkür ediyorum. Gerçekten United genetik firmasının buraya gelmesi hemen Sera Organize Sanayi Bölgesine entegre olması bizim için çok önemli. Bu firma en kısa zamanda burada işe başlıyor ve ileriki dönemlerde de tesislerin kurduklarında 300 kişiye kadar yakın eleman çalıştıracaklar. 

ÇOCUKLARIMIZ BAFRA’YA GERİ DÖNECEK

Ben şunu özellikle belirtmek istiyorum: Bafra, Ondokuzmayıs, Alaçam ve Yakakent’te etkileşim halinde. Bizim bu bölgede öyle bir işgücüne ihtiyacımız olacak ki belki de dışarıda yaşayan Bafra dışında yaşayan Bursa İstanbul'a göç etmiş evlatlarımız çocuklarımız Bafra’ya geri dönecekler. 

Biz bunları çok önemsiyoruz çok önemli bir şekilde çok hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Elimizden geldiğince bölgemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Biz yönetim kurulu olarak 2013 yılı mayıs ayından itibaren yaptığımız bütün işlerin arkasındayız. Allah'a şükürler olsun ki bilerek hiçbir zaman hiçbir konuda yanlış yapmamaya özen gösterdik. Sonuçta biz bu bölgede çok önemli bir kurumuz fakat ne yaparsak yapalım biz burada bölgemizdeki bütün kurum ve kuruluşlarla etkileşim halindeyiz. Hangi konuda nerede sıkıntı çekerse, nerede sıkıntı duyarsak kimin kafasına gittiyse hepsinden destek aldık ve almaya devam ediyoruz. 

Yapmış olduğumuz işlerde bize destek olan herkese özellikle teşekkür ediyorum. Bizim kapılarımızı açtıkları için Bafra’mıza bölgemize yapmış olduğumuz bu işlerde bizlere yapmış oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederim.


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Tso’dan Gazeteciler Gününe Özel Kahvaltı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0