BAFRA

Bafra Tso Başkanı Bugüne Kadar Ki Faaliyet Ve Projelerini Açıkladı

 
 1161
Bafra Tso Başkanı Bugüne KadarKi Faaliyet Ve Projelerini Açıkladı - Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş bugüne  kadar ki hizmet ve ürettikleri projeler ile ilgili faaliyetlerini kamuoyuna duyurdu. 
Bafra Haber

 |  - Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş bugüne  kadar ki hizmet ve ürettikleri projeler ile ilgili faaliyetlerini kamuoyuna duyurdu. 

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş faaliyet ve projeler hakkında şunları söyledi: Bölgemiz için yapılacak tüm faaliyetlerimizde birlik içinde hareket etmenin önemli olduğunu tarımından, sanayisine, turizme kadar gelişmiş bir Bafra, 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent parolası ile hizmet ediyoruz.

Bölgemizdeki potansiyellerin hedeflerine ulaşabilmesinin en etkin yolu kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesinden geçmektedir. Bu bağlamda Bafra Ticaret ve Sanayi Odası bölgemizin en etkin odası olarak buna ışık tutar ve yaptığı çalışmalar ekonomik ve de istihdam anlamında bölgeye fayda sağlamaktadır. 

Yönetimimiz ile birlikte Bafra ve Bölge için el ele vererek gelişime ağırlık vereceğimizden kimsenin endişesi olmasın.

Sırasıyla yapacağımız projelerden sizlere söz etmek istiyorum.

İlk başta bu projelerde bizlere desteklerini esirgemeyen TBMM Plan ve  Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Samsun Milletvekili sayın Mehmet Muş’a, Samsun Valisi sayın Orhan Tavlı’ya, Bafra Kaymakamı sayın Dr. Mustafa Altınpınar’a, Samsun Milletvekillerine, sayın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'a. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a teşekkürlerimi sunmak isterim.

Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), yangın güvenliğini artırmak ve olası risklere karşı hızlı müdahale sağlamak amacıyla yeni bir itfaiye istasyonu kurulması planlamaktayız.

Proje kapsamında, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ertan Özcan, önceki dönem İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, Bafra OSB Müdürü İsmail Hakkı Bulut ve Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Bafra Bölge Grup Amiri Yaşar Taşçı ile Bafra OSB’de incelemelerde bulunduk.

Bafra OSB büyümeye devam ediyor. İtfaiye istasyonu sayesinde yangın risklerini en aza indirerek hem işletmelerimizi hem de çalışanlarımızı koruyacağız. Bu önemli yatırım, sanayimizin güvenliği açısından kritik bir adım olacak." dedi.

KÖPRÜ

Bafra Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve çevresindeki mahallelerin trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Kolay yoluna bağlantı sağlayacak bir köprü yapılması planlanıyor.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş’ın girişimleriyle, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Bafra OSB ve Sera OSB arasında prefabrik bir köprü inşa edilecek. Bu köprü, OSB’ye giriş çıkışların Kolay yolu üzerinden yapılmasını sağlayarak Aktekke yolu, Tosköy kavşağı, Pakun kavşağı, Bahçeler ve Alparslan Mahallesi yollarındaki trafik yükünü önemli ölçüde azaltacak.

Başkan Kocabaş açıklamasında,’’ DSİ Genel Müdürlüğü,  Bafra TSO’nun  8 Aralık 2022 tarihli talebiyle Kızılırmak Nehri üzerindeki 2 Kızılırmak Islah Projesi’nin ardından,  3. projeyi de gündemine aldı. Bafra TSO'nun proje talebiyle, Bafra OSB ile Bafra Tarıma Dayalı İhtisas (SERA) OSB’nin Kızılırmak sınırlarını kapsayacak şekilde genişletilmesinin bölge kalkınmasında önemli bir rol oynayacağı belirtildi. Ayrıca, OSB yolundaki trafik yükünü azaltmak amacıyla projeye bir köprü eklenmesi talebi de iletildi. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından proje onaylandı ve  24 Ekim 2024’te yaklaşık 600 milyon TL maliyetle ihaleye çıkıldı. İhaleyi kazanan firma belirlendi ve itiraz sürelerinin tamamlanmasının ardından çalışmalara başlanacağını belirtmek isterim.

Projenin Detayları, Proje kapsamında şu çalışmalar gerçekleştirilecek,

‘’4500 metre yatak tanzimi, 4500 metre çift taraflı istifsiz taş tahkimat,4500 metre çift taraflı dolgu topuklu harçlı pere,

4500 metre çift taraflı harçlı kagir duvar,1 adet prefabrik kirişli araç köprüsü. Köprünün tamamlanmasıyla birlikte, Bafra OSB’nin ulaşım ağının daha güvenli ve rahat hale gelmesi hedeflenmektedir.’

DİĞER PROJELER….

Bafra TSO olarak Bafra OSB’ye 112 Acil Sağlık İstasyonu kurulması için çalışmalarımızı başlattık.

Organize Sanayi Bölgemizde meydana gelebilecek iş kazalarına gerekli ilk yardımı yapabilmek amacıyla Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı bir 112 Acil Sağlık Merkezi İstasyonu konusunda çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu acil sağlık hizmetleri istasyonuyla hem Organize Sanayi Bölgesinde hem de civar kasaba ve köylerde meydana gelebilecek vakalara çok daha kısa bir sürede müdahale etme imkanı bulacağız.  Bafra OSB’de  firma ve çalışan sayısı her geçen gün hızla artıyor ve yeni yatırımlar geliyor. Dolayısıyla acil sağlık ihtiyaçları da buna paralel olarak artmakta. Bu konuda yetkililerle  bir görüşme gerçekleştirerek, talebimizi ilettik onlarda bu talebimize olumlu yanıt verdiler. Hizmete açılacak olan  112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu OSB'deki firmaların yanı sıra çevremizdeki tüm yerleşim yerlerine de hitap edecek. Bu bölgenin önemli bir ihtiyacı giderilmiş olacak.’’ dedi.

1000 KİŞİLİK CAMİ

Bafra Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerde çalışanlarımızın çocuklarına öncelikli olmak üzere bir kreş planımız mevcut olup projesi tamamlanmıştır.

Ayrıca Bafra OSB de eksik olan Cami projemiz hayata geçmiştir. 1.000 kişilik Cami projemiz için camimizin temelini attık ve inşaat süreci devam etmektedir. Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, üyelerimizle kısacası tüm paydaşlarımız ile ortak bir paydada buluşarak şehrimiz ve bölgemize katkılar sağlayacak projelerde için var gücümüzle çalışamaya devam edeceğiz.’’

JANDARMA ASAYİŞ NOKTASI

Bafra Organize Sanayi Bölgesinde asayiş hizmeti verecek olan Jandarma Asayiş Noktası ile ilgili yetkililerle görüşmelerimiz devam ediyor.

TEKNİK LİSE

Bafra TSO Başkanı Serdal Sefa Kocabaş Meslek Liselerinin önemini vurgulayarak “nitelikli insan gücü yetiştirmek, üretimde ve istihdamda var olabilmek, ekonomik ve sosyal hayatı sürdürülebilir hale getirebilmek için mesleki ve teknik eğitimin yeri önemidir. Bu bilinçle Bafra TSO olarak gerçekleştireceğimiz bu proje ile meslek liselerinin iş dünyasında değerini ortaya koyarken, burada okuyan öğrencilerimizin de mezun olduklarında kendilerine yol haritası oluşturmalarında faydalı olacağını düşünüyorum. Bafra TSO olarak Bafra OSB’de bir teknik lisesinin oluşturulması için çalışmalarımız sürüyor.’’

SEDDE YOLU IŞIKLANDIRILMASI

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti bölgesinde başlatılan ve Bafra'nın çehresini değiştirecek Sedde Yolu Projesi sadece Bafra ve Bölgesi için değil Türkiye’nin ve Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden gelenler içinde ayrı bir güzellikler sergilemektedir.

Onun içinde Bafra ilçesinde bulunan Sedde yolunun ışıklandırılması ile birlikte Kızılırmak ile denizin buluşacağı alanlara kadar her yer ışıl ışıl olacaktır. Yatırımcılar ise bu güzellikler karşısında daha fazla yatırım için birbirleriyle yarışacaktır.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Tso Başkanı Bugüne Kadar Ki Faaliyet Ve Projelerini Açıkladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 29
User defaultYorum Id: 234499
22 Ocak 2025
22:37
  • Yorum Id: 234499
  • 22 Ocak 2025
  • 22:37

Balığı tut,temizle,pişir….bize pişmiş balıkla gel….daha tutmadığın balığı pişmiş gibi yapıp önümüze atma…sen yersin ama biz yemeyiz.

User defaultYorum Id: 234500
22 Ocak 2025
22:39
  • Yorum Id: 234500
  • 22 Ocak 2025
  • 22:39

Manşet hatalı….faaliyet ve projeler kısmı değişmelidir…manşet şöyle atılmalı…sefa başkan’dan büyük açıklama”bir hayalim var” daha projeye

User defaultYorum Id: 234501
22 Ocak 2025
22:42
  • Yorum Id: 234501
  • 22 Ocak 2025
  • 22:42

Daha projeye bile geçmemiş hayallerini icraat olarak sunan bir ticaret odası başkanı.hamit başkana kızıyorduk ama sen bir adım daha öne çıktın.yani bu hızla gidersen sanırım osb’ye uzay üssü gelecek.

Daha Fazla Yorum