GÜNDEM

Bafra Sempozyumu Başladı

 
 446
Bafra Sempozyumu Başladı - Potansiyellerinden hedeflerine konulu Bafra Sempozyumu geniş bir davetli ve bilim adamının katılı ile Bafra Belediyesi Kültür Merkezi`nde başladı.
Bafra Haber

 |  - Potansiyellerinden hedeflerine konulu Bafra Sempozyumu geniş bir davetli ve bilim adamının katılı ile Bafra Belediyesi Kültür Merkezi`nde başladı.

Potansiyellerinden hedeflerine konulu Bafra Sempozyumu geniş bir davetli ve bilim adamının katılımı ile Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde başladı.

Türkiye’nin dört bir yanından katılımcı ve konuşmacı olarak Bafra’ya gelen Bilim insanları ve Bafralılar sabahın erken saatlerinden itibaren Kültür Merkezini dolduramaya başladı.

Davetliler salonu doldururken Bafra Musiki Cemiyeti saz takımının fasıl gösterisi sempozyuma büyülü bir hava kattı.
Sempozyum Düzenleme Kurulu üyesi Mustafa Kurt’un sunumu ile başladı. Törene katılamayanların telgrafları Mustafa Kurt tarafından okundu.
Açılış konuşması, Bafra Sempozyumu ortağı Bafra İçin Hepimiz Oluşumu’nun düzenleme kurulu üyesi Yavuz Kabaoğlu tarafından yapıldı.


“Bafra ovasının bereketli topraklarının, bereketli insanları, Hepinize hoş geldiniz diyor ve hürmetle selamlıyorum.” diyerek konuşmasına başlayan Yavuz Kabaoğlu, ”Bafra, Özlenen Bafra, Geçmişte Bafra, Ah Bafra. Ne oldu da bu türden arayış cümleleri kuruyoruz. Ekonomik ve sosyal açıdan geriye gidiyoruz. Gereği kadar ilerleyemiyoruz. Peki, Bu normal mi” soruları ile salona ironik bir mesaj verdi.

Bafra’nın mevcut sosyo-ekonomik durumu hakkında anlamlı mesajlar veren Kabaoğlu açılış konuşmasında şunları söyledi: “Yaratılmış tüm varlıklar gibi Ülkelerin ve şehirlerin de hayatı inişli çıkışlı oluyor. Bazen aşağıdan yukarıya, bazen de yukarıdan aşağıya. Şu an Bafra için söylenenler içinde en makul olanı "Daha iyi olmalıydık" sözü olsa gerek. Peki, biz nerde yanlış yapıyoruz En can alıcı konularda bile Bir araya gelemiyoruz. Ortak bir zeminde çözüm bulamıyoruz. Bulsak da harekete geçemiyoruz. Sadece konuşuyor ve eleştiriyoruz. Şimdi ne yapmalıyız` Geçmişi konuşmak ve suçlu aramak yerine Birlikte başarabilmek için Önce bir araya gelebilmeliyiz. Çünkü, Hiçbirimiz, hepimiz kadar Akıllı Değiliz. Bunu aslında geçmişte çoğu kez başarmıştık, Yakın tarihte de güzel örnekleri var tabi ki.
Hatırlarsınız, Bafra 60.000 imza atmış ve "Fakülte istiyoruz" demişti. Bu isteğe kayıtsız da kalınmamıştır.
Sayın Bakanımız Suat Kılıç, Sayın Milletvekilimiz Ahmet Yeni Beyler başta olmak üzere İktidarı ile muhalefeti ile siyasilerimiz, bu talebe ve sürece destek vermişlerdir. Sayın Valimiz, Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız adeta seferber olmuşlardır.

Ondokuzmayıs Ün. Rektörü Sayın Prof. Dr. Hüseyin AKAN Bey ve Üniversite Senatosu bu arzumuzu gerçekleştirmemize imkân sağlamışlardır.

İmza atmak, bir kamuoyu yaratma meselesiydi, asıl olan icraattı ve bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Bafra`ya olan sevdasını yakından bildiğimiz, Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi binasının yapımını üstlenerek bu sevdasını taçlandıran Sayın Kaya Aşçı Bey`in şahsında Aşçı Ailesine ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz.
Aslında, Kızılırmak Üniversitesi İlk adımlarını atıyor ve herkes bunun böyle olmasının istiyor.
Bu yüzden darısı İmkân sahibi diğer Bafralı hemşerilerimizim başına diyoruz.
Neden potansiyellerinden hedeflerine`
Bildiğiniz gibi Bafra`mız, Kızılırmak nehrinin birikimi ile oluşan,
Ülkemizin ikinci büyük ovası ve dünyanın en önemli doğal alanlarından birisi olan
Kızılırmak Deltası üzerinde kuruludur.
Aslında Kızılırmak Deltası`nı bilim dünyası, doğa korumacılar, Çevreciler v.s. tanıyor ve biliyorlar.
Ancak bizler bu uluslararası koruma statüleri ile koruma altına alınan doğa harikasının
pek de farkında değiliz. 
 
Tatlı su gölleri, Subasar ormanları, yüzlerce türe ev sahipliği yapan kuş cenneti ile Bafra`mız sular medeniyeti olarak tanımlanmaktadır.

Hidrolojik açıdan değerlendirdiğimizde, Tatlı su ve Tuzlu su, Bitki çeşitliliği açısından da bir botanik bahçesi olma özelliği taşıyan Kızılırmak Deltası bilimsel araştırmalar için son derece önemli Doğal kaynakları bünyesinde barındırmaktadır.

Bafra ovasında bulunan tarım alanlarımızın büyüklüğünü ve verimliliğini yeterince değerlendiremediğimiz, kıymetini bilemediğimiz ortadadır.

Yılın on iki ayı tarım yapılabilen, taze sebze ve meyvenin merkezlerinden birisidir Bafra ovası.
Buna rağmen tarıma dayalı sanayi ve markalaşma sürecini halen tamamlayabilmiş değiliz. Bu nedenle Bölgemizin genişlemeye en uygun organize sanayi bölgemiz yatırımcılarını beklemektedir.

Yöresel lezzetlerimiz, Bafra Pidesi, Bafra nokulu, Manda kaymaklı lokumu ve dondurması ile de Bafra’mız oldukça tanınmaktadır.
Yine yerel el sanatlarımızdan ZEMBİL ile de bir çıkış arayışı içerisindeyiz.
Doğa yürüyüşü, Su sporları ve olta balıkçığı için de pek çok imkânlar bulunmaktadır.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Sempozyumu Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0