BAFRA

Bafra Seçimlerinin İptali İstemine İl Seçim Kurulu da Ret Kararı Verdi!

 
 3758
Bafra Seçimlerinin İptali İstemine İlSeçim Kurulu da Ret Kararı Verdi! - Samsun İl Seçim kurulu, Bafra’daki Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesi yönündeki itirazı ret etti. 
Bafra Haber

 |  - Samsun İl Seçim kurulu, Bafra’daki Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesi yönündeki itirazı ret etti. 

Bafra’da seçimin iptal edilip edilmeyeceği büyük merak konusu oldu. Başkanlık seçimi oy pusulasına DSP adayının isminin üzerine Memleket Partisi logosunun konulmasının ortaya çıkması sonrasi siyaset tekrar ısındı. 

Salı günü Demokratik Sol Parti adına yetkili Bünyamin Diksoy, Yeniden Refah Partisi adına yetkili Ramazan Çotur, Cumhuriyet Halk Partisi adına yetkili Vahit Perçin, İyi Parti adına yetkili Aydoğan Yılmaz, Memleket Partisi adına yetkili Recep Kılıç belediye başkanlığı seçiminin iptal amacı ile itiraz etti. 

Aynı gün toplanan İlçe seçim kurulu, hatanın seçimi etkilemeyeceği görüşü ile 4’e 3 oy ile ret kararı verdi.  

Kuruluna itiraz etti. Dün akşam itirazı değerlendiren kurul ret kararı verdi. 

Başkan Ayşegül Şahin Ünlü, Üye Emrullah Balık ve üye Alaattin Günay’dan oluşan İl Seçim Kurulu toplandı ve aşağıdaki kararı verdi:

Bafra İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, 02/04/2024 tarih ve 2024/66 sayılı kararıyla, "Bafra Belediye Başkanlığı Seçimine ilişkin Memleket Partisi, İyi Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Demokratik Sol Parti tarafından Bafra Belediye Başkanlığı Seçiminin iptali ile seçimin yenilenmesine ilişkin itirazların ayrı ayrı oy çokluğu ile reddine" karar verdi. Verilen karara karşı Cumhuriyet Halk Partisi ile İyi Parti'nin yetkili temsilcileri tarafından aynı şekilde Kuruma itirazda bulunuldu, ancak Demokratik Sol Parti tarafından herhangi bir itirazın iletildiği görülmedi.

Bafra İlçesi Belediye Başkanlığı Seçimi Siyasi Partiler ve Bağımsız Aday Birleşik Oy pusulasının incelenmesinde, Memleket Partisi'nin adayı Murat ARABACI'nın Demokratik Sol Parti adayı olduğu halde yanlışlıkla Memleket Partisi amblemi ve ismi altında yer aldığı, ayrıca Demokratik Sol Parti amblemi ve isminin bulunmadığı tespit edildi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Samsun ili Bafra ilçesi Belediye Başkanlığı seçimine Memleket Partisinin aday bildirmediği belirlendi.

İtirazda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi ile İyi Partinin oy pusulasında her iki partinin de doğru sıralandığı ve herhangi bir basım hatası olmadığı, bu nedenle itiraz eden partilerin seçmen iradesinin doğru yansıtıldığı belirtildi. Demokratik Sol Parti'nin amblem hatasının itiraz eden partilere etkisinin olmayacağı sonucuna varılarak, itiraz eden partilerin hukuki yararlarının bulunmadığı değerlendirildi.

Bafra Belediye Başkanlığı Seçimi il birleştirme tutanağına göre; Demokratik Sol Partinin 395 sandıkta toplam 173 oy aldığı, 6386 oyun geçersiz kabul edildiği, AK Parti adayı Hamit KILIÇ'ın toplam 33.163 oy alarak seçimi önde tamamladığı dikkate alınarak, Demokratik Sol Parti adayının aldığı 173 oy ile birlikte geçersiz oyların geçerli kabul edilip Demokratik Sol Parti yararına hesap edilmesi halinde dahi toplam 6559 oy olacağı, ancak bu durumun sonuca etkili olmadığı belirtildi.

Bafra İlçe Seçim Kurulunca verilen kararda usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığı sonucuna varılarak, itirazların ayrı ayrı reddine dair karar verildi.

SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle; 1- İtiraz edenler Samsun Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı adına İtiraza Yetkili Av. Demet ÖZTÜRK ve İyi Parti İl Başkanlığı adına itiraza yetkili Av. Halil İbrahim YALGIN'ın itirazlarının AYRI AYRI REDDİNE, 2-Kararın ilgililere tebliğine, Dair, 298 Sayılı Kanunun 130. maddesi gereğince Yüksek Seçim Kurulu'na itirazı kabil olmak üzere 03.04.2024 tarihinde oybirliği ile karar verildi.


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Seçimlerinin İptali İstemine İl Seçim Kurulu da Ret Kararı Verdi! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 16
User defaultYorum Id: 213216
06 Nisan 2024
00:09
  • Yorum Id: 213216
  • 06 Nisan 2024
  • 00:09

Bu seçim vicdanlarda şaibeli olarak mahkum olmuştur

User defaultYorum Id: 213217
06 Nisan 2024
00:23
  • Yorum Id: 213217
  • 06 Nisan 2024
  • 00:23

Seçimi ak parti kazanamasydi itiraz edermiydi ?

User defaultYorum Id: 213226
06 Nisan 2024
05:12
  • Yorum Id: 213226
  • 06 Nisan 2024
  • 05:12

Hamit kilic bey 23 nisanda koltugu hamdi dedeye ver 1 gun otursun hevesini alsin

Daha Fazla Yorum