Bafra Ovası'nda kavun ve karpuz hasadının sürdüğü bildirildi. Kızgın güneş altında karpuz toplayan ve yabancı otları temizleyen işçiler, 25 YTL yevmiye aldıklarını söyledi. Aldıkları ücretten memnun olduklarını kaydeden yevmiyeciler, "Çok sıcak var. Güneş altında ter içinde kalıyoruz. Ancak bizim işimiz bu. Halimize şükrediyoruz" dedi.
Bafra Ovası'nda bin 300 hektar alanda 45 bin 500 ton karpuz ve bin 500 hektar alanda 45 bin ton kavun rekoltesinin beklendiği kaydedildi. Ovadaki hasadın yarısı bitirilirken, Samsun'da nihai tüketiciye karpuzun kilosunun 0.4 YTL ile 0.5 YTL arasında, kavunun tanesinin ise 0.5 YTL ile 2 YTL arasında satıldığı ifade edildi. Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, üretim maliyetleri dikkate alındığında kavun-karpuz fiyatlarının yüksek olmadığını ifade etti.
Yorumunuz öncelikle yapay zekâ tarafından kontrol edilecektir. Yapay Zeka Denetiminden geçen yorumlar 30 saniye içinde sayfada yayımlanır. Otomatik onaylanmayan yorumlar ise editör incelemesinin ardından uygun bulunması hâlinde yayımlanır. Katkınız için teşekkür ederiz.
💬0 yorum
Bu haberde henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yeni haber yükleniyor…
Gösterilecek başka haber kalmadı.
Kayıt sonrası telefonunuza gelen kodla doğrulama adımına yönlendirileceksiniz.
Telefon numaranızı veya e-posta adresinizi girin
Telefonunuza gelen 4 haneli kodu ve yeni şifrenizi girin
Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın