BAFRA

Bafra Ovası'nda Bilimsel Tarım Çalışmaları 

 
 278
Bafra Ovası'nda Bilimsel Tarım Çalışmaları  - SAMSUN (İHA) - Samsun'un Bafra İlçesi'nde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sivil İnisiyatif tarafından, 36 kırsal köyde tıbbi bitkiler, meyvecilik, seracılık ve arıcılık alanında bilimsel araştırmalar için fizibilite çalışmalarına başlandı.
Bafra Haber

 | Bafra haber - SAMSUN (İHA) - Samsun'un Bafra İlçesi'nde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sivil İnisiyatif tarafından, 36 kırsal köyde tıbbi bitkiler, meyvecilik, seracılık ve arıcılık alanında bilimsel araştırmalar için fizibilite çalışmalarına başlandı.

OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Pınar, Tütün ve Tıbbi Bitkilerden Sorumlu Prof. Dr. Kudret Kevseroğlu, seracılık alanında Doç. Dr. Sezgin Uzun, arıcılık alanında Yrd. Doç. Dr. Ahmet Güler, meyvecilik alanında araştırma görevlisi Taki Demir ve İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun ve Sivil İnisiyatifi temsilen Hamit Genç, tarım işbirliği projelerinin kredilendirme çalışmalarında ilk araştırmayı Ozan, Dereler ve Asmaçam köylerinde yaptılar.

Ozan Köyü'nde yapılan araştırmada Doç. Dr. Sezgin Uzun, bu köyün mikro klima özelliği taşıdığını, seracılığa son derece uygun olduğunu ve organik sera sebzeciliğinin yapılabileceğini söyledi. Uzun, "Ozan Köyü seracılıkta merkez olabilir. Daha sonra bilimsel olarak seracılığı geliştirmek için bu köye bizzat gelerek slayt gösterisi çerçevesinde çalışmalar yapacağız. Ozan Köyü seracılıkta Antalya'nın Kumluca'sı olabilir" dedi.

OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Pınar, fakültelerinin 1976'dan beri bölgenin ihtiyacını karşılayabilecek her türlü çalışmalar yaptığını, Bafra İlçesi'nde ve diğer ilçelerde yaptıkları çalışmaların ön ayak olduğunu söyledi. Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü'nün de Samsun genelinde çok iyi bir çalışma gerçekleştirdiğini hatırlatan Prof. Dr. Pınar, "Bafralılar'dan, bizim her türlü yaptığımız çalışmaları teşvik edici ilgiyi bekliyoruz. Son yılarda yapmış olduğumuz çalışmalarla çiftçiyle bütünleştiğimizi gösterdik. Yaptığımız çalışmalarda Ozan Köyü'nün seracılığa Dereler Köyü'nün koyunculuk ve arıcılığa, Asmaçam Köyü'nün ise organik tarıma elverişli olduğunu ilk aşamada tespit ettik. Bundan sonra diğer köylerimizde de çalışmalarımız devam edecek. İnceleme ve araştırma yaptığımız köylerde ise proje aşamasına gideceğiz" diye konuştu.


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Ovası'nda Bilimsel Tarım Çalışmaları  içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0