GÜNDEM

Bafra OSB’ye 26 yılın ardından içme suyu

 
 1672
Bafra OSB’ye 26 yılın ardından içme suyu - Samsun’un Bafra ilçesindeki organize sanayi bölgesine (OSB) 26 yılın ardından içme suyu hattı için çalışmalar başlatıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi İdaresi Genel Müdürü (SASKİ) Bahattin Yanık, "Planlarımıza göre 1 ay içerisinde bu hattı yaparak, saatte 200 metreküp memba kalitesindeki suyu ulaştıracağız" dedi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun’un Bafra ilçesindeki organize sanayi bölgesine (OSB) 26 yılın ardından içme suyu hattı için çalışmalar başlatıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi İdaresi Genel Müdürü (SASKİ) Bahattin Yanık, "Planlarımıza göre 1 ay içerisinde bu hattı yaparak, saatte 200 metreküp memba kalitesindeki suyu ulaştıracağız" dedi.

Bafra Organize Sanayi Bölgesi (OSB), yapılan törenle 26 yıl sonra içme suyuna kavuşmanın sevincini yaşadı. Çalışmalar çerçevesinde yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda ve 315 milimetre çapında polietilen boru imalatı ile isale hattı inşaatı gerçekleştirilecek. 1 ay içerisinde tamamlanması hedeflenen çalışmaların ardından saatte 200 metreküp su akışı sağlanacak.

"Saatte 200 metreküp su ulaşacak"
Bafra OSB’de gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, "SASKİ Genel Müdürlüğü ile Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüz arasında yapılan protokol ile Bafra ilçemize ulaştırılmış olan 19 Mayıs Baraj suyunun OSB’mize de ulaştırılması için çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Proje kapsamında yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda 315 milimetre çapında polietilen boru imalatı ile isale hattı inşaatı gerçekleştirilecek. Şu anda boruların tedariki yapıldı. İnşaat ekiplerimiz sahaya indi. Planlarımıza göre, 1 ay içerisinde bu hattı yaparak şu anda bulunduğumuz 64 metre üst kotalı ayaklı depoya 19 Mayıs baraj suyunu, memba kalitesindeki suyu ulaştıracağız. Saate 200 metreküp yani 1 saniyede 55 litre memba kalitesinde musluktan içilebilir suyu ulaştırmış olacağız’’ şeklinde konuştu.

"Bu suyun kıymetini bilmemiz gerekiyor"
Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen de projeden mutlu olduğunu belirterek ’’Organize sanayi yönetimi olarak gerek fabrikadaki işçilerimizin sağlıklı suya erişmesi gerekse proses olarak kullandığımız suyun sağlıklı olması noktasında bir adım atılmıştı. Çok uygun fiyata bu yatırım yapılıyor. Sağlıklı suya günümüzde ulaşılması neredeyse imkansız oldu. Küresel ısınma, çevre kirliliği bizi son derece rahatsız ediyor. Bu yüzden bu su çok önemliydi. Kıymetini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum’’ ifadelerine yer verdi.

"OSB’de 26 yıldır suyumuz yoktu"

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş yaptığı konuşmada, "26 yıldır Bafra OSB'de suyumuz yoktu. Hiçbir şekilde hijyenik olmayan bir sondaj suyu kullanılıyordu. Bafra OSB’de 26 yıl sonra temiz ve içilebilir  suya kavuşmanın sevincini yaşamaktayız. Bu suyun getirilmesinde emekleri bulunan , Bafra OSB’ye içme suyu hattının verilmesinde büyük katkıları bulunan , destekleriyle bizlere güç veren Samsun Valisi sayın Orhan Tavlı’ya, bir önceki dönem valimiz Sayın Zülkif Dağlı'ya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mustafa Demir’e, Bafra Kaymakamı sayın Cevdet Ertürkmen’e, Bafra Belediye Başkanı sayın Hamit Kılıç’a, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık’a en kalbi şükranlarımızı sunmak isterim.’’ dedi.


  • BafraHaber Yorum
  • Bafra OSB’ye 26 yılın ardından içme suyu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 13
User defaultYorum Id: 197792
19 Aralık 2023
04:09
  • Yorum Id: 197792
  • 19 Aralık 2023
  • 04:09

Saol abimmmm getirdigin su zemzem suyu gibim

User defaultYorum Id: 197778
18 Aralık 2023
19:57
  • Yorum Id: 197778
  • 18 Aralık 2023
  • 19:57

Mustafa demir sağolsun yaptı bunlara kalsa ooooo

User defaultYorum Id: 197751
18 Aralık 2023
09:14
  • Yorum Id: 197751
  • 18 Aralık 2023
  • 09:14

Körler sağırlar birbirini ağırlar misali akbabalar.bir beş yılımızı yiyecekler.

Daha Fazla Yorum