BAFRA

Bafra Osb’deki Balık Yemi Fabrikası Taşınacak!

 
 5101
Bafra Osb’deki Balık Yemi Fabrikası Taşınacak! - Serdal Sefa Kocabaş’tan Bafra Haber’e çok özel açıklama: Yakakent’e Su ürünleri OSB kurulacak, Balık fabrikası Bafra OSB’den çıkacak.
Bafra Haber

 |  - Serdal Sefa Kocabaş’tan Bafra Haber’e çok özel açıklama: Yakakent’e Su ürünleri OSB kurulacak, Balık fabrikası Bafra OSB’den çıkacak.

Bafra OSB’deki Balık unu, yemi ve yağı üretimi yapılan fabrikanın atıklarından çıkan kokunun Bafra’yı yaşanmaz hale getirmesi üzerine yayımlanan “Bafra leş gibi kokuyor, bu beyler seyrediyor” başlıklı haber üzerine Bafra TSO Başkanı ve Bafra OSB Yönetim kurulu üyesi Serdal Sefa kocabaş, Bafra’ya müjde niteliğinde bir açıklama yaptı.

Başkan Serdal Sefa Kocabaş, Samsun’un Yakakent ilçesine, balık üretimi yapan fabrikaların bir araya gelebilmesi amacıyla Tarıma Dayalı İhtisas (TDİ) Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması kararı alındığını ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Yakakent TDİ Su Ürünleri OSB kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nisan ayındaki Samsun ziyaretinde de müjdelendiğini hatırlatan Kocabaş, “Balık unu, balık yemi ve balık yağı fabrikasının alınan tüm tedbirlere rağmen doğası gereği koktuğu bir gerçektir. Göreve geldiğimiz anda bu konu bizim önceliğimiz oldu. Bu konuda yaptığımız çalışmalar neticesinde Yakakent’e bir su ürünleri organize sanayi bölgesi kurulmasının gerekli ve doğru olduğu kanaatine vardık. Etüt çalışmalarımız sonrası yeri belirledik. Şu andaki bütün Balık fabrikalarının yerinin en az 20 katı büyüklüğünde, 21 hektar alan. Projemizi Samsun eski Valisi Sayın Zülkif Dağlı’ya sunduk.” dedi.

Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, 19 Nisan 2023’te, su ürünleri potansiyelinin değerlendirilmesi ve günün gereklerine uygun su ürünleri üretimi yapılabilmesi amacıyla Yakakent ilçesi sınırları içerisinde Tarıma Dayalı İhtisas (TDİ) Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması kararı aldığını belirten Bafra TSO Başkanı Kocabaş, “Bafra TSO Yönetim Kurulu 26 Nisan 2023’te toplanarak, müteşebbis heyetine kurucu üye olarak katılma, %14 hisse ile ortak olma, 2 üye ile temsil edilme kararı aldı.” dedi.

TDİ Su Ürünleri OSB Kurulma çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Kocabaş, “Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörünün Sorunlarını Araştırma Komisyonu' başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve Eski Ticaret ve Sanayi Bakanı, Samsun Milletvekili Sayın Mehmet Muş bize bu konuda çok yardımcı oldu. Kendilerinin destekleri ile belirlediğimiz alan OSB’ye verilmek üzere tahsis edildi. Kurumlardan görüş alma aşamasındayız. 2 kurumun görüşü kaldı. Önümüzdeki günlerde Samsun Valisi Sayın Orhan Tavlı ile tekrar bu konuyu görüşeceğiz. Kurulma aşamasının çok hızlanacağına inanıyorum.” dedi.

Bafra’daki Balık fabrikası yetkililerinin de yeni bir OSB konusunda çok istekli olduğunu söyleyen Kocabaş, “Fabrika sahipleri, Yakakent TDİ Su Ürünleri OSB kurulduğunda hemen taşınacaklarının garantisini verdiler. Bakanlığa bu yönde bir görüş bildirdiler. Su ürünleri OSB kurulduğu gibi Bafra’daki firma taşınacak ve Bafra bu sorundan kurtulmuş olacak.” dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Osb’deki Balık Yemi Fabrikası Taşınacak! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 47
User defaultYorum Id: 196945
09 Aralık 2023
17:09
  • Yorum Id: 196945
  • 09 Aralık 2023
  • 17:09

Fabrika atiklarindan biyo dizel gübre yakit yapilamaz mi organik atik sonucta avrupada sifir atik cikaran favrikalar var

User defaultYorum Id: 196900
09 Aralık 2023
02:57
  • Yorum Id: 196900
  • 09 Aralık 2023
  • 02:57

Üzerine düşünülmüş politik ve zekice bir açıklama olmuş.

User defaultYorum Id: 196814
07 Aralık 2023
23:18
  • Yorum Id: 196814
  • 07 Aralık 2023
  • 23:18

Tarihin birinde geçmiş zaman covid döneminde göksel başkan kendisine ait düğün salonu sahibi olduğu için cumhurbaşkanına özel çağrı yapıp sadece düğün salonu sahiplerine maddi destek istemişti ,bafra esnaflarını yok sayarak,sende şimdi yakakent e fabrikaya yer bularak yakakentlilere bence övey üye muamelesi yapıyorsun..ben bu bölgenin en eski turizmcisi olduğum için yakakent in adını yabancılara anlatırken koku dan dolayı küçük düşmek istemem..bu konu da anlaşalım ki ,,,sonradan bu hizmetten dolayı bölgenin tüm turizmciler kesinlikle sana güzel dualar etmesin..selamlar.şükŕü şen

Cevap
  • Yorum Id: 196887
  • 09 Aralık 2023
  • 00:34

@196842 benimle aynı meslekten olduğunu yazan arkadaş benim neden yaram olsun ki,ben oyumu sefa bey e açık verdim ve eleştiriyorum iyi hizmetini de tebrik ediyorum,ya aa demekki senin yaran var ki ismini dahi yazmaktan cesaret edemiyorsun.haricen bu kadar yorum yapanların hangisi bu konuya evet demiş..bence ismini yaz ,yüz yüze tartışalım.

Cevap
  • Yorum Id: 196842
  • 08 Aralık 2023
  • 14:43

Şükrü bey göksel başkan covid zamanında farklı zamanlarda bütün sektörlerin sorunlarını paylaştı. biz gördük biliyoruz . senin onunla olan derdini de ben biliyorum seninle aynı sektördeyim . sen kendi işyerinin ticaret odası mesaj sisteminden reklamını yaptırmadın . senin ordan yaran var .

Daha Fazla Yorum