BAFRA

Bafra’nın İlk Ragbi Takımı Kuruldu

 
 1983
Bafra’nın İlk Ragbi Takımı Kuruldu - Bafra’nın ilk Ragbi takımı Bafra Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) tarafından kuruldu.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra’nın ilk Ragbi takımı Bafra Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) tarafından kuruldu.

Bafra Mimar Sinan Meslek Lisesi öğlencilerinden oluşan Bafra Ragbi takımının antrenörlüğünü Tamer Turan yapacak. 

Bafra ilk ve tek Ragbi takımı Türkiye Ragbi Federasyonunun Mayıs ayı içerisinde Ankara’da düzenleyeceği U18 Yedili Lig müsabakalarına katılacak.

Ragbi takımının kurucularından Mimar Sinan MTAL Beden Eğitimi Öğretmeni Sami Keskin, "İlçemize ve okulumuza böyle bir değer kazandırdığımız için çok mutluyuz. Öğrencilerimizin birçoğu güreş sporu ile ilgilenmekteydi. Okul yönetimimizden yeni bir spor dalında takım kurma talebi gelince güreş sporu ile ilgilenen öğrencilerimiz için gereken beceriler nedeniyle ragbi sporunun en uygun spor olduğunu değerlendirdik ve takımımızı kurduk. Bu süreçte bizden desteğini esirgemeyen okul yönetimimize çok teşekkür ederim." dedi.

Ragbi takımının antrenörü Tamer Turan ise "Bafra’da böyle bir ilkin içinde yer aldığımız için çok mutluyuz. Hem Bafra’mız hem de öğrencilerimiz için çok değerli bir proje oldu. Öğrencilerimiz ragbi sporunu çok sevdi. Antrenmanlarımız çok keyifli geçmekte. Öğrencilerimizin kısa sürede gösterdikleri gelişim dikkat çekici. Takımımızdaki birçok sporcunun milli sporcu olacağına inanmaktayız. Bize bu imkanı sunan ve her fırsatta yanımızda olan okulumuz Bafra Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticilerine çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Mimar Sinan MTAL Okul Müdürü Fazlı Akyüz Bafra’da ilk kez kurulan Ragbi takımı şunları söyledi: “Okulumuz yaklaşık 6 ay önce, Milli Eğitim Bakanlığımızın yürürlüğe koyduğu Mesleki Eğitimde 1000 Okul projesi kapsamına alındı. Projenin amacı ülkemizdeki mesleki eğitimin kalitesini arttırmaktır. Bu doğrultuda okulumuzun fiziksel eksiklikleri giderilmekte, öğretmen ve yöneticilerine kişisel ve mesleki gelişim sağlamaları için fırsatlar yaratılmakta ve en önemli amaçlarından biri olarak meslek liselerinde okuyan öğrencilerin hem akademik, hem sosyal hem de fiziksel gelişimini arttıracak faaliyetler yapılmaktadır. 

Biz de Mimar Sinan MTAL olarak saydığımız bu faaliyetleri yerine getirmekteyiz. Özellikle öğrencilerimizin çok yönlü gelişmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda Mesleki Eğitimde 1000 Okul projesi dâhilinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerden bir tanesi de okulumuz öğrencilerini bir araya getirerek bir ragbi takımı kurmaktı. Ragbi sporunun ülkemizde çok bilinmeyen ve yeni yaygınlaşan bir spor dalı olması bu sporu seçmemizde önemli bir nedendi. Bu durum öğrencilerimizin bu sporda milli sporcu olma ihtimalini yükseltmektedir. Öğrencilerimiz, milli sporcu olmaları durumunda birçok kazanım elde edeceklerdir. Ayrıca bir sporu düzenli olarak yapmak öğrencilerimizin hem fiziksel gelişimlerine hem de duygusal gelişimlerine çok büyük katkı sağlamaktadır. Bu süreçte ragbi takımımızı destekleyen ve imkânlarını sunan Bafra İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüze çok teşekkür ederiz." dedi.

Haber: Oktay Zerrin

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra’nın İlk Ragbi Takımı Kuruldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 7
User defaultYorum Id: 118150
06 Mayıs 2021
13:26
  • Yorum Id: 118150
  • 06 Mayıs 2021
  • 13:26

Ragbi ne laa

User defaultYorum Id: 118028
03 Mayıs 2021
14:39
  • Yorum Id: 118028
  • 03 Mayıs 2021
  • 14:39

Halk eğitimden aylık kurs ücreti almak için kurulmuş...

User defaultYorum Id: 118015
02 Mayıs 2021
23:42
  • Yorum Id: 118015
  • 02 Mayıs 2021
  • 23:42

Yeni ata sporumuz ragbi....

Daha Fazla Yorum