BAFRA

Bafra’nın Dergisine Ankara’dan Ödül

 
 2523
Bafra’nın Dergisine Ankara’dan Ödül - Ankara merkezli Payda Yayınları ve Nedret Gürcan Ailesi tarafında bu yıl ilk kez verilen Nedret Gürcan Edebiyat Ödülü, Temmuz 2015’ten beri Bafra’da yayınlanan EDEBİYAT NÖBETİ DERGİSİ’ne verildi. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Ankara merkezli Payda Yayınları ve Nedret Gürcan Ailesi tarafında bu yıl ilk kez verilen Nedret Gürcan Edebiyat Ödülü, Temmuz 2015’ten beri Bafra’da yayınlanan EDEBİYAT NÖBETİ DERGİSİ’ne verildi. 

Payda Yayınları ile Nedret Gürcan ailesinin bu yıl ilk kez düzenlediği ödül Edebiyat Nöbeti dergisin verildi. Ödül, Ocak ayı sonunda Ankara’da düzenlenecek bir törenle derginin Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Celal Karaca’ya verilecek. 

Ödül gereği derginin 32. sayısı (Ocak/Şubat- 2021) Mesut Özcan editörlüğünde Nedret Gürcan dosya olarak yayınlanacak. Yine ödül gereği bu sayının basım maliyeti Payda yayınları tarafından karşılanacaktır.

Bu ödül Edebiyat Nöbeti dergisi için çok önemli. “Taşra” olarak tanımlanan Anadolu’da yayınlanan bir dergiye verilmesi çok anlamlı.

Bu yıl ilk kez verilen Nedret Gürcan Edebiyat Ödülü’nün başka bir özelliği de bu ödüle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük kentin dergileri katılamıyor. Bu iller dışındaki dergiler katılabiliyor.

Edebiyat Nöbeti dergisi,  Temmuz 2015’te iki aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi olarak yayına başladı. Bafra’nın ilk kültür, sanat ve edebiyat dergisidir.  Bir elin parmakları kadar gönüllünün çabasıyla okurlarıyla buluştu.  Esra Deniz Karagöl, Kamil Dikmen, Semrin Şahin, Onur Kırkaç, Fatma Hatun Esen, Fatma Şener Dursun, Erdoğan Kurt, Nejdet Yarar, Celal Karaca katılım ve katkılarıyla yayınlandı. Bu on özverili insan aynı zamanda Edebiyat Nöbeti Dergisi’nin doğal kurucusudur.              

Derginin künyesinde şu isimler yer almakta: Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Celal Karaca,  Genel Yayın Yönetmeni: Semrin Şahin, Şiir Editörü Fatma Hatun Esen, Düzyazı Editörü: Dursun Bayar, Görsel Tasarım: Süleyman Felamur,  Abone ve Reklam Sorumlusu: Erdoğan Kurt. 

Ayrıca, dergimizin sosyal medyada tanınırlığını, sürekli sanal dünyada yer almasını sağlayan Sosyal Medya Sorumlusu Meltem Dağcı. Derginin kapak çalışmasını yapan Onur Kırkaç. 

Edebiyat Nöbeti Genel Yayın Yönetmeni Celal Karaca, “Edebiyat Nöbeti dergisi için hazin bir durumu burada yazmak gerekiyor. Yayınlandığı ilçe Bafra’da satış yapılabileceği bir kitabevi bulamazken ( çünkü 143 bin nüfuslu ilçede hiç kitabevi bulunmuyor) Başta üç büyükşehir olan İstanbul’da Mephisto kitabevleri, İzmir’de Yakın ve Pan, Ankara’da Turhan kitabevinde satılmaktadır.  Dergi ile iletişime geçmek için [email protected] e posta adresi ve 0 536 747 15 31 nolu telefonu 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra’nın Dergisine Ankara’dan Ödül içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 8
User defaultYorum Id: 108081
16 Aralık 2020
16:12
  • Yorum Id: 108081
  • 16 Aralık 2020
  • 16:12

Nedret gürcan ailesini, edebiyat nöbeti dergisi'ni ve payda yayınlarını içtenlikle kutlarım. edebiyat nöbeti dergisi, değerli içeriğiyle yazın dünyasında çok gurur duyulacak bir yere ulaşmış bulunmaktadır. bu başarının çok uzun yıllar sürmesini dilerim.

User defaultYorum Id: 108012
15 Aralık 2020
21:12
  • Yorum Id: 108012
  • 15 Aralık 2020
  • 21:12

Tebrikler..

User defaultYorum Id: 108011
15 Aralık 2020
21:11
  • Yorum Id: 108011
  • 15 Aralık 2020
  • 21:11

Tebrikler..başarılarının devamını diliyoruz...

Daha Fazla Yorum