GÜNDEM

Bafra'nın bu köyünde korona vakasına rastlanmadı

   |   
 9956
Bafra'nın bu köyünde korona vakasına rastlanmadı - Samsun’un Bafra ilçesi Göltepe Mahallesi’nde bugüne kadar korona virüs vakasına rastlanmadı. Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, "İstanbul’dan ve Bursa’dan o kadar misafir gelmesine rağmen çok dikkatli, maske ve mesafeye önem veren mahallemizdir" dedi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun’un Bafra ilçesi Göltepe Mahallesi’nde bugüne kadar korona virüs vakasına rastlanmadı. Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, "İstanbul’dan ve Bursa’dan o kadar misafir gelmesine rağmen çok dikkatli, maske ve mesafeye önem veren mahallemizdir" dedi.

400 nüfuslu Göltepe Mahallesi’nde, Türkiye’de görülen ilk pozitif vakadan günümüze kadar hiç korona virüs vakasına rastlanmadı. Mahallenin bu başarısının arkasında ise tedbir yatıyor. Mahalle sakinleri bir an olsun maske çıkarmıyor, fiziksel mesafeye dikkat ediyor. İl dışından gelen misafirlere ise uyarılarda bulunan vatandaşlar izolasyon süresi olan 2 haftanın ardından misafirlerle görüşme gerçekleştiriyor.
Göltepe Mahallesi’nde şimdiye kadar hiç pozitif vakanın olmadığını söyleyen İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, "Mahallemiz özellikle korona virüsle mücadelede muhtarımızla birlikte çok dikkatli davranıyor. İstanbul’dan ve Bursa’dan o kadar misafir gelmesine rağmen çok dikkatli, maske ve mesafeye önem veren mahallemizdir. İnşallah bundan sonra da olmaz. Tüm Bafra’ya ve Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz. Tez zamanda bu korona virüsten kurtulmayı temenni ederek herkese sağlıklı günler diliyorum" diye konuştu.
Mahallede imam hatip olarak görev yapan Nazım Yüksel, "Ben buraya göreve geldiğim ilk aydan itibaren Kovid-19 vakaları da ülkemizde de rastlanmaya başladı. Köyümüzde gerçekten 11 aydır herhangi bir vakaya rastlanılmadı. Yaptığımız anonslarla, afişlerle, dezenfektanlarla cemaatimizi uyararak bu süreci bu noktaya getirdik. İnşallah bundan sonra da olmaz. İnşallah ülkemizden defolur gider. Köyümüzün bu sayısına rağmen, kalabalığa rağmen köyümüzde Kovid -19 tanısına rastlanılmadı. İnsanlarımızın duyarlı olması, toplu alanlarda oturulmaması, hijyene dikkat etmeleri sonucunda vakaya rastlanılmadı" diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden Vesai Çakın ise, "Şu ana kadar çevre köylerin hepsinden bu korona virüs hastalığını duyduk. Göltepe’de buna rastlamadık. Tedbir alıyoruz. İnsanlardan uzak duruyoruz. Toplu yerlerde fazla kalmıyoruz" şeklinde konuştu.
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'nın bu köyünde korona vakasına rastlanmadı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 22
User defaultYorum Id: 106782
29 Kasım 2020
06:06
  • Yorum Id: 106782
  • 29 Kasım 2020
  • 06:06

Sayın muhtarım öncelikle açıklama yaptığınız için teşekkür ederim. tabiki de bi açıklama yapmak zorunda değilsiniz. ama size burada bi cevap hakkı doğduğu için açıklama yaptınız. sizin yazdiklariniz ve 2 kelimeyi bi araya getiremeyip küfür ile konuşan partizanlarınızın yazdıklarından sonrada bir cevap hakkı da bana doğmuştur. mevzuya tekrar başka bir çerçeveden bakmanızı öneririm size. bu köylü nasıl geçiniyor? tarım ve hayvancılık ile dolayısıyla bu insanlara ne lazım? tarım yapabilmek için su. hayvan yapabilmek için mera köyümüzde sadece tarım ve hayvancılık yapılabiliyor. onlarda tam manasıyla yapılamıyor cunki meranın hali içler acısı tikenlikler bağlamış büyükşehire dilekçe yazıp 2 kepçe ile merayı temizleyip duzeltip köylünün hayvanlarının kullanımına acabilirsiniz. en önemlisi su problemini çözmeniz cunki susuzluktan ürün yetiştiremiyor çiftçi. ben tüm köylü adına istiyorum bu hizmetleri. ınşallah tarım yapmak için suyu köyümüze getirebilirsiniz. 2 kelimeyi bi araya getirip cümle kuramayıp küfür ile konuşan insanlarda faydalanırlar umarim.

User defaultYorum Id: 106468
21 Kasım 2020
13:33
  • Yorum Id: 106468
  • 21 Kasım 2020
  • 13:33

Açık konuşmak gerekirse yalansız olacaksınız ,goltepe köyünde virüs vardı ,disaridan gelenler virüsü getirdi bayrmda,,yalandan yere insanları kandırmayın,yok köyümüze virüs gelmedi yok sosyal mesafeyi koruyoruz,bırakın bu işleri bırakın,koyun hali ortada anasını aglattiniz,örnek vereyim,caminin etrafındaki gölge yapan ağaçlar neden kesildi ,cami havlusunun etrafındaki duvarlar berbat yıkılmak üzere ,kas yapayım derken göz çıkardılar,onuda beceremedilerya,öyle muktarlik,köyü yönetmek reklam yapmakla olmaz,reklamla oyda toplanmaz,ben bu donem muktrligin ; mezarlık temizlemekten ,bir iki aranın ağacının dallarını kestigini gördüm,hepsi bundan ibaret,ama yanlış köylüyü kandırıyorlar ,verilen sözleri tutacak önce miktar birakacak reklam yapmayı,aslında reklam yapması normal istanbul'da bursa'da oyları ve nasıl olsa ,reklam yapacakki ooo mukatra bakın neler yapıyor neler,millette saf zaten sosyal yaşam milletin gozunu bu kdr çok buyulemisken ,bunu yaması çok normal,o yüzden bir dahaki seçimde inşallah ,vaatlerini yerine getiren bir aday çıkar bu koyde

Cevap
  • Yorum Id: 106712
  • 27 Kasım 2020
  • 18:23

Başka aday çıksa ne olacak kazanacakmı bu köyde sarhoşlara hırsızlara oy yok çok beklersiniz cesaretinşz olsa delijanlı gibi çıkın ortaya aday gösterin yüreğinşz varsa

User defaultYorum Id: 106469
21 Kasım 2020
13:41
  • Yorum Id: 106469
  • 21 Kasım 2020
  • 13:41

Köyde acilen muktar değişikliği yapilmasi lazım, geçen dönemki muktr hasan aslan bir kesilde koyun işlerini yaptırıyordu,şimdiki muktar göcurdugu yıktığı yerleri yapamıyor,,acilen buna çözüm bulunması lazım,muktarlik boş vaat vermekle olmaz ,vaatleri yerine getirmek lazım yerine

Cevap
  • Yorum Id: 106693
  • 27 Kasım 2020
  • 12:41

Kim olduğu söylede muhtarlığı sana verelim yada anana baban demiyorum çünkü belli değil

Daha Fazla Yorum