Bafra Millet Bahçesi İhalesi Yine İptal

Bafra Millet Bahçesi ihalesi 2. kez iptal edildi.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdare Başkanlığı (TOKİ) tarafından 4 Mart 2022 tarihinde ihaleye çıkarılan Bafra Millet Bahçesi projesi ihalesi 2. kez iptal edildi.
İhalenin iptal gerekçesinde geçerli teklif bulunmadığı belirtildi.
İhaleler teklif verilmediğinde ya da verilen teklifler içerisinde evrak eksikliği olduğunda geçerli tekli olmama sebebi ile iptal ediliyor.
Bafra Millet Bahçesi projesi ilk olarak 24 Kasım 2021’de ihaleye çıkmış ve “Diğer - 4734 sayılı Kanunun “Temel ilkeler” başlıklı 5 inci maddesinde yer alan “ ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılması” ilkesi gereğince Kamu İhale Kanununun, “Bütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptali” başlıklı 39. maddesi uyarınca İhale iptal edilmişti.
Yeni proje, Zihni Şahin döneminde hazırlanan projeye göre çok eksik ve yetersiz olmakla beraber Bafra halkının önemle takip ettiği bir proje.
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, geçtiğimiz günlerde bir toplantıda projenin Millet Bahçesi projesinin iptal edilmediğini, basında çıkan haberlerin doğru olmadığını ifade etmişti. Basın olarak kastedilen Bafra Haber zaten projenin değil ihalenin iptal edildiğine dair haber yapmıştı.
Bafra Millet Bahçesi projesinin içeriği hayal kırıklığı yarattı!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdare Başkanlığı (TOKİ) tarafından 24 Kasım 2021’de tarihinde ihalesi yapılacak projenin içeriği şaşkınlık yarattı.
Yıllardır Bafralıların özlemle beklediği Sedde projesi adeta çayır çimenden ibaret. Projenin ihaleye çıktığı Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç tarafından kamuoyuna duyuruldu. Açıklamada ayrıntılara girilmedi. EKap’ta yayımlanan projenin ayrıntılarında düzenlenmiş yeşil alanlar, yürüyüş yolları, bir kapalı alan, kapalı alanda cafe, kütüphane, Millet Kıraathanesi, çocuk oyun salonu ve suni gölet yer almakta.
Hayal kırıklığı yaşadık diyoruz çünkü 2013 yılında Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından Bafralı KTÜ Mimarlık Bölüm başkanı Prof. Dr. Mustafa Var’a hazırlatılan ve Bafra’da sunumu yapılan proje ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı proje arasında dağlar kadar fark var.
Mustafa Var’ın projesi adeta “yok yok” projesi iken yeni projesi ise “ne var ne yok” projesi olmuş.
Bunu anlamak için 2013 yılında yayımlanan haberin içeriğine bakmak yeterli.
İşte dönemin belediye Başkanı Zihni Şahin zamanında Prof. Dr. Mustafa Var zamanında hazırlanan projenin ana hatları:
Yürüyüş ve bisiklet yolları, Otel, Kanal Gölet, Çok amaçlı spor alanları, Kafeteryalar, Lokantalar, Mesire ve dinlenme alanları, Anfi Tiyatro, Fuar alanı, Çocuk Oyun alanları, Havuzlar ve su oyunları, Otopark alanları, Tarihi Bafra evleri, Dinlenme Alanları, Şifalı Bitkiler alanları, Botanik Bahçeler, gibi sosyal, sportif ve kültürel alanlar, Oyun eğlence alanında; Go-kart pisti, Lunapark aletleri, mini golf, kaykay paten pisti, tematik bahçeler, Japon bahçesi, kaya bahçesi, yapay göletler, panayır alanı; yöresel el sanatları sergi-satış, yeşil izleme terasları, otel ve çevresi; Havuz başı düğün alanı tenis kortları, yüzme havuzu.
Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın