Kadın girişimci Nezahat Şahin`in işletmeciliğini yaptığı Bafra Kaymaklı Lokumevi lokum tadında bir törenle açılarak Bafralıların hizmetine girdi.

Açılış kurdelesini CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, Eski İkizpınar Beldesi Belediye Başkanı Ufuk Saral ve işletmeci Nezahat Şahin kesti.

Açılış öncesi söz alan CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, ``Bu güzel ve nezih işyerinin açılışı için davet edilmekten dolayı çok mutlu oldum. Bafra Kaymaklı Lokum Evinin Bafra ve Bölgemize hayırlı olmasını dilerken, işletmeci arkadaşımız Nezahat Şahin Hanımefendiye bol kazanç dilerim."    dedi.

Açılış davetine katılanlara teşekkür eden Bafra Kaymaklı Lokum Evi Sahibi Nezahat Şahin, "Unutulmaya yüz tutmuş Bafra`ya özgü yöresel lezzetleri yeniden günümüze taşımak için bir şeyler yapmanın mücadelesini vermek istedim. Bu amaçla Bafra Kaymaklı Lokumevi ismi altında bir işyeri açmaya karar verdim.

Bunun nedeni ise bayanların artık evinde oturup hep tüketici gözüyle değil, çalışıp, işyeri açıp üretici gözüyle görülmesi gerektiğini savunuyorum.

Ayrıca iş yerimde Bafra`nın geçmiş kültürü olan bitkisel örücülük (Zembil Örme)  çalışmaları da yapıyoruz.

Biten Zembillerin içinde Bafra Kaymaklı Lokumu ile Bafra okulunu hediyelik olarak Yurt dışına ve Türkiye içine yollayanlar var. Bizleri manevi olarak ziyaret ederek gelen teşvik eden siz ve değerli hanımefendilere teşekkür ederim. Açılımıza iştirak eden tüm dostlarımıza şükranlarımızı sunarım."    dedi.

Açılışa katılan davetlilere klasik müzik eşliğinde kaymaklı Bafra lokumu, Bafra nokulu ve içecek ikram edildi.

Açılışa birçok davetlinin yanı sıra CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar, CHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Şevki Yılmaz, CHP Bafra İlçe Başkanı Eğitimci Nihat Oktay, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, İşadamı Kuyumcu Turgut Şahinol, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Bafra TSO Yönetimi, Bafra GİAD Başkanı Yavuz Muratoğlu, İkizpınar Beldesi Eski Başkanı Ufuk Saral katıldı.

Bafra Kaymaklı Lokum Evinin açılışında Bafra İlçe Müftüsü hayırlı olsun dilekleri ile bereket duası ettirdi.