GÜNDEM

Bafra, Japon Yemek Kültürüyle Tanıştı

 
 1426
Bafra, Japon Yemek Kültürüyle Tanıştı - Samsun`un Bafra İlçesinde Bafra yerel yiyecekleri ile Japon yemekleri İşadamı ve Sivil Toplum Öncüsü Hamit Genç tarafından organize edilen etkinlikle meraklılarına sunuldu.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun`un Bafra İlçesinde Bafra yerel yiyecekleri ile Japon yemekleri İşadamı ve Sivil Toplum Öncüsü Hamit Genç tarafından organize edilen etkinlikle meraklılarına sunuldu.

Samsun’un Bafra İlçesinde Bafra yerel yiyecekleri ile Japon yemekleri İşadamı ve Sivil Toplum Öncüsü Hamit Genç tarafından organize edilen etkinlikle meraklılarına sunuldu.

Bafra Zalpa Kaymaklı lokum evinde düzenlenen etkinliğe AK Parti Samsun Milletvekili Kit Komisyonu Üyesi Ahmet Yeni, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, Bafra Halk Eğitimi Merkez Müdürü Yalçın Ak,  Van Tamara Otel Genel Müdürü Alper Tuncel, çeşitli daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Unutulmaya yüz tutmuş Bafra’ya  özgü yöresel lezzetleri yeniden günümüze taşımak amacıyla Ferdağ Demir, Nuran Güngör ve Nezahat Şahin üç bayan tarafından kurulan, Bafra Zalpa Lokum Evinde Türk mutfağını Japonya da tanıtmak için 3 yıldır Türkiye’yi adım adım dolaşan Shinya Okazaki Türk aşçılarından bilgi alırken, hazırladığı Japon mutfağının lezzetlerini de ziyaretçilere tattırdı. Bafra’nın geçmiş kültürü olan bitkisel örücülük (zembil örme) projesinde üretilen bitkisel zembil ürünleri de sergilendi. Avrupa Birliği Kadın İstihdamının desteklenmesi hibe programı dahilinde olan Kınalı eller zembil örme  projesi hakkın da bilgi veren Proje Koordinatörü Nezahat Şahin ziyaretçiler tarafından coşkuyla alkışlandı.     
  

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra, Japon Yemek Kültürüyle Tanıştı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0