BAFRA

Bafra İlçe Tarım’dan Gıda Denetimi 

 
 1665
Bafra İlçe Tarım’dan Gıda Denetimi  - Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından halkın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla gıda kontrol görevlileri ile denetimler gerçekleşmekte. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından halkın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla gıda kontrol görevlileri ile denetimler gerçekleşmekte. 

Gıda kontrol görevlileri Ramazan Ayı süresince Bafra genelinde tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla özellikle fırın, pastane ve unlu mamuller üretimi yapan iş yerlerinin denetimlerine öncelik verilerek tüm gıda işletmelerinde denetimler yapmakta. 

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kontroller ile ilgili şu bilgileri verdi:

Yıl boyunca rutin olarak devam eden gıda denetimlerimiz, ramazan ayı dolayısıyla halkımızın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla sıkılaştırılmıştır.

Denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü yapılmaktadır. Ayrıca İşletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirilmektedir.

Halkımızın tükettiği her türlü gıda maddesinin güvenirliğini sağlamak için yaptığımız çalışmalar tüketimin artığı bu ayda daha fazla önem kazanıyor. Bu bilinçle tüm gıda kontrol görevlilerimiz fırın, pastane, unlu mamul üreten işletmeler, lokanta, market, bakkal gibi işletmelerde denetimlerini sürdürmektedir.

Ramazan paketi adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satışının yapıldığı işyerlerine yönelik denetimlerde paket içeriğinde bulunan gıdaların son tüketim tarihi ve etiket bilgileri kontrol edilmektedir.

Gıda hareketliliğinin arttığı ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları ALO GIDA 174 hattını arayarak bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır.

Ramazan ayı öncesinde olduğu gibi Ramazan ayı içinde de gıda denetimleri büyük bir hassasiyetle devam edecektir.

  • BafraHaber Yorum
  • Bafra İlçe Tarım’dan Gıda Denetimi  içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 4
User defaultYorum Id: 117128
18 Nisan 2021
01:03
  • Yorum Id: 117128
  • 18 Nisan 2021
  • 01:03

Bazı fırınlar 5 gibi pide çıkartmayı bitiriyor bazı fırınlar 7 ye kadar pide çıkartıyor. komedi vallahi. bi fırına zabıta geldi , aha da ortalık karışacak dedim. zabıta meğer pide almak için gelmiş saat akşam 7 . ha birde başka bir fırında fırın sahibinde ne eldiven ne maske vardı, zabıta gelip uyarınca iş yeri sahibi zabıtayı fırçaladı arkasındanda küfür etti, ne ilginç bi ülkemiz var, allah akıl fikir versin

User defaultYorum Id: 116981
16 Nisan 2021
20:16
  • Yorum Id: 116981
  • 16 Nisan 2021
  • 20:16

Bazı mamüller de (yerel üretimler) üretim tarihi ve son kullanma tarihlerini basmıyorlar. ilk zamanlar bunlar vardı. sonra kaldırdılar. dnetim olmayınca.

User defaultYorum Id: 116977
16 Nisan 2021
18:39
  • Yorum Id: 116977
  • 16 Nisan 2021
  • 18:39

Fırınların denetlenmesi yetersiz ve bu bafrada yıllardır da böyle devam etmiştir. burada bunu gösterme için yapmış olsalar da görünen köy kılavuz istemez yıllardır bu memlekette yaşıyoruz eski fırın olup içi temiz olmayan fırın var yani bunu halk da görüyor

Daha Fazla Yorum