BAFRA

Bafra Giad’dan Tarihi Çarşı Camisi Açıklaması

 
 2050
Bafra Giad’dan Tarihi Çarşı Camisi Açıklaması - Bafra Genç İş İnsanları Derneği (Bafra GİAD), restorasyon çalışması başlanan Tarihi Çarşı Camisi restorasyonu ile ilgili basın açıklaması yaparak, Vakıflar Bölge Müdürlüğünden cami duvarlarının aslına uygun restore edilmesini istedi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Genç İş İnsanları Derneği (Bafra GİAD), restorasyon çalışması başlanan Tarihi Çarşı Camisi restorasyonu ile ilgili basın açıklaması yaparak, Vakıflar Bölge Müdürlüğünden cami duvarlarının aslına uygun restore edilmesini istedi.

Bafra GİAD Başkanı Burak Özturan, yazılı basın açıklamasında şunları söyledi: Tarihi eserlerin korunması o ülkenin ya da milletin kültürünü ve tarihini yaşatmak açısından çok önemlidir. Tarihi eserler milletlerin değerlerini yansıtan ve geçmişine bağlayan eserler oldukları için korunmaları gerekmektedir. Tarihi bir yapının önemi ve korunmasının gerekliliği genellikle o yapının “özgünlüğü” ile ilişkilendirilir. Tarihi yapılar tüm özgünlüğü ile gelecek kuşaklara aktarılmalıdır. Onlar sadece bir sanat eseri değil aynı zamanda bir tarihi belgedirler. Bu sanat yapıtları bizden önce yaşayan insanlar tarafından bırakılan birer kültür mirasıdır. 

Her yapının kendine özgü malzeme özelliklerine sahip olduğu, bir yapıya uygulanan malzemenin diğer bir yapı için uygun olamayacağı ve uygulanan yeni malzemenin özgün yapı malzemeleri üzerindeki zararlı etkileri göz ardı edilmemelidir. 

Bu kapsamda Bafra’mızın önemli bir kültür mirası olan Çarşı Camisinin de özgün karakterine uygun bir şekilde tarihi dokusuna zarar verilmeden onarımın yapılması önem arz etmektedir.

Halkımız tarafından da talep edildiği üzere eski tuğlalı yapısı ile yaşaması ve de bu hali ile tadilatının yapılması her platformda Bafra’mızın çıkarlarını düşünen ve koruyan Bafra GİAD ailesi için de önem arz etmektedir. Bizler de Bafralı Genç İş İnsanları olarak Çarşı Camimizin özgün yapısının korunması gerektiği görüşündeyiz. Bafra’mızın tarihi yapısını ve değerlerini korumak hepimizin ortak vazifesidir. 

Şehrimizin tam merkezinde bulunan Çarşı Camisinin eski fotoğraflarından da yararlanılarak dış cephesinin tuğla olarak restore edilmesinin gerçekleşmesi halinde, bu bölgede bulunan Kadı Çeşmesi, Ayakkabıcılar arastası, Bedesten çarşısı, Ali Bey Çeşmesi, Tayyar Paşa Cami gibi birçok tarihi ve kültürel eser ile uyumlu hale geleceğini, bölgenin manevi ruhunu daha güzel yansıtacağını düşünüyoruz.

Vakıflar Bölge  Müdürlüğü’nden ve yetkililerden ricamız caminin aslına uygun, dışında sıvanın olmadığı şekilde restorasyonunun yapılmasıdır.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Giad’dan Tarihi Çarşı Camisi Açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 8
User defaultYorum Id: 117649
26 Nisan 2021
22:25
  • Yorum Id: 117649
  • 26 Nisan 2021
  • 22:25

Ne yapılacaksa bir an önce yapılsın. tarihi cami aylardır ucube halde bekliyor. insanları ve çevredeki esnafları yeteri kadar mağdur ettiniz. yaya yolu kapatıldı. birinin tepelenmesinimi bekliyorsunuz.

User defaultYorum Id: 113112
17 Şubat 2021
11:16
  • Yorum Id: 113112
  • 17 Şubat 2021
  • 11:16

Tebrik ediyorum bafra giad'ı. dernek bünyesinden yapılan bağışla önayak olmaları çok takdir topladı.

User defaultYorum Id: 113091
16 Şubat 2021
23:48
  • Yorum Id: 113091
  • 16 Şubat 2021
  • 23:48

Şu ekipte namaz kılan kültürlerine tarihine bağlı yaşayan bir elin parmaklarını geçmez . anca şov ticarethaneleri iş yapsın .

Daha Fazla Yorum