BAFRA

Bafra Fen Lisesi Öğrencileri Tübitak Bilim Fuarında Maharetlerini Gösterdi

 
 2239
Bafra Fen Lisesi ÖğrencileriTübitak Bilim Fuarında Maharetlerini Gösterdi - Bafra Fen Lisesinin düzenlemiş olduğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı okulun spor salonunda gerçekleşti.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Fen Lisesinin düzenlemiş olduğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı okulun spor salonunda gerçekleşti.

Bafra Fen Lisesi Tübitak Bilim Fuarında proje yürütücüsü Kimya Öğretmeni Murat Çolak, 18 Proje ve 60 öğrenci ile yer aldı. Öğrenci ve öğretmenlerin 1 yılı aşkın çalışma başarısı katılanların ilgi odağı oldu. Projelerde eksikleri olan Fen Lisesi öğrencileri, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın yaptığı destekler ile projelerini daha çok ileriye taşıdıklarını İfade etti. Fuara katılan Kaymakam, Belediye Başkanı ve siyasi parti başkanları 18 projeyi tek tek gezerek öğrencilerden dinledi. 

Projelerde yer alan öğrenciler, projelerini heyecanla anlatarak geleceğimize neler katacaklarını anlattı. Projelerini TEKNOFEST’te sergilemek isteyen öğrenciler başvurudan olumsuz cevap alarak büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti.

Bafra Fen Lisesi spor salonunda gerçekleşen açılış töreni okul müdürü Kadir Albayrak’ın konuşması ile başladı.

Albayrak konuşmasında şunları söyledi: “Bugün burada okulumuzun her yıl katılımını sağladığı TÜBİTAK 4006 Sergisinin açılışı için toplanmış bulunmaktayız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, saygılarımı sunarım, Okulumuz 2010 yılında Bafra Fen Lisesi olarak açılmış, her yıl standart olarak 120 öğrenci kayıt yapılmaktadır. Toplamda 480 öğrenci kapasiteli bir okuldur. Okulumuz yatılı olduğu için öğrenci dağılımı olarak tüm Türkiye’ye hitap etmektedir. Her bölgemizden az da olsa öğrenci bulunmaktadır. Bafra’da olması da bizler açısından bir gururdur. Elimizden geldiğince tüm bilimsel çalışmalarda yer almak için öğretmen arkadaşlarla birlikte gayret etmekteyiz. Bugün açılışını yapacağımız TÜBİTAK 4006 projemize bir yıldır arkadaşlar hazırlanmaktadırlar. Sizlere 18 Projemizin sergisinin açılışını yapacağız. Bu projelerde 60 öğrencimiz aktif rol almışlardı. Ben başta tüm bu serginin oluşmasında görev alan proje yürütücümüz Kimya Öğretmenimiz Murat Çolak Bey'e diğer öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür eder. Buraya katılan tüm misafirlerimize tekrar hoş geldiniz der saygılarımı sunarım.” dedi.

Konuşmanın ardından açılış kurdelesini Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Değermenci, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Demirkol, Bafra Fen Lisesi Müdürü  Kadir Albayrak, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz kesti.

Haber: Furkan Göçer

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Fen Lisesi Öğrencileri Tübitak Bilim Fuarında Maharetlerini Gösterdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 147615
03 Haziran 2022
08:52
  • Yorum Id: 147615
  • 03 Haziran 2022
  • 08:52

Aydınlık geleceğimizin muhteşem çocukları sizlere güveniyoruz daha büyük projelerde ve başarılarda sizlere sunulan bu imkanların çok daha iyileri ile karşılaşıp yurdumuzu aydınlatmaya devam etmeniz dileği ile