GÜNDEM

Bafra Eğitim Sen`den Taşınacak Okullar İle İlgili Basın Açıklaması

 
 101
Bafra Eğitim Sen`den TaşınacakOkullar İle İlgili Basın Açıklaması - İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, tam gün eğitime geçilmesi amacı ile birçok okulun yerini değiştirecek.
Bafra Haber

 |  - İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, tam gün eğitime geçilmesi amacı ile birçok okulun yerini değiştirecek.

Kamuoyunu yakından ilgilendiren bu konuda sendikalar da görüş bildirmekte.
Eğitim Sen Bafra Temsilciliği de taşınacak okullar ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu`nu ziyaret etti.
Bafra Eğitim Sen Başkanı Salim Hepsert, taşınacak okullar ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

Eğitim Sen Başkanı Salim Hepsert şunları söyledi:

İlçemiz kamuoyuna da yansıyan okul dönüşümleri ile ilgili önümüzdeki öğretim yılında geçerli olmak üzere ”˜`tam gün`` eğitime geçme gerekçesiyle okulların bir kısmının bölüneceği veya taşınacağı konuşulmaktadır.

Cumhuriyet Ortaokulunun öğrenci ve öğretmen kadrosunun iki ya da üçe bölüneceği, 30 Ağustos İlkokulu, 29 Ekim İlkokulu ve Atatürk Ortaokulunun, Kemalpaşa İlkokulunun, Gazi Osmanpaşa İlk- okuluna taşınacağı, yerine ise Milli İrade İmam Hatip Ortaokulunun geleceği, Milli İrade İmam Hatip Ortaokulunun yerine ise Bafra Halk Eğitim Müdürlüğünün taşınacağı, Gazi ve Merkez İlkokulunun, Kızılırmak İlkokuluna taşınacağı, bazı köylerdeki okulların dönüşeceği ve kapatılacağı söylenmektedir.

Konu ile ilgili olarak Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Ali Katipoğlu ile sendikamız yönetimi kurulu 03/03/2017 Cuma günü bir görüşme gerçekleştirmiştir. Yapılan görüşmede henüz kesinleşmiş bir karar olmamakla birlikte, kamuoyunda gündeme gelen kurumlarla ilgili olarak komisyonun tam gün eğitime geçebilmek için çalışmalarının devam ettiğini açıklamıştır.

Bu kapsamda da Cumhuriyet Ortaokulunun iki ya da üçe bölünmeden çözüm bulunamadığını ifade etti. Sendikamızın bu konuda öneri ise Cumhuriyet Ortaokulu gibi Bafra`mızın köklü ve başarılı kurumlarından birinin bu şekilde bölünmesi yanlıştır.
Cumhuriyet Ortaokulunun tam gün eğitime geçebilmesi için üç yıl önce yapılan ek binanın ihtiyaca rağmen başka bir okula verilmesi, bugün bu okulumuz için yeni sorunlar ortaya çıkarmıştır.
Ek binanın tahsis edildiği İmam Hatip Ortaokulunun, Cumhuriyet Ortaokulunun taşınması planlanan yere taşınması ile okul bütünlüğünün bozulmadan çözüm üretilebileceği ifade edildi. Böylelikle Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, velileri ve öğretmenleri mağdur olmayacaklardır. 

Bafra`nın tarihi okullarından biri olan Merkez İlkokulu, daha önce eğitim verdiği binadan çıkarılarak ihtiyaç olmayan bir bölgedeki binaya taşınmıştır. Bu dönüşüm sürecinde Merkez İlkokulunun şehir merkezindeki boşaltılması planlanan okul binalarından birine taşınması bu yanlışı düzeltecektir. Böylelikle Merkez İlkokulu da kapanmamış olacaktır. Aynı zamanda kent merkezinde bir ilkokula ihtiyaç olduğu da unutulmamalıdır.

Söz konusu değişiklikler bu haliyle gerçekleşirse neredeyse ilgili bütün okullarda yüzlerce öğretmen norm dışı kalıp mağdur olacak, ayrıca da kurum kültüründen de bahsetmek mümkün olmayacaktır.

Bafra Eğitim Sen olarak, karar vericilerin, eğitimin paydaşları olan sendikalar, okul idareleri, öğrenci temsilcileri, okul aile birliklerinin de görüş ve isteklerini dikkate alacak şekilde yeni bir planlama yapmalarını beklemekteyiz. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Eğitim Sen`den Taşınacak Okullar İle İlgili Basın Açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0