BAFRA

Bafra Eğitim Sen’den Dünya Öğretmenler Gününde Dayanışma Yemeği

 
 212
Bafra Eğitim Sen’den DünyaÖğretmenler Gününde Dayanışma Yemeği - 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününde Eğitim Sen Bafra Temsilciliği olarak birlik ve dayanışma yemeği düzenlendi. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününde Eğitim Sen Bafra Temsilciliği olarak birlik ve dayanışma yemeği düzenlendi. 

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, Samsun şube başkanı İsmail Yavuz'un konuşmasının ardından emekli olan üyelere plaket verildi. 

Bafra temsilcisi Salim Hepsert şunları söyledi:

Değerli dostlar;

Eğitim-Sen Bafra Temsilciliğimizin düzenlemiş olduğu “Dayanışma Yemeğimize” hoş geldiniz.

Bu akşam, yemeğimize katılan başta emekli üyelerimiz olmak üzere Samsun şube yönetimimiz, Alaçam Eğitim Sen, CHP Bafra ilçe örgütü,  Atatürkçü Düşünce Derneği, BES sendikası, Bafra Sakatlar Derneği, Bafra basınının temsilcileri ile tüm Eğitim Sen üye ve dostlarına teşekkür ediyoruz. Ayrıca önceki dönemlerde Eğitim sen in üyesi ve yöneticisi olmuş arkadaşlarımıza da yemeğimize katıltıldıkları için çok teşekkür ederiz.

Değerli dostlar:  Bugün  5 Ekim Dünya Öğretmenler günü.

5 Ekim, 1966 yılında İLO ve UNESCO tarafından ‘Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı’ nın alınmasına dayanmaktadır. Tüm dünya öğretmenleri için önemli olan bu tarihi karar,  Birleşmiş Milletler de 1994 yılında Dünya Öğretmenler Günü olarak ilan edilmiştir. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, Türkiye’den sadece Eğitim Sen’in üyesi olduğu ‘Eğitim Enternasyonali’ ne üye, yüzden fazla ülkede eş zamanlı olarak kutlanmaktadır.

Bu kararla öğretmenlerin sadece okulda değil, toplum içinde de yerine getirdikleri görevin taşıdığı önem, uluslararası düzeyde belgelenmiştir. Öğretmenlerin konumlarını güçlendirmeyi, haklarını geliştirmeyi ve aynı zamanda uluslararası düzeyde yapılmış bir toplu sözleşme niteliği taşımaktadır. Türkiye nin de imzaladığı bir belge olmasına rağmen, yıllardır yükümlülüklerini yerine getirdiğini söylememiz mümkün değildir.

Öğretmenlerin, büyük zorluklara katlanarak yaşadığı durum  ortadayken, çalışma ve yaşam koşullarının giderek kötüleşmesi dikkat çekicidir. Geçtiğimiz yıllar içinde öğretmenlerin ekonomik ve sosyal sorunlarına ek olarak, mesleki saygınlıklarında da ciddi gerilemeler yaşanmıştır.

Yıllardır kamu istihdamında, özellikle eğitimde, esnek ve performansa dayalı güvencesizleştirme, öğretmenlerin özlük hakları ve çalışma koşulları arasında belirgin farklılıklar ve adaletsizlikler yaratmıştır.

Nitelikli kamusal eğitimin, nitelikli öğretmenle mümkün olduğu gerçeği ortadadır. Öğretmenlerin statüsünü güçlendirmeden; sorunlarına gerçekçi çözümler üretmeden bu olumsuzlukların önüne geçmek mümkün değildir.  Dünyanın her yerinde öğretmen umuttur, gelecektir, dünyayı değiştirendir. Unutmamak gerekir ki, öğretmen kaybederse tüm toplum kaybeder.


Bu nedenle öğretmen yetiştirme ve kadrolu istihdam konusundan başlayarak, sadece öğretmenlerin değil, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler bulunmalıdır.  Yine ülkemizde uzunca bir süredir gündemde olan, çocuk isismarı, kadın cinayetleri, okullardaki sosyal etkinliklerin vakıflara devri, KHK lı eğitim ve bilim emekçilerinin görevlerine dönme konusunda mücadelemiz kararlılıkla sürmektedir.  

Türkiye’nin dört bir yanında fedakârca görev yapan eğitim ve bilim emekçilerini, mesleğine ve haklarına sahip çıkmaya, krizin faturasının sırtımıza yıkılmasına karşı birlikte mücadele etmeye, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz.  Bilinmelidir ki, Eğitim Sen bu topraklarda haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı dimdik durmanın adıdır. Evrensel, gerçek bir sendika görmek isteyenler Eğitim Sen’e ve mücadelesine bakmalıdırlar.

Degerli dostlar,

Eğitim Sen olarak, bizlere dayatılan her türlü haksız ve hukuksuz uygulamanın eğitim ve bilim emekçilerinin birleşik, örgütlü mücadelesiyle aşılabileceğine inanıyor, yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen;  kadrolu- kadrosuz, sözleşmeli, özel, atanamamış tüm öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutlu olsun.

Fakir Baykurt un dediği gibi,  Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir.

Yaşasın Eğitim-Sen,  yaşasın örgütlü mücadelemiz.

Hepinize saygılarımı sunuyorum...

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Eğitim Sen’den Dünya Öğretmenler Gününde Dayanışma Yemeği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0