GÜNDEM

Bafra Diyanet-sen`den İsrail`e Kınama

 
 125
Bafra Diyanet-sen`den İsrail`e Kınama - Diyanet-Sen Bafra Temsilciliği İsrail`in Filistin`e yönelik saldırısını kınadı.
Bafra Haber

 |  - Diyanet-Sen Bafra Temsilciliği İsrail`in Filistin`e yönelik saldırısını kınadı.

Diyanet-Sen Bafra Temsilciliği İsrail`in Filistin`e yönelik saldırısını kınadı.
Diyanet-Sen Bafra İlçe Temsilcisi Asım Kalyoncu basın toplantısında, `Diyanet-Sen olarak  `haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır` sözü mucibince bu saldırıları bütün şiddetiyle lanetliyoruz` dedi.
Asım Kalyoncu sözlerini şöyle sürdürdü: `Dünya; tarihin gördüğü en vahşi soykırım girişimlerinden birine sahne oluyor. Irkçı emperyalistlerin başını çektiği İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde bir soykırım gerçekleştiriyor. Siyonistler, insan haklarını karakterlerine uygun bir şekilde ihlal etmeye devam ediyor. Zalim işgal güçleri, tasallutlarıyla çocuklara, kadınlara varana kadar herkese, her türlü saldırıda bulunmayı sürdürüyor. `
  
 Ateşkes zamanında ambargo ile Gazze halkını ölüme mahkûm edildiğini; İsrail`in ateşkesten sonra da füzelerle Gazze halkını yok etmeye çalıştığını iddia eden Kalyoncu, Siyonist devlet İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde Filistin`de insanlık dışı bir saldırı daha düzenledi. Bildiğiniz gibi dün, savaş uçakları eşliğinde yapılan saldırılarda 700`ün üzerinde Filistinli kardeşimiz şehit oldu. Bizler, öncelikle çoğunluğunu masum sivillerden oluşan Filistinli kardeşlerimize Allah`tan rahmet,  yaralılara acil şifalar diliyoruz.` Dedi.

Filistin davasının, İslam ümmetinin ortak davası olduğunun altını çizen Kalyoncu, Bizim bu büyük vahşete ve soykırıma seyirci kalmamız mümkün değildir. Bu saldırılar İsrail`in kana doymadığının bir göstergesidir. Bu, Siyonist İsrail`in Filistin`de yaptığı ne ilk ne de son katliamdır.` Şeklinde konuştu.                                   

Kalyoncu sözlerini şöyle sürdürdü: `Bütün İslam âleminin yükünü üzerinde taşıyan Filistin bugün kan revan içindedir. Batmış bir ekonomiye, işgal edilmiş topraklara, yıkılmış okullara ve camilere açlığa, susuzluğa ve hastalığa rağmen hala o toprakları bırakmamak için mücadele veren Filistin, gerçek bir destek beklemektedir. Filistin halkı insanlığın sessiz bakışları arasında yok edilmeye çalışılırken, İslam dünyasının parçalanmışlığı ise İsrail`e cesaret verip, katliamlarını pervasızca uygulamalarına sebep olmaktadır.`

 Hükümetin, zulme daha fazla ortak olmaması gerektiğini; İsrail`le olan bütün diplomatik, ticari ve askeri ilişkilere son verilmesi gerektiğini kaydeden Kalyoncu Başbakanın, Büyük Ortadoğu Projesi eşbaşkanlığından derhal istifa etmesini ve Yahudi lobilerinden aldığı cesaret madalyasını geri iade etmesini istedi.

Bu saldıralar ile kimin dost kimin düşman olduğunu açıkça ortaya çıktığını kaydeden Kalyoncu, `Senelerdir Müslüman kardeşlerimize yapmadıkları işkenceyi bırakmayan İsrail`le dost olunamayacağı bu saldırılarla bir kez daha görülmüştür. Bu açıdan Meclis`teki Türk-İsrail dostluk gurubunun bir hükmü kalmamıştır, derhal lağvedilmelidir.` Dedi.
      İsrail tel`inden ve kınamadan anlamayacağını iddia eden Kalyoncu, `O, ancak müeyyideden anlar. İslam Ümmeti artık acizliği bir kenara bırakıp İsrail`e hak ettiği karşılığı vermelidir. İsrail`in yaptıkları yanına kar kalmamalıdır.` Şeklinde konuştu.
      Sözde ateşkes ilanı yapan İsrail`in, Günün 24 saati vurmayacağını ama 21 saat yine vuracacağını iddia eden Kalyoncu, `Neticede Siyonist İsrail, Müslümanlara karşı ölüm kusmaya devam edecektir. Biz Diyanet-sen olarak İsrailin Gazzeden tamamen çekilmesini istiyoruz.` Diye konuştu.
      Diyanet-Sen Bafra Temsilcisi Asım Kalyoncu sözlerini şöyle sürdürdü `Değerli hocamızın okumuş olduğu Ayet-i Kerime`de Yüce Rabbimiz `Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin; bilakis onlar diridirler fakat siz anlamazsınız.` buyuruyor. Bu kardeşlerimiz vatan, Din ve namus uğruna mücadele ettiklerinden dolayı şehit olmuşlardır.`
     Kalyoncu sözlerini şöyle tamamladı: `Bizler Diyanet-sen olarak bu insanlık suçu bitinceye kadar tüm imkânlarımızla 60 senedir direnen Filistin halkının yanında olacağımızı ilan ediyor ve halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığımızın 09.01.2009 tarihinde Türkiye genelinde Cuma günü bütün camilerimizden Filistinli kardeşlerimiz için vefakâr Din görevlisi arkadaşlarımızın aracılığı ile yardım toplanacaktır. Bu yardıma halkımızın duyarlılık göstermesini bekliyoruz.
      Bu duygularla basın açıklamama son veriyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.`                                                                              

  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Diyanet-sen`den İsrail`e Kınama içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0