GÜNDEM

Bafra'da Tütün Paneli Yapılacak

 
 302
Bafra'da Tütün Paneli Yapılacak - Samsun'un Bafra Ziraat Odası Başkanlığı'nca AB Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan "Tarımsal Kalkınma Projesi" kapsamında çiftçilere yönelik tütün paneli düzenlenecek.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'un Bafra Ziraat Odası Başkanlığı'nca AB Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan "Tarımsal Kalkınma Projesi" kapsamında çiftçilere yönelik tütün paneli düzenlenecek.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Tarımsal Kalkınma Projesi Sorumlusu Yrd. Doç. Necdet Çamaş, Bafra Ziraat Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, Bafra tarihinde tütün kadar kültürel, sosyal, ekonomik ve politik derin izler bırakan ve tartışılan başka bir tarımsal ürünün olmadığını vurguladı. Bafra için tütünün ekonomik bağımsızlığın sağlanması yolunda önemli bir gösterge olduğunu belirten Yrd. Doç. Çamaş, Bafra'da tütünün gelişimde ve değişimin de sembol olduğunu söyledi. Çamaş, "Bafra Tarımsal Kalkınma Projesi'nin amacı, Bafra'nın kaliteli tütün üretimi yoluyla sürdürülebilir ekonomik kalkınmada ilerleme kaydetmesine katkıda bulunmaktır. Proje tütün üreticisi çiftçiler üzerinde davranış değişiklik oluşturmak suretiyle Bafra tütününün kalitesini artırmayı ve tarım tekniklerini iyileştirmeyi, gerçek Bafra tütününün yeniden kazandırılmasını, böylece ihracat değerini artırmayı ve tütün sektöründe rekabet gücünün geliştirilmesini hedeflemektedir. Projenin başarıya ulaşmasında en belirleyici rolü, tütün üreticisi çiftçiler oynamaktadır. Tütün kalitesinin araştırılması ve tarım tekniklerinin iyileştirilmesi ancak çiftçilere gerekli bilincin kazandırılması ile mümkün hale gelecektir. Proje kapsamında 56 köyde 300'den fazla çiftçi seçilerek en ideal üretim tarzları ve pazarlama konuları şartlarında üreticilerimizin örnek çiftçi olmaları da yer alıyor" diye konuştu.
Çamaş, Bafra Ziraat Odası'nın üreticiler için yürüttüğü "Tarımsal Kalkınma Projesi" tütün panelinin 22 Şubat 2007 Perşembe günü saat 11.00'de Bafra Ziraat Odası'nda gerçekleştirileceğini açıkladı.
Basın toplantısında Bafra Ziraat Odası Başkanı ve Proje Sahibi Sait Karagöl, Ege Araştırma Enstitüsü'nde görev yapan Dr. Ali Peksüslü, Proje Koordinatörü Namık Anarat da katıldı.

Haber Kaynağı

Bu haber abonesi olduğumuz iha.com.tr'den üretilmiş ve sistemimize otomatik olarak eklenmiştir.

  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da Tütün Paneli Yapılacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0