BAFRA

Bafra’da Sele Sepet Top Kandil Şenliği bu yılda balkonlarda

   |   
 1376
Bafra’da Sele Sepet TopKandil Şenliği bu yılda balkonlarda - Bafra’da yaklaşık 600 yıllık bir geçmişe sahip olan ve sadece ilçeye özgü bir gelenek olmasıyla bilinen Sele Sepet Top Kandil Şenlikleri korona virüsü salgınına karşı alınan tedbirler ve belirlenen kurallar çerçevesinde bu yıl da balkonlardan kutlanacak.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra’da yaklaşık 600 yıllık bir geçmişe sahip olan ve sadece ilçeye özgü bir gelenek olmasıyla bilinen Sele Sepet Top Kandil Şenlikleri korona virüsü salgınına karşı alınan tedbirler ve belirlenen kurallar çerçevesinde bu yıl da balkonlardan kutlanacak.

Selesepet Şenliği yağışlı hava sebebi ile Çarşamba gününe ertelenmiştir.

Asırlardır Ramazan ayının 14. gününü, 15’ine bağlayan gece kutlanan ve Bafralılarca özlemle beklenen geleneğin bu yılda kutlanması için gerekli hazırlıklar tamamlandı. Özünde paylaşım kültürünün yattığı köklü gelenek, bu yılda geçtiğimiz yıl olduğu gibi başta çocuklar olmak üzere vatandaşların balkonlarından katılımı ile gerçekleştirilecek. 26 Nisan akşamı iftar sonrası gerçekleşecek Selesepet Top Kandil Şenlikleri’ne 2020 yılında olduğu gibi bu yıl da katılımın yüksek olması bekleniyor.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bafra’mıza özgü asırlık geleneğin unutulup gitmesine izin vermeyeceğiz. Pandemi ile ilgili alınan tüm kurallara ve tedbirlere uyarak Selesepet Top Kandil Şenliğimizi bu yıl da mümkün mertebe yaşatacağız. Başta çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızı 26 Nisan akşamı ellerinde bayraklarımız ve fenerleriyle birlikte balkonlarından bizlere eşlik ederek bu tarihi mirasımıza sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra’da Sele Sepet Top Kandil Şenliği bu yılda balkonlarda içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0