Bafra’da Seçim İptal Olabilir

Bafra’daki Belediye Başkanlığı seçimi iptal olabilir.
31 Mart Bafra Belediye Başkanlığı seçimlerindeki oy pusulasında baskı hatası yapıldığı kulislere bomba gibi düştü. Pusulanın 3. sırasındaki DSP adayı Murat Arabacı’nın isminin üzerinde DSP logosu yerine Memleket Partisinin logosunun basılması siyasi kulisleri hareketlendirdi.
Akşam saatlerinde İYİ Parti Bafra Belediye Başkan adayı Hamdi Yıldız’a ait sosyal medya hesaplarından ve destekçilerinin hesaplarından 2 Nisan Salı günü seçimi etkileyecek basın açıklaması yapılacak şeklinde paylaşımlar yapıldı.
Hukukçular, daha önceki yıllarda böyle bir olayın yaşandığını ve seçimin iptalinin kesin olduğu yönünde görüş bildirdi. Böyle bir kararı alma yetkisi sadece Yüksek Seçim Kurulunda. YSK seçim iptal kararı alırsa sadece Başkanlık seçimi yenilecek.
AK Parti biliyor muydu?
Bir iddiaya göre, AK Parti’li yöneticiler baskı hatasını biliyordu ve Hamdi Yıldız veya Şükrü Neiş seçimi kazandığında itiraz edebilmek için sessiz kaldılar.
Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın