GÜNDEM

Bafra'da Neyzen Tevfik Şiir Ve Sanat Festivali Sona Erdi Festivalin Final Gecesinde Cemal Safi Rüzgarı Esti

 
 524
Bafra'da Neyzen Tevfik Şiir Ve Sanat Festivali SonaErdi Festivalin Final Gecesinde Cemal Safi Rüzgarı Esti - Samsun'un Bafra ilçesinde “6. Uluslararası Neyzen Tevfik Kolaylı Şiir ve Sanat Festivali” sona erdi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'un Bafra ilçesinde “6. Uluslararası Neyzen Tevfik Kolaylı Şiir ve Sanat Festivali” sona erdi.

Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 6. Uluslararası Neyzen Tevfik Kolaylı Şiir ve Sanat Festivali’nin final gecesinde Cemal Safi rüzgarı esti. Bafra Musiki Cemiyeti Şiir Kulübü Başkanı Fatma Hatun Esen tarafından yapılan açılış konuşmasında, "Neyzen Teyfik, kökleri burada olan ulu bir ağacımızdır. Bizler de bir yaprağına bir damla su olabilirsek ne mutlu bize" dedi.
Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, “Kolay Mahallemizin sakinlerinden olan bu değerli büyüğümüz ülkenin değişik yerlerinde sahip çıkılmaya başlanmıştır. Bodrum'da, Urla'da, Kartal'da, Pendik'te, Eskişehir'de nereye uğradıysa Neyzen Tevfik gibi büyük bir üstada bu şehirler sahip çıkmaya başlamışlardır. Ancak kökleri burada olan, ailesi burada yaşamış ve soyadı kanununda Kolaylı soyadını almış bir değerli büyüğümüzü geçte olsa fark edip onun anısına, onun fikirlerini, onun düşüncelerini ve onun felsefesini çocuklarımıza gençlerimize aşılayarak, büyük bir dehanın evlatları olduğunu, onunla aynı hemşehrilik bağlarımızı devam ettirdiğimizi hissettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, “Neyzen Tevfik'in bize ihtiyacı yok ama biz Bafra olarak, Samsun olarak, ülke olarak Teyzen Tevfiklere gerçek sanatçılara ihtiyacımız var. Biz gücümüzle imkanlarımızla Bafra Musiki Cemiyetimizle beraber önemli bir değerimiz olduğunu bildiğimiz Neyzen Tevfik'i anmakla ilgili programları yapıyoruz. Sosyal hadiseler insanlara heyecan veriyor, enerji veriyor, güç veriyor. Bafra olarak değerlerimiz çok ama Neyzen Tevfik Kolaylı belli bir döneme damgasını vurmuş bir şahsiyet. Onun yaşadığı dönemlerde hiciv yapmak her baba yiğidin harcı değildi. Ama hiç bir zaman sakınmadan nerede bir yanlış varsa dile getirmiş, cezaevine girmeyi göze almış, toplumun sıkıntılarını dile getirmiş önemli bir şahsiyettir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yerli ve yabancı şairler şiirleri okudu. Yabancı konuklar geleneksel foklar gösterilerinde bulundular. Bafra Musiki Cemiyeti üyeleri tarafından 6. Uluslararası Neyzen Tevfik Kolaylı Şiir ve Sanat Festivali’ne katılan yerli ve yabancı şairlere plaket verildi. Kazakistan'dan gelen Roza Satovna Tokenova Belediye Başkanı Zihni Şahin'e, Sevil Piriyeva da Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat'a Kazakların geleneksel giysisi kaftan hediye ettiler.
Ünlü Şair Cemal Safi'nin onur konuğu olduğu 6. Uluslararası Neyzen Tevfik Kolaylı Şiir ve Sanat Festivali’nin final gecesinde Bafra Musiki Cemiyeti Korosu Cemal Safi'nin unutulmaz bestelerini seslendirdi. Duygu dolu anların yaşandığı programın sonunda günün anısına Cemal Safi'ye Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından plaket ve çiçek verildi.
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da Neyzen Tevfik Şiir Ve Sanat Festivali Sona Erdi Festivalin Final Gecesinde Cemal Safi Rüzgarı Esti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0