BAFRA

Bafra’da Bir İlk: Öğrencilere Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 

 
 421
Bafra’da Bir İlk: ÖğrencilereKosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi  - Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı işbirliği kapsamında yürütülen “Girişimci Okul ve İstihdam İçin İşbirliği” projesi ilk adımı olan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başarı ile tamamlandı. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı işbirliği kapsamında yürütülen “Girişimci Okul ve İstihdam İçin İşbirliği” projesi ilk adımı olan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başarı ile tamamlandı. 

Kursa Muhasebe Finansman alanı 12. Sınıf öğrencilerinden mülakatla seçilen 22 öğrenciye 7 öğretmen katıldı. 

Kurs bitiminde TSO konferans salonunda belge töreni düzenlendi. Törende tüm öğrenciler adına söz alan Yusuf Atabek, “Proje dolayısıyla bizim eğitim almamızı sağlayan başta okul yönetimimize, proje yürütücüsü öğretmenlerimize ve bizlere kapılarını açan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere 4 gün boyunca çok faydalı bilgiler vererek bizlere ufuk açan Eğitmenlerimiz Alişan Dereci ve Ayhan Avcı’ya çok teşekkür ederiz.” dedi. 

Törende söz alan proje danışmanı ve Muhasebe Finansman öğretmeni Selim Aksar, “Okul ve Muhasebe Finansman bölümü olarak Girişimcilik olgusunu okulumuzun kültürü haline getirmek istiyoruz. Öğrencilerimizdeki girişimcilik potansiyelini ortaya çıkartarak geleceğe ümitle bakmalarını sağlamak istiyoruz. Bu nedenle girişimcilik eğitimlerini önemsiyoruz. Bu proje ile öğrencilerimizle bölge istihdamına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu amaçla Girişimci Okul ve İstihdam için İşbirliği projesini Bafra TSO ile birlikte başlattık. Bu proje Bafra’da bir ilktir.  Sloganımız: "Bir mıh bir nalı kurtarır. Bir nal bir atı, Bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu bir ülkeyi kurtarır." olmuştur. Belki de “O” öğrenci aramızda diye düşünüyoruz. Kursun çok başarılı ve verimli geçmesini sağlayan başta TSO Başkanı Sayın Göksel Başar' a, Genel Sekreter Talip Şahin'e, çok faydalı bilgiler veren ve kursiyerlerimizin gönüllerini fetheden eğitmenler Ayhan Avcı ve Alişan Dereci'ye ve tüm TSO personeline, ayrıca kursiyerlerimize okulum ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Törende konuşan Başkan Göksel Başar “Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptığımız protokol kapsamında bu projeyi başarı ile yürütüyoruz. Bizler oda olarak Girişimcilik faaliyetlerini önemsiyoruz ve destekliyoruz. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Sizler Bafra’nın ve ülkemizin yarınlarısınız, geleceğisiniz. Girişimcilik faaliyetlerinizde odamız sizlerin yanındadır bunu bilmenizi istiyoruz. Ülkemizin ekonomik olarak güçlenmesi yeni girişimcilerle ve üretimin artması ile olacaktır. Sizlere başarılar diliyor proje yürütücülerini tebrik ediyorum.” dedi.

Uygulamalı Girişimcilik eğitiminde yapılan bilgi yarışmasında birinci gelen öğrenci Şükrü Can Yaman’a Bafra TSO Başkanı Sayın Göksel Başar tarafından “Dede Korkut. Han’ım Hey” isimli kitap hediye edildi. Program belgelerin verilmesi ile sona erdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra’da Bir İlk: Öğrencilere Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi  içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0