GÜNDEM

Bafra`da Kızılırmak Deltası 2. Leylek Bayramı

 
 551
Bafra`da Kızılırmak Deltası 2. Leylek Bayramı - Samsun`un Bafra ilçesinde geleneksel hale getirilen  `2. Leylek Bayramı` kutlandı.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun`un Bafra ilçesinde geleneksel hale getirilen `2. Leylek Bayramı` kutlandı.

Bafra Kızılırmak Deltası 2. Leylek Bayramı, Bafra 2020 Vizyonu Hamit Genç ve Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi tarafından organize edildi. Cumhuriyet Meydanı`ndaki etkinlikte maket leyleklere ve Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi Müzik Korosu ile müzik eşliğinde hoş geldin geçidi yapıldı. 

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim Okay “Gelenekselleştirdiğimiz leylek bayramı kutlamalarını, bu yıl hava şartlarından dolayı 2 sefer ertelemek zorunda kaldık. Çağımızın yabancılaştırdığı insanın doğa ile kopan ilişkilerini yeniden kurmayı hedeflediğimiz bu çalışmayı, çocuklarımızdan başlamayı öngördük. Horoz ile tavuğu eşek ile atı birbirinden ayırt edemeyecek kadar doğa ile tanışıklıkları (ilişkileri) kopan yeni nesillerimize kolayca gözlemlenebilen ve insanlar tarafından sevilen bir kuş olan leylekleri tanıtmak istedik. Anadolu da efsanelere konu olan adına Osmanlı döneminde Vakf-ı Gureba-ı laklakan adlı vakıf kurulan baharın ve bolluğun müjdecisi leylekler toplumsal hayatımızda çok önemli bir yere sahiptirler. Yuva kurmanın, evlenmenin, çocuk sahibi olmanın simgesidir leylekler. Aynı zamanda yaşadıkları ortamın niteliğini ortaya koyduğu için gösterge tür olarak kabul edilirler yani leyleklerin daha önce geldiği alana gelmemesi, o alanın doğal yapısının bozulduğunu gösterir.
Anne, babanın çocuğuna seni leylekler getirdi leyleği gören çok gezer gibi sözlerle duygularımızda efsaneleşen leylekler için,  Bafra önemli göç uğrak alanıdır. Bu günlerde Bafra kuş cennetinde ulu çınarların ve su dostu söğüt ağaçlarının tepesinde yerlerini almaya başlar leylekler bu sevimli canlılara vefa borcumuz var. Şimdi bu borcumuzu geçte olsa "iyi ki varsınız" ,"hep var olasınız "coşkusuyla kutluyoruz” dedi.
Leylek Bayramı Kızılırmak Deltası Kuş Cennetinde Leylek evinde ziyaret töreni yapılarak, Kızılırmak Deltası Kuş Cennetinde devam etti. Etkinliğe katılımda bulunan ziyaretçilere sine vizyon ve kamera görüntüleri eşliğinde leyleklerin yaşantıları ve yaşam şartları sunum yapıldı. Konuşmacı olarak Sunay Demircan, Doç Dr Ali Kemal Ayan, Hamit Genç katıldı. Gençlerin müzik eşliğinde şarkılar söylemesi ve çocukların uçurtma uçurtmalarıyla seyreden etkinlik piknik havasında geçti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Kızılırmak Deltası 2. Leylek Bayramı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0