BAFRA

Bafra'da  Kadınlara Kadın Acil Destek Uygulaması tanıtıldı

 
 2065
Bafra'da  Kadınlara KadınAcil Destek Uygulaması tanıtıldı - Bafra Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında kurulan stantta, kadınlara Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgilendirici broşür dağıttı.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında kurulan stantta, kadınlara Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgilendirici broşür dağıttı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Bafra Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği koordinesiyle Bafra Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ve Bafra Jandarması, Bafra Kaymakamlığı önünde kurulan stantta ailelere ve özellikle kadınlara şiddetle mücadele konusunda bilgilendirme yaptı. 

KADES hakkında broşür dağıtıp akıllı telefonlarda uygulamanın kurulumunu bizzat gerçekleştiren yetkililer çalışmalarının devam edeceğini bildirdiler. 

Kurulan standa Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, Bafra Jandarma Komutanı Fatih Özer ve kurum amirleri de ziyaret gerçekleştirdi.

KADES uygulaması nedir?

KADES uygulaması İçişleri Bakanlığı tarafından kadına şiddete karşı yapılmış bir uygulamadır. KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır. KADES uygulaması nasıl kullanılır? Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanacaktır.

Haber: Furkan Göçer

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da  Kadınlara Kadın Acil Destek Uygulaması tanıtıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 2
User defaultYorum Id: 106584
25 Kasım 2020
18:39
  • Yorum Id: 106584
  • 25 Kasım 2020
  • 18:39

Her nekadar kadın erkek eşit densede güç olarak erkekler daha güçlü yaradan fiziki olarak erkeği daha güçlü yaratmış kadına sahip çık demiş erkekte dövüp kırıp dökmeyi sahip çıkmak saniyır yanlız 150 iyi erkeklerde var sözüm tüm erkeklere degil.

User defaultYorum Id: 106578
25 Kasım 2020
13:31
  • Yorum Id: 106578
  • 25 Kasım 2020
  • 13:31

Erdesi de bekliyoruz hani eşitlik ?