GÜNDEM

Bafra'da İkİ İlkÖĞretİm Okulu Ve Bİr ÖĞretmenevİ Temelİ Atildi Valİ Aksoy, "EĞİtİm Olmadan HİÇbİr Ülke Kalkinamaz"

 
 67
Bafra'da İkİ İlkÖĞretİm Okulu Ve Bİr ÖĞretmenevİ TemelİAtildi Valİ Aksoy, "EĞİtİm Olmadan HİÇbİr Ülke Kalkinamaz" - Samsun'un Bafra ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan bir ilköğretim okulu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan ilköğretim ve öğretmenevi temeli atıldı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'un Bafra ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan bir ilköğretim okulu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan ilköğretim ve öğretmenevi temeli atıldı.

Düzenlenen temel atma törenine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemil Çetin, Milli Eiğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Özcan Tekiner, Vali Metin İlyas Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Bulut, Bafra Kaymakamı Hayati Soylu, Bafra Belediye Başkanı Hasan Aslan, çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Bafra Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'nun 20 ayda tamamlanması hedefleniyor. 18 derslikten oluşan okulda 540 öğrenci öğrenim görecek. 4 bin 100 metrekarelik bir alan üzerine kurulacak okul, 100 milyara malolacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu ise, 24 derslikli, 720 öğrenci kapasiteli olacak. Öğretmenevi ile birlikte yaklaşık 11 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak okulun 300 milyara malolacağı açıklandı. Temel atma töreninde bir konuşma yapan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Dirican, çocukların eğitim alanında herşeyin iyisine layık olduğunu söyledi. Ahmet Dirican , eğitime katkıda bulunanlara birer şükran plaketi verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Özcan Tekiner de törende yaptığı konuşmada, hayırsever vatandaşlara seslenerek, "Gelin okul yaptırın. Yaptırdığınız okulla isminizi sonsuza kadar yaşatın. Bu dünya gelip geçici. Kefenin cebi yoktur. Dünyada birşey yatırmak istiyorsanız okul yaptırın. Çünkü Kur'an-ı Kerim ilk ayeti 'Oku' diye başlar. Eğitim okulda yapılır. Caminin yolu bile okuldan geçer. Bizler okulların sayılarını artırdığımız takdirde bu gençlik daha iyi yetişecektir ve istikbalimiz parlak olacaktır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemil Çetin de, Türkiye'deki eğitim problemine dikkat çekerek, "Kültürel ekonomik kalkınmanın ve sağlıklı insan olmanın en etkili aracı eğitimdir. Günümüzde hızla gelişen teknoloji ile iletişim imkanları olağanüstü boyutlar kazanmakta. Dünya hergün biraz daha küçülmektedir. 21. yüzyıl öncesinde, ülke olarak eğitim alanında ulaştığımız sonuç onur ve kıvanç verici olmakla birlikte, çözüm bekleyen bir çok sorunla karşı karşıya bulunduğumuz da bilinen bir gerçektir. Her yıl yaklaşık 1 milyon 300 bin çocuğumuz okula başlıyor. Bir o kadarı da üniversite kapılarında bekliyor. Bu sayının 16 ülkenin nüfusundan fazla olması, sorunun boyutlarını gösteriyor" diye konuştu.

Türkiye'nin ana davalarının önünde eğitimin geldiğini söyleyen Samsun Valisi Metin İlyas Aksoy ise, "Eğitim olmadan hiçbir ülke kalkınamaz. Bir ülkedeki en verimli yatırım eğitimdir. Eğitime yapılan yatırımlarla biraz geç sonuç alırsınız ama sonunda ülkenin geleceğini garantiye bağlarsınız. O bakımdan şu verilen hizmet kutsaldır. Bu hizmet hizmeti verenleri ebedileştirir. Bu amaçla Bafra Ticaret ve Sanayi Odasını kutluyorum" şeklinde konuştu.
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da İkİ İlkÖĞretİm Okulu Ve Bİr ÖĞretmenevİ Temelİ Atildi Valİ Aksoy, "EĞİtİm Olmadan HİÇbİr Ülke Kalkinamaz" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0