GÜNDEM

Bafra’da geleneksel şölen

 
 2481
Bafra’da geleneksel şölen - Samsun’un Bafra ilçesinde Cumhuriyet’in 102. yılı, Gazipaşa Mahallesi’nde düzenlenen "Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni" ile büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinliğe yoğun katılım olurken, kortej yürüyüşü ve halk oyunları renkli görüntüler oluşturdu.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun’un Bafra ilçesinde Cumhuriyet’in 102. yılı, Gazipaşa Mahallesi’nde düzenlenen "Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni" ile büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinliğe yoğun katılım olurken, kortej yürüyüşü ve halk oyunları renkli görüntüler oluşturdu.

Cumhuriyet’in ilanının 102. Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni ile taçlandı. Gazipaşa Mahallesi Balkan Türkleri Derneği ve Gazipaşa Muhtarlığı tarafından organize edilen etkinlik öncesinde vatandaşlar, Anadolu Lisesi önünde toplanarak ellerinde Türk bayraklarıyla Gençlik Caddesi üzerinden yürüyüş yaptı. Yüzlerce kişinin katıldığı kortej, Gazipaşa Mahallesi’ndeki şölen alanında son buldu.Törenin açılışında Gazipaşa Muhtarı İsmail Öğreten, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ve Bafra Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar, birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri bayrak gösterisi sundu.Yerel sanatçı Yalçın Danışma, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi ise Rumeli yöresine ait halk oyunlarıyla etkinliğe renk kattı. Kutlamalar, Gazipaşalıların davul-zurna eşliğinde Rumeli havalarıyla coşku içinde eğlenmesiyle sona erdi.


Haber Kaynağı

Bu haber abonesi olduğumuz iha.com.tr'den üretilmiş ve sistemimize otomatik olarak eklenmiştir.

  • BafraHaber Yorum
  • Bafra’da geleneksel şölen içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 3
User defaultYorum Id: 247050
31 Ekim 2025
15:02
  • Yorum Id: 247050
  • 31 Ekim 2025
  • 15:02

Gazipaşa mahallesi ve asar köyü sakinlerine bu geleneği sürdürdükleri için teşekkür ediyoruz.

User defaultYorum Id: 247040
31 Ekim 2025
12:57
  • Yorum Id: 247040
  • 31 Ekim 2025
  • 12:57

Niye yatırım yapmıyorsunuz bu mahalleye? cumhuriyet

User defaultYorum Id: 246971
30 Ekim 2025
11:40
  • Yorum Id: 246971
  • 30 Ekim 2025
  • 11:40

Güzel ülkemin güzel gazipaşa mahallesinde büyüyen doksanlı yaşlarda birine sorun bu mahallede ne değişmiş her sene 29 ekim de olmasa unutulacak neredeyse bu mahalle