GÜNDEM

Bafra`da Çanakkale Zaferinin 93. Yıldönümü

 
 142
Bafra Haber

 |  - Bafra`da Çanakkale Zaferinin 93. yıldönümü

Samsun`un Bafra İlçesi`nde, Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 93. yıldönümü törenlerle kutlandı. Şehitleri anma ve Çanakkale Zaferinin 93. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen program çerçevesinde Bafra Asri Mezarlıktaki Garnizon Şehitliğinde bulunan şehitler kabirleri başında dualarla anıldı.

Bafra Asri Mezarlıktaki Garnizon Şehitliği büstüne çelenk sunma töreni ile Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 93. Yıldönümü kutlaması başladı. Bafra İlçe Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Bafra Garnizon Komutanı Yarbay Metin Özdemir, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş ve Bafra Terörle Mücadele Mağdur olan Aileler Derneği Başkanı Saadet Var Garnizon Şehitliği anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından bir konuşma yapan Bafra Terörle Mücadele Mağdur olan Aileler Derneği Başkanı Saadet Var bağımsız yaşamanın kutsal olduğunu belirterek,"Çanakkale Zaferi bağımsızlık uğruna canını seve seve feda etmeyi milli bir görev olarak gören aziz şehitlerimizin azminin ve cesaretinin destanıdır. Vatan ve milletimizin bağımsızlı için Çanakkale, Sakarya ve Kıbrıs çok önemlidir. Şehitlerimiz daima gönlümüzde yaşayacaktır. Ecdadımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıklarını asla unutulmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.

Bafra Garnizon Komutanı Yarbay Metin Özdemir memleketin bir kalesi gibi silahlı kuvvetin mücadele ettiğini belirterek,"18 Mart bizim için sembolik bir gündür. Bizim için her gün şehitler günüdür. Bu ülkede, bugün her bir yerden ve köşeden bir şehit kokusu geliyorsa, bizim için her gün şehitler günüdür. Bugün dün olduğu gibi ecdadımızın yaptığı bağımsızlık savaşını unutmuyorum. Büyük mücadele eden şehitlerimizi de unutmuyorum. Bizler unutmadığımız mücadele ile var olacağız. Tarihini bilemeyenler geleceklerini kuramazlar. Bizler tarihimizi asla unutmayacağız" diye konuştu. Özel Bafra Koleji 2.`ci sınıf öğrencisi Sümeyra Kaplan`ın İstiklal Marşının on kıtasını ezbere okuması sayesinde vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı`da günün anısına öğrenci Sümeyra Kaplan`a bayrak hediye etti. Diğer öğrenciler ise kahramanlık şiiri okudu. Bafra Garnizon Şehitliğinde düzenlenen şehitleri anma ve Çanakkale Zaferlerini kutlama törenine; Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Bafra Garnizon Komutanı Yarbay Metin Özdemir, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Bafra TSO başkanı Rızvan Aksoy, Bafra Emniyet Müdürü Kadri Özkan, Bafra Terörle Mücadele Mağdur olan Aileler Derneği Başkanı Saadet Var, TİGEM Karaköy Tarım İşletme Müdürü Erdinç Kuzuoğlu, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, BBP Bafra İlçe Başkanı Bilal Mürtezaoğlu, Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Çepni, Bafra Kızılırmak Devlet Hastanesi Başhekimi Halit Bakan, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, Bafra ilçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rahmi Şahin, Daire amirleri, İl Genel Meclis üyeleri, okul Müdürleri, gaziler, sivil toplum örgütleri, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bafra Protokolü şehit yakınlarına birer gül takdim etti.




Bafra`da Çanakkale zaferinin 93. yıldönümü kutlamaları

Bafra`da Çanakkale zaferinin 93. yıldönümü kutlamaları

Bafra`da Çanakkale zaferinin 93. yıldönümü kutlamaları

Bafra`da Çanakkale zaferinin 93. yıldönümü kutlamaları

Bafra`da Çanakkale zaferinin 93. yıldönümü kutlamaları

Bafra`da Çanakkale zaferinin 93. yıldönümü kutlamaları

Bafra`da Çanakkale zaferinin 93. yıldönümü kutlamaları

Bafra`da Çanakkale zaferinin 93. yıldönümü kutlamaları

Bafra`da Çanakkale zaferinin 93. yıldönümü kutlamaları

Bafra`da Çanakkale zaferinin 93. yıldönümü kutlamaları

Bafra`da Çanakkale zaferinin 93. yıldönümü kutlamaları

Bafra`da Çanakkale zaferinin 93. yıldönümü kutlamaları

  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Çanakkale Zaferinin 93. Yıldönümü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0