BAFRA

Bafra’da Çanakkale Zaferinin 104. Yılı Kutlamaları 

 
 445
Bafra’da Çanakkale Zaferinin104. Yılı Kutlamaları  - Çanakkale Zaferinin 104. Yılı kutlamaları Samsun’un Bafra İlçesinde Şehitlikteki anma programı ile başladı. Kutlamalar, Belediye Kültür Merkezindeki etkinlikler ile devam etti.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Çanakkale Zaferinin 104. Yılı kutlamaları Samsun’un Bafra İlçesinde Şehitlikteki anma programı ile başladı. Kutlamalar, Belediye Kültür Merkezindeki etkinlikler ile devam etti.

Şehitlikteki etkinlik, Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul Yetimleri Derneği Bafra Şubesi üyesi Arife Gülal ve Bafra Şehit Aileleri ve dayanışma Derneği yönetim kurulu üyelerinden Gazi Hakan Uncu ve Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, günün önemini belirten birer konuşma yaptı.

KÜLTÜR MERKEZİNDEKİ PROGRAM

Kutlamalar Belediye Kültür Merkezinde Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program ile devam etti. 

Kültür Merkezindeki programda, Cansu Ayyılıdız isimli öğrenci Bayrak Şiirini okudu. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ali Sancar Alptekin’in yönettiği Çanakkale skeci öğrenciler tarafından oynandı. Merve Nur Asan isimli öğrenci şehit mektubunu okudu. Program Çanakkale Oratoryosu ile sona erdi. 

ŞEHTLİKTEKİ PROGRAM

Şehitlikteki anma töreninde konuşan Arife Gülal, “Bugün ülkemizin bağımsızlığı bütünlüğü Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşanların günüdür. Bugün dünyanın 3 kıtasına Türk adını taşıyan ve Türklük için toprağa kefensiz girenlerin günüdür. Bugün Malazgirt’te Kosova’da, Yemen’de Kafkasya’da, Yemen’de Sakarya’da Kıbrıs’ta Van’da vatanın her karış toprağında şahadet şerbeti içenlerin günüdür.” dedi 

Gazi Hakan Uncu ise, “Türk Savaş tarihin altın harflere yazılan Çanakkale Zaferinin 104. yılını ve mukaddes vatanımız için canlarını feda eden aziz Şehitlerimizin Şehitler günün idrak etmenin büyük onurunu yaşatmaktayız. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden Devletimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, milletimizin varlığını birliğini ve beraberliğimizi ölümsüz sembollerini aziz Şehitlerimizi ebediyete intikal etmiş olan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.” dedi.

Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur günün önemi üzerine yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tarihi boyunca vatanını milletini şerefini korumak için canını göz kırpmadan feda ederek hiçbir boyunduruk altına girmemiş şerefli milletimizin aziz şehitleri. Toprağımıza Akan kanınız bayrağımıza al rengi verdi. Korkusuzca mücadeleniz Cihanı titretti. İki cihanda da alnımız ak davamız haktır. Ülkemiz üzerinde gizli emelleri gerçekleştirmek için pusuda bekleyen iç ve dış tehditler karşısında gazi ve şehitlerimizden aldığımız ilhamla birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirilerek her türlü tehlike karşısında teyakkuzda olacağız.

Vatan dediğimiz bu toprak diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Çanakkale üç kelime ile anlatılırsa, Geldiler, Gördüler ve Döndüler. Ey Aziz şehit. Bayraklar memleket ufkunu baştanbaşa dön atıyorsa sen göğsünü siper ettiğin içindir. Sen canınla beslediğin içindir toprağı. Şimdi biz her 18 Mart geldiğinde başımız minnetle eğilirken öğünücünle doluyor göğsümüz. Söze sığmıyorsun marşlardan taşıyorsun Aziz hatıranın gururla yâd ediyoruz. 

Bu duygularla şehitlerimizi anma günü ve Çanakkale deniz Zaferi’nin 104 yıl dönümünde şanlı tarihimizin mimari olan tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor emanetlerine tüm varlığımızla sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.

Konuşmaların ardından, Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur şehitlik anı defterini imzaladı, daha sonra protokol ve şehit aileleri şehitliklere çiçek bıraktı.  

Programa Milletvekili Orhan Kırcalı, Kaymakam Ahmet Adanur, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Erbaş, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra’da Çanakkale Zaferinin 104. Yılı Kutlamaları  içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0