GÜNDEM

Bafra'da 'Dünya Çevre Günü' Kutlaması

 
 287
Bafra'da 'Dünya Çevre Günü' Kutlaması - Samsun'un Bafra ilçesinde, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'un Bafra ilçesinde, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Dünya Çevre Günü kutlamalarına Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi yapıldı. Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu Öğretmeni Gülseren Atamer, Çevre Günü sebebiyle bir konuşma yaptı. 1972 yılından beri 5 Haziran'ın Dünya Çevre Günü olarak kutlandığının söyleyen Atamer, “Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre sorunlarının artmasına sebep olmuştur. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ölümlere neden olan solunum yolu hastalıklarının çoğu hava kirliliği sonucunda olmaktadır. Balıklar, çevre kirlenmesinden en çok zarar gören canlıların başında gelir” dedi.
Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise yaptığı konuşmada, “1972'den bu yana çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, halkın katılımını geliştirmek ve politik ilgiyi arttırmak üzere dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır” ifadelerini kullandı. Boyacı sözlerini şöyle sürdürdü: “2009 yılı Dünya Çevre Günü'nün ana teması 'Gezegeninizin size ihtiyacı var' sloganı da 'İklim değişikliği ile mücadele için birleşin' olarak belirlendi. Bu tema, 06-19 Aralık 2009 tarihleri arasında Kopenhag'da gerçekleşecek Birleşmiş Milletler İklim Görüşmeleri Toplantısı'nda, milletlerin iklim değişikliği ile mücadelede yeni bir anlaşmada buluşmaları, yoksullukla mücadele, ormanların gelişmiş kullanımı ile bağlantılarının altını çizmeyi hedefliyor.”
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da 'Dünya Çevre Günü' Kutlaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0