BAFRA

Bafra’da 19 Mayıs’ın 100’üncü Yıl Coşkusu

 
 636
Bafra’da 19 Mayıs’ın 100’üncü Yıl Coşkusu - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesinibaşlatmak için silah arkadaşıyla birlikte Bandırma Vapuruyla 19 Mayıs 1919'daSamsun'a ayak basmasının 100'üncü yıl dönümü, Bafra’da görkemli törenlerlekutlandı.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesinibaşlatmak için silah arkadaşıyla birlikte Bandırma Vapuruyla 19 Mayıs 1919'daSamsun'a ayak basmasının 100'üncü yıl dönümü, Bafra’da görkemli törenlerlekutlandı.

Bafra Gençlik ve Spor Hizmetleri ilçe Müdürlüğünce organize edilen etkinlikler Yeni Kent Meydanı`nda İstiklal Marşının okunması ve çelenk sunumuyla başladı. 

19 Mayıs Atatürk`ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde konuşan Kızılırmak Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Osman Osma,"Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük Türk milletinin hürriyeti, bağımsızlığı ve ebedi varlığı için Samsuna giderek Türk’ün kutlu mücadelesini başlatmasının 100. yıldönümüdür. 19 Mayıs 1919’da Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla sizleri selamlıyorum. Sevgili gençler unutmayın ki sizler Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki sizler bilim ve teknolojide ülkemize başarılar kazandıracak kahramanlarsınız. Unutmayınız ki sizler sporun dostluk ve kardeşliği pekiştirdiğine inanan fikri hür vicdanı hür irfanı hür Türk evlatlarısınız. Unutmayınız ki her 19 Mayıs’ta Samsun’dan Ankara’ya elden ele dolaşan bayrağımız rengini Türk evlatlarının damarlarındaki asil kandan almaktadır. 19 Mayıs Atatürk`ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramı 100. yıl kutlama programı vesilesiyle Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz Şehitlerimizin ve Gazilerimizi rahmet ve saygı ile anıyor siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum. ”dedi.

Konuşmanın ardından Bafra Gençlik Spor ilçe müdürlüğünün düzenlemiş olduğu kurumlar arası Futsal ve Voleybol branşlarında dereceye giren kurumlara ödülleri verildi.  Bafra Kızılırmak Anadolu Lisesi öğrencisi Yılmaz Kaya tarafından 19 Mayıs Adlı şiiri okudu.

Kızılırmak Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Aksoy önderliğinde tüm öğrenciler gençliğin Ata’ya cevabını okudu. Bafra Yedi İklimin sesi Türk Halk Oyunları topluluğu halk oyunları gösterisi yaptı.

Kızılırmak Anadolu Lisesi Müzik öğretmenleri Sevim Özaydın Kır ve Erkut Kır eşliğinde öğrenciler birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.

Bafra Gençlik ve Spor Hizmetleri ilçe Müdürlüğü sporcuları Tekvando ve Jimnastik gösterisi büyük beğeni topladı.

Bafra Kızılırmak Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Uygar Duyak ve öğrenciler Erik Dalı Gevrektir şarkısı ile Basketbol gösterisi yaparak büyük alkış topladı. Program Hatıra fotoğrafı ardından son buldu.

Törene Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, İlçe jandarma Komutanı Serkan Erbaş, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra’da 19 Mayıs’ın 100’üncü Yıl Coşkusu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0