SAMSUN

Bafra’da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlaması

   |   
 347
Bafra’da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlaması - 19 Eylül Gazilergünü Gaziler günü dolayısıyla Samsun'un Bafra ilçesinde YeniKent Meydanında tören düzenlenerek çelenk bırakıldı.
Bafra Haber

 |  - 19 Eylül Gazilergünü Gaziler günü dolayısıyla Samsun'un Bafra ilçesinde YeniKent Meydanında tören düzenlenerek çelenk bırakıldı.

Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Gaziler günü dolayısıyla Muharip Gaziler Dernek Başkanı Rahmi Şahin konuşma yaptı.
Şahin konuşmasında, ''Türk'ün Anadolu'daki bin yıllık varlığını sona erdirmek isteyen emperyalist güçler, 1. Dünya savaşı sonunda ülkemizi dört bir yandan işgal ettiler. Bu işgal ile yetinmeyip, vatanımızı parçalamayı amaçlayan Serv Anlaşmasını milletimize zorla kabul ettirmek üzere yunan ordusunu da Anadolu'ya sürdüler.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, esarete alışık olmayan Türk milletinin bu işgale dur diyeceği şüphesizdi, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk ordusu Yunan ordusunu Polatlı yakınlarında Sakarya'da 22 gün 22 gece süren, Dünya'nın en uzun ve en kanlı meydan muhaberesiyle yenerek, bozguna uğratmıştır.

19 Eylül, Muhabere meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Bu uğurda gazi ve şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyor önlerinde saygıyla eğiliyoruz.” dedi.

Törene, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Bafra Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Bafra Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Bafra AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Gaziler Derneği Başkanı Rahmi Şahin ve üyeleri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra’da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0